A gyönyörű, ráncmentes szemek titka
Íme, néhány biztos módszer a szemkörnyék rendben tartására.

Dia

 	A szem a lélek tükre, és bizony minden meglátszik rajta, az is, ha nem aludtál, és az is, ha boldog vagy. Ismerd meg a legjobb szemszépítő és szemkörnyékápoló trükköket!

A szem a lélek tükre, és bizony minden meglátszik rajta, az is, ha nem aludtál, és az is, ha boldog vagy. Ismerd meg a legjobb szemszépítő és szemkörnyékápoló trükköket!

Dia

AlvásMegfelelő mennyiségű alvás nélkül kenhetsz bármit a szemed alá, karikás lesz. Hét és fél vagy kilenc óra lenne az ideális alvásmennyiség. Próbáld meg egy héten háromszor alaposan kialudni magad, hogy élénk szemekkel tekinthess a világba.

Alvás

Megfelelő mennyiségű alvás nélkül kenhetsz bármit a szemed alá, karikás lesz. Hét és fél vagy kilenc óra lenne az ideális alvásmennyiség. Próbáld meg egy héten háromszor alaposan kialudni magad, hogy élénk szemekkel tekinthess a világba.

Dia

	Szemránckrém	A bőr a szem körül nagyon finom. Azért van szükség speciális kozmetikumra, mert a sima krém nagy molekulái itt nem tudnak behatolni mélyen a bőrbe. Válassz krémet, a zselé nem biztos, hogy elég a faggyúmirigyekben szegény terület ápolására.

Szemránckrém

A bőr a szem körül nagyon finom. Azért van szükség speciális kozmetikumra, mert a sima krém nagy molekulái itt nem tudnak behatolni mélyen a bőrbe. Válassz krémet, a zselé nem biztos, hogy elég a faggyúmirigyekben szegény terület ápolására.

Dia

 	Uborka  	A legismertebb szemkörnyékápoló a kitűnő hidratáló hatású uborka, mely nedvességgel látja el a területet, és fel is frissíti a bőrt. Ne a szemedre helyezd, hanem vágd félbe a karikát, és a szemed alá tedd. 	 	Kapcsolódó galéria: 	Csodás hatású, fiatalító pakolások szemre »

Uborka

A legismertebb szemkörnyékápoló a kitűnő hidratáló hatású uborka, mely nedvességgel látja el a területet, és fel is frissíti a bőrt. Ne a szemedre helyezd, hanem vágd félbe a karikát, és a szemed alá tedd.

Kapcsolódó galéria:
Csodás hatású, fiatalító pakolások szemre »

Dia

TeafilterSzintén remek frissítő, ha kihűlt teafiltert teszel a szemedre. Ráadásul praktikus is, a nedves kis zsákot úgy formálod, ahogy akarod, így tökéletesen illeszkedik majd a bőrödre.

Teafilter

Szintén remek frissítő, ha kihűlt teafiltert teszel a szemedre. Ráadásul praktikus is, a nedves kis zsákot úgy formálod, ahogy akarod, így tökéletesen illeszkedik majd a bőrödre.

Dia

 	Duzzadt szemekre  	A helytelen alvási pozíció, a túlzott só- és alkoholfogyasztás duzzadttá teheti a szemek alatti bőrt. A leggyorsabban úgy húzhatod le a puffadtságot, ha hideget teszel rá. Erre a legalkalmasabb a jég. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Mit tegyél karikák, duzzadtság és szarkalábak ellen? »

Duzzadt szemekre

A helytelen alvási pozíció, a túlzott só- és alkoholfogyasztás duzzadttá teheti a szemek alatti bőrt. A leggyorsabban úgy húzhatod le a puffadtságot, ha hideget teszel rá. Erre a legalkalmasabb a jég.

Kapcsolódó cikk:
Mit tegyél karikák, duzzadtság és szarkalábak ellen? »

Dia

SzemmaszkTarts a hűtőben egy folyadékkal teli maszkot, mellyel bármikor felfrissítheted a szemkörnyéket. Figyelj arra, hogy ráfeküdjön a szem alatti területre, mert csupán a szemhéjat hűteni nem túl hatékony.

Szemmaszk

Tarts a hűtőben egy folyadékkal teli maszkot, mellyel bármikor felfrissítheted a szemkörnyéket. Figyelj arra, hogy ráfeküdjön a szem alatti területre, mert csupán a szemhéjat hűteni nem túl hatékony.

Dia

 	Méregtelenítés  	A karikás, duzzadt szemeket a testben megrekedt méreganyagok is okozhatják. Érdemes félévente pár napos tisztítókúrát tartani, hogy az anyagcsere felgyorsuljon, és a salakanyagok távozzanak. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Így szabadulj meg örökre a szarkalábaktól »

Méregtelenítés

A karikás, duzzadt szemeket a testben megrekedt méreganyagok is okozhatják. Érdemes félévente pár napos tisztítókúrát tartani, hogy az anyagcsere felgyorsuljon, és a salakanyagok távozzanak.

Kapcsolódó cikk:
Így szabadulj meg örökre a szarkalábaktól »

Dia

	Kamilla	A kamillatea akkor lehet jó, ha piros, véreres a szemed. Főzz le egy adagot, szűrd át gézen, hogy egy kis növénydarab se maradjon a folyadékban, majd, ha testhőmérsékletűre hűlt, hajolj a pohár fölé, és szó szerint pislogj bele. A tekinteted friss és csillogó lesz. A módszer akkor is jó, ha belement a szemedbe valami, ekkor a langyos víz is elég.

Kamilla

A kamillatea akkor lehet jó, ha piros, véreres a szemed. Főzz le egy adagot, szűrd át gézen, hogy egy kis növénydarab se maradjon a folyadékban, majd, ha testhőmérsékletűre hűlt, hajolj a pohár fölé, és szó szerint pislogj bele. A tekinteted friss és csillogó lesz. A módszer akkor is jó, ha belement a szemedbe valami, ekkor a langyos víz is elég.

Dia

PakolásA legtöbb pakolást, kivéve a nagyon erősen tisztítókat, nyugodtan felkenheted a szemed alá is, felesleges túl nagy területet kihagyni. Használhatsz külön erre a területre való maszkokat is, de az egyszerű arcpakolások is csodákra képesek.

Pakolás

A legtöbb pakolást, kivéve a nagyon erősen tisztítókat, nyugodtan felkenheted a szemed alá is, felesleges túl nagy területet kihagyni. Használhatsz külön erre a területre való maszkokat is, de az egyszerű arcpakolások is csodákra képesek.

Dia

 	Vashiányra  	A karikás, kék árnyékos szem sokszor vérszegénységre utal. Ha eleget alszol, és mégis állandóan nyúzott vagy, akkor menj el vérvételre, hogy nem vashiány áll-e a háttérben. Ha igen, fogyassz májat, spenótot, esetleg szedj vastablettát.

Vashiányra

A karikás, kék árnyékos szem sokszor vérszegénységre utal. Ha eleget alszol, és mégis állandóan nyúzott vagy, akkor menj el vérvételre, hogy nem vashiány áll-e a háttérben. Ha igen, fogyassz májat, spenótot, esetleg szedj vastablettát.

Dia

Fehér ceruzaA fehér szemceruza pillanatok alatt üdévé varázsolja a tekintetet, eltünteti a fáradtság jeleit. Húzd ki a belső pillasort alul, ez semmilyen sminkbe nem rondít bele, még a pillasor külső felét akár még sötét ceruzával is kihúzhatod, bár ezzel érdemes csínján bánni, mert fáradttá teheti a tekintetet.

Fehér ceruza

A fehér szemceruza pillanatok alatt üdévé varázsolja a tekintetet, eltünteti a fáradtság jeleit. Húzd ki a belső pillasort alul, ez semmilyen sminkbe nem rondít bele, még a pillasor külső felét akár még sötét ceruzával is kihúzhatod, bár ezzel érdemes csínján bánni, mert fáradttá teheti a tekintetet.

Dia

KorrektorA szem alá használj lágy, könnyen eldolgozható korrektort, a stift formátum ide nem megfelelő. A színe legyen világosabb, mint a bőrödé, ha pedig állandóan karikákkal küzdesz, válassz sárgás színűt, ami kompenzálja a kékes színt a szem alatt.

Korrektor

A szem alá használj lágy, könnyen eldolgozható korrektort, a stift formátum ide nem megfelelő. A színe legyen világosabb, mint a bőrödé, ha pedig állandóan karikákkal küzdesz, válassz sárgás színűt, ami kompenzálja a kékes színt a szem alatt.

Dia

 	Szürke szemek  	Néhány szín ahelyett, hogy kiemelné szemeid szépségét, öregít, ezek között is leginkább a szürke. Ha lehet, ezt kerüld, ahogyan a tompa kéket és lilát is, különösen a szem alatt. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Így lesz olyan a sminked, mint a modelleké »

Szürke szemek

Néhány szín ahelyett, hogy kiemelné szemeid szépségét, öregít, ezek között is leginkább a szürke. Ha lehet, ezt kerüld, ahogyan a tompa kéket és lilát is, különösen a szem alatt.

Kapcsolódó cikk:
Így lesz olyan a sminked, mint a modelleké »

Ezt is szeretjük
Szerző: Fehér Ági
Fotó: