Nem is hasonlít egy valódi nőre, mégis ez az ideál - Nevetni és sírni fogsz ezen a videón
Óriási változások tanúja lehetsz egyetlen videóban.

nagykep?cikkid=159415&kep=kep-videobol-ideal-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

126 manipulált fotóból vágott össze egy videót Kelsey Higley, az amerikai Oklahomai Egyetem hallgatója, amelyben azt követheted végig, hogy a különböző szépségfogalmak hogyan definiálják az ideális testalkatot.

A videó a lány eredeti testével indul, és ehhez is tér vissza, csupán néhány manipulációt mutat be, így például a gyönyörűnek ítélt nagy szemeket, a darázsderekat és a nagy melleket, amelyek azonban önmagukban nagyon idegennek és természetellenesnek hatnak.

https://vimeo.com/111708397

A videó egyfajta kísérleti céllal jött létre, Kesley Highley ezzel szerette volna ugyanis megmutatni, hogy a média és a közvélemény mennyire irreális elvárásokat közvetít a társadalom számára, megkeserítve ezzel a megfelelni vágyó nők ezreinek mindennapjait. A videó tartalma szimbolizálja a nő belső konfliktusát, vívódását, amelyet csak a természetes szépség elfogadása és az önmagunkkal való kibékülés oldhat fel.

Így készült a kisfilm

A videót Kesley Higley stop-motion technikával készítette, amelynek lényege, hogy minden apró mozdulatról, változásról készül egy-egy kép, amelyeket egy képsorozatban egymás mellé vágva vetítenek le. Így nagyon finom és kis mozdulatok is könnyen megörökíthetővé válnak a képeken. A 126 fotó elkészítésekor és Photoshoppal történő megszerkesztésekor a lány a test változásaira koncentrált, ezt tükrözi a végeredmény is, amely az egyoldalú módosítás miatt kissé bizarr látvány, de ezáltal az ideálok furcsaságát is jól szemlélteti.

Ez a kép kiverte a biztosítékot!

A különböző reklámkampányokban ezt tartják ideálisnak. Egyszerre megdöbbentő és ijesztő!

Ezt is szeretjük