Egy dolog, ami csúnya szarkalábakat csinál a szem körül

Te is elköveted

Rendesen ápolod a bőröd, de egy dolgot rosszul csinálsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szarkalábak az első ráncok az arcon, amikkel az ember találkozik, hiszen a szem környékén a legaktívabb a mimika, naponta több ezer alkalommal húzódnak össze itt az izmok, összehúzódik a bőr, ha a szembe süt a nap.

Sokan éppen ezért már jó korán elkezdik használni a különböző szemránckrémeket, de aztán csalódnak, amikor mégsem simul ki a bőr.

A szarkalábak okai

Ráncokat sok minden okozhat a szemek körül, a nem megfelelő ápoló használata, az állandó hunyorgás - érdemes megnézetni, hogy jó-e a szemed, ha ezt tapasztalod -, és az éjszakára fennhagyott smink is mélyítheti őket. De gondoltál már arra, hogy lehet, hogy pont a gondos tisztítással rontasz a helyzeten? Pedig elképzelhető.

Több fronton is lehet probléma. Egyrészt a tisztító összetevőivel, másrészt a technikával. A habzó arclemosókban rengeteg szárító hatású anyag van, ami nap nap után használva egyáltalán nem tesz jót a bőrnek.

A sodium lauryl sulphate egy felületaktív tisztítóanyag, ami szinte az összes gél állagú arclemosóban ott van, és ezeket szinte lehetetlen úgy használni, hogy ne érjen a szemkörnyékre a hab. Sok lemosóban van alkohol, ami szintén szárító hatású, ezért nagyon gondosan érdemes áttanulmányozni az összetevők listáját.

A vattakorongra tehető sminklemosók INCI-listáját is tanulmányozni kell, mert lehet bennük denaturált szesz, de ezeknél leginkább a dörzsölés jelenti a problémát. Egy erősebb szemsmink lemosása nem egyszerű, de az nem jó, ha minél erőteljesebb mozdulatokat alkalmazol. Egyrészt meg kell keresni azt a terméket, ami csiszatolás nélkül is hat, másrészt a vattakorongot 10-15 másodpercig a tisztítandó felületre simítani, nem szorítani - így a sminklemosó anyagai oldani kezdik a festéket, ami sokkal könnyebben lejön.

Ezt is szeretjük