Szelíd ránctalanítás
A bőrnek nem mindig a radikális beavatkozás a legmegfelelőbb. Kímélő módszerekkel hosszabban megőrizheted a sima bőrt, ráadásul kellemesen töltöd az időt!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha ránézünk valakire, megállapíthatjuk, hogy jól ápolt vagy elhanyagolt, egészséges-e vagy beteg, rossz- vagy jókedvű, milyen korú. Az arc karakterét a csontok formája, a rajta lévő izomzat, és természetesen a bőr minősége, állapota együttesen határozzák meg.

Az idő előrehaladtával az arc izomtónusa csökken, ennek hatására a bőr petyhüdt, rugalmatlan lesz, és ráncok jelennek meg rajta. Ezek a változások az anyagcsere-folyamatok lelassulására, valamint nőknél a klimax után bekövetkező hormonváltozásokra vezethetőek vissza.

A bőr szerkezetét károsítja a dohányzás, az alkohol- és kávéfogyasztás, valamint az orális fogamzásgátlók rendszeres vagy szünetmentes alkalmazása.

A helytelen táplálkozás, a zsírok és szénhidrátok túlzott bevitele akadályozza a nyirokrendszer működését. Hatására a zsírsejtek méretnövekedése, az erek károsodása és a salakanyagok lerakódása következik be a toka területén. Mindezek látható jelei az arcon és a nyakon visszatükröződnek.

Hogyan kezelheted a bőr ráncosodását?

Az ilyen jellegű problémák orvoslása igen nehéz és bonyolult feladat. Egyidőben kell élénkítened a sejtanyagcserét, az izmokat tornáztatnod, valamint a szövetek regenerálását megoldani.

A kozmetikai és orvosi kutatásokat ötvöző fejlesztések, valamint a technika rohamos fejlődése lehetővé tette, hogy bonyolult és összetett kezeléseket is végezhessünk a kozmetikákban.

Az elektromos áram orvosi felhasználása és az elektroterápiás tapasztalatok azt mutatták, hogy nem csak a fájdalmak enyhítésére, izmok stimulálására használhatunk elektromos áramot, hanem a vérátáramlás és a sejtanyagcsere fokozására is.

Az ingerárammal történő kezelések tapasztalatai igen kedvezőek voltak, azonban a pácienseknek néhány mellékhatással kellett számolniuk. Sajnos a fiziológiai hatásokat kiváltó áram a fájdalomérző idegeket is ingerelte, így ezek használata kellemetlen érzéssel járt. Az interferenciás kezelések az ingeráram jótékony hatásait megőrizve, a mellékhatások kiküszöbölésével helyezik új megvilágításba az arcápolást. A „face lifting” és „face drenaige” programok segítségével az arc és a toka feszesebbé válik, a ráncok mélysége láthatóan csökken. Nem okoz kellemetlen érzést, nincs bőrpír, sem savasodás a bőr felszínén. A kezeléshez használt kis elektródák könnyen felragaszthatóak a bőrre.

Ultrahangos bőrfiatalítás

Az interferencia áramos kezelések hatékonyságát tovább fokozhatod, ha más elektrokozmetikai módszerekkel is kombinálod. Ilyenkor az együttesen alkalmazott módszerek hatásai nem csak egyszerűen összeadódnak, hanem szinergikusan erősítik egymást. A nyirokrendszer élénkítése a hatóanyagok gyorsabb felszívódásához vezet, amit ultrahang segítségével tovább lehet fokozni. Az ultrahang több milliméter mélyen behatol a szövetekbe, és hatását ott fejti ki. Az erek kitágulnak, a sejtfal áteresztőképessége javul, a gyulladás mérséklődik.

A „sonophoresis” program során meglazítja a bőr felületén található szaruréteget, így a krémek és pakolások, ampullák és liposzómás szérumok könnyedén behatolnak a bőrbe. A terápia hatékonyságát a kozmetikai készítmények összetétele is meghatározza, amelyet az egyéni bőrtípus alapján választanak ki. A kezelés után az arcbőr feszesebb, élettel teli lesz. A bőrtípus alapján összeállított otthoni bőrápolókészlet is hozzájárul ahhoz, hogy a vendég tökéletesen elégedett legyen.

 

Életmódváltás nélkül nem leszel szép!

A tartósabb eredmény érdekében életmódbeli változtatásokra is szükséged van. A rost- és vitamindús, mértékletes, kalóriaszegény táplálkozás, a bő folyadékfogyasztás, a rendszeres mozgás mind pozitív hatással van bőröd állapotára. Feltétlen kerülni kell az élvezeti szereket, a rendszeres kávézást, a dohányzást, s nem árt az altatókat is természetes relaxáló, feszültségoldó módszerekre cserélni. A friss levegőn való rendszeres séta nem csak megedzi a bőrt, hanem feszesebbé és rózsásabbá is varázsolja. Hatására javul a keringés, a sejtek anyagcseréje és tápláltsága, ezért legalább fél-egy órát menj ki minden nap a szabadba, s ha csak teheted, szellőztess gyakran a lakásban, ha nem úgy akarsz kinézni, mint a kórházban fekvő betegek.


Ha szívesen olvasnál életmódról, egészségről, fogyókúrákról, érdekel a wellness világa, itt az ideje, hogy megvásárold az Ideál Magazin júniusi számát. Ízelítő a tartalomból:

Ésszerű fogamzásgátlás
Soha többé lábgombát!
Ne izzadjunk!
Érhálóban
Szívügyünk
Neurálterápia női bajokra is
Örömteli mozgás

Olvass bele a legfrissebb szám tartalmába:
Puffasztók és apasztók »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük