Száraz és roncsolódott a hajad? Akkor ezt a 2 házi receptet muszáj kipróbálnod
Már az első használat után látható lesz a változás, ha beveted ezeket a filléres hajpakolásokat.

szaraz haj pakolas agave cover2
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűvösebb időjárás nemcsak a bőrödet, hanem a hajadat is megviselheti. Ezért, ha azt szeretnéd, hogy a tincseid a tavasz beköszöntével is szépek és ápoltak legyenek, nem árt egy kicsit többet törődnöd velük.

Nem kell feltétlenül bolti pakolásokhoz nyúlnod. Vannak házi praktikák, melyek annyira jól táplálják és regenerálják a szálakat, hogy a hajad hálás lesz, ha beveted őket.

A kókuszolaj csodát tesz a hajjal

A kókuszolajnak magas a telítettzsírsav-tartalma, ami nagyon jó hatással van a töredezett hajvégekre, ráadásul erősebbek és fényesebbek lesznek tőle a tincseid. Hajpakolásként, sőt, a balzsam helyettesítőjeként vagy hozzá keverve is alkalmazhatod.

kokuszolaj

Első lépésként vegyél a markodba nagyjából fél evőkanálnyi kókuszolajat. A kimért mennyiséget kend szét a tenyeredben, és addig dörzsölgesd, amíg a kókuszolaj nem képez a kezeiden egy krémes állagú, átlátszó, vékony réteget. Ezután kend a hajadra, aztán alaposan dolgozd el. Ügyelj rá, hogy a hajvégeid kapjanak a legtöbbet a kókuszolajból. Fogj egy széles fogú fésűt, és fésülködj meg vele. Ha ezzel is megvagy, fogd össze a hajadat, csavard meleg törölközőbe, vagy használj zuhanysapkát. Nagyjából fél óra után hajat moshatsz. Szárítás után pedig látni és érezni fogod, hogy sokkal puhább, tápláltabb, fényesebb a hajkoronád.

A banán és a méz is segíthet

A banán magas kálium-, szénhidrát-, természetes olaj- és vitamintartalmának köszönhetően puhítja a hajat, megőrzi annak rugalmasságát és még a töredezettség ellen is véd. A méz pedig természetes fényt is ad nekik. A következő pakolás pedig mindkét hozzávaló jótékony hatásait egyesíti.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vegyél két banánt, turmixold össze őket. Ügyelj rá, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Adj a masszához két evőkanál olívaolajat, egy evőkanál mézet és két evőkanál kókuszolajat. A keveréket vidd fel a tincseidre egy ecset segítségével. Csavard a hajad egy zuhanysapkába, majd fél óra után mosd le alaposan a kencét, végül moss hajat. Ezt hetente egyszer megismételheted.

A méz nemcsak a hajaddal tesz csodát, de a bőröddel is. A következő pakolások pattanások, de száraz és fakó bőr esetén is látványos hatást érnek el.

Ezt is szeretjük