A legkínosabb sminkhibák
Vigyázz, hogyan sminkelsz, mert könnyen áteshetsz a ló túloldalára.

Dia

 	Ha nem jó a szín 	Az alapozónak tökéletesen passzolnia kell a bőrszínhez. Sokan követik el azt a hibát, hogy túl rózsaszínes árnyalatot választanak. Jó, ha azt is figyelembe veszed a vásárlásnál, hogy a nap folyamán sötétedhet a szín, így aztán, ha eleve az arcszínednél sötétebbet választasz, hogy ne tűnj sápadtnak, estére már nagyon elüthet a nyakadtól.

Ha nem jó a szín

Az alapozónak tökéletesen passzolnia kell a bőrszínhez. Sokan követik el azt a hibát, hogy túl rózsaszínes árnyalatot választanak. Jó, ha azt is figyelembe veszed a vásárlásnál, hogy a nap folyamán sötétedhet a szín, így aztán, ha eleve az arcszínednél sötétebbet választasz, hogy ne tűnj sápadtnak, estére már nagyon elüthet a nyakadtól.

Dia

 	Csík az állvonalon 	Az alapozásnál nem szabad, hogy éles vonal képződjön az állnál. Alaposan el kell dolgozni lefelé is a festéket, hogy ne legyen túl éles a kontraszt, ellenkező esetben maszknak fog tűnni az arcfestés.

Csík az állvonalon

Az alapozásnál nem szabad, hogy éles vonal képződjön az állnál. Alaposan el kell dolgozni lefelé is a festéket, hogy ne legyen túl éles a kontraszt, ellenkező esetben maszknak fog tűnni az arcfestés.

Dia

 	Túl világos korrektor 	Általában világosabb hibajavítót javasolnak az alapozó színénél, de ne ess abba a hibába, hogy a szemed alá túl világos festéket kensz fel, mert így nemhogy nem tünteted el a karikákat, de felhívod rájuk a figyelmet. Arra is ügyelj, hogy ne gyűljön meg a szarkalábakban a korrektor.

Túl világos korrektor

Általában világosabb hibajavítót javasolnak az alapozó színénél, de ne ess abba a hibába, hogy a szemed alá túl világos festéket kensz fel, mert így nemhogy nem tünteted el a karikákat, de felhívod rájuk a figyelmet. Arra is ügyelj, hogy ne gyűljön meg a szarkalábakban a korrektor.

Dia

 	Túl erős pirosító 	A pirosító akkor jó, ha szinte észrevehetetlen, és éppen hogy egészséges színt kölcsönöz az arcnak. Ha csak kis részre viszed fel, túl sokat, esetleg nem a megfelelő színt, akkor az eredmény nem lesz szép.

Túl erős pirosító

A pirosító akkor jó, ha szinte észrevehetetlen, és éppen hogy egészséges színt kölcsönöz az arcnak. Ha csak kis részre viszed fel, túl sokat, esetleg nem a megfelelő színt, akkor az eredmény nem lesz szép.

Dia

 	Vastag alapozás és púder 	Nem biztos, hogy nappalra púderre és alapozóra is szükség van. Ha zsíros a bőröd, elég lehet a púder, száraz bőr esetén pedig az alapozó. A vastag festék megül a ráncokban, és természetellenes.

Vastag alapozás és púder

Nem biztos, hogy nappalra púderre és alapozóra is szükség van. Ha zsíros a bőröd, elég lehet a púder, száraz bőr esetén pedig az alapozó. A vastag festék megül a ráncokban, és természetellenes.

Dia

 	Bronzosító 	Sajnos a csillámos bronzosítók nem tesznek mindenkinek jó szolgálatot. A terrakotta árnyalatok öregítő hatásúak. Bronzosítót kizárólag barna, napsütötte bőrön szabad alkalmazni, és akkor is csak mértékkel. Helyette válassz inkább frissítő pirosítót.

Bronzosító

Sajnos a csillámos bronzosítók nem tesznek mindenkinek jó szolgálatot. A terrakotta árnyalatok öregítő hatásúak. Bronzosítót kizárólag barna, napsütötte bőrön szabad alkalmazni, és akkor is csak mértékkel. Helyette válassz inkább frissítő pirosítót.

Dia

 	Összeragadó szempilla 	A spirál az egyik legalapvetőbb sminkeszköz, nem is szabad kihagyni a használatát. Mielőtt azonban felvinnéd, keféld át a pillákat, mert a ráhulló szemhéjpúder darabok összecsomósíthatják.

Összeragadó szempilla

A spirál az egyik legalapvetőbb sminkeszköz, nem is szabad kihagyni a használatát. Mielőtt azonban felvinnéd, keféld át a pillákat, mert a ráhulló szemhéjpúder darabok összecsomósíthatják.

Dia

 	Alsó pillafestés 	Ha hajlamos vagy a karikásodásra, akkor inkább ne fesd ki az alsó pillasort, mert a lepergő szempillafesték befeketítheti a szem alját, az erős pillák pedig árnyékot vetnek a szem alatti területre.

Alsó pillafestés

Ha hajlamos vagy a karikásodásra, akkor inkább ne fesd ki az alsó pillasort, mert a lepergő szempillafesték befeketítheti a szem alját, az erős pillák pedig árnyékot vetnek a szem alatti területre.

Dia

 	Túl erős smink 	Mindennek megvan az ideje, az erős szemfestésé pedig nem a nappal. Partiba tökéletes lehet a csillámos, erős szemhéjpúder, de nappali fényben inkább nevetséges.

Túl erős smink

Mindennek megvan az ideje, az erős szemfestésé pedig nem a nappal. Partiba tökéletes lehet a csillámos, erős szemhéjpúder, de nappali fényben inkább nevetséges.

Dia

 	Öregítő színek 	A tompa szürkés színek - kék, szürkészöld, lila - fáradttá teszik a tekintetet, ezért kerülendők. Nem kell egyikről sem lemondanod, csupán élénk, friss árnyalatot válassz.

Öregítő színek

A tompa szürkés színek - kék, szürkészöld, lila - fáradttá teszik a tekintetet, ezért kerülendők. Nem kell egyikről sem lemondanod, csupán élénk, friss árnyalatot válassz.

Dia

 	Lefolyó rúzs 	A túl vastag rúzs, illetve szájfény a nap folyamán könnyen elmászhat, arról nem is beszélve, hogy mindenhol nyomot hagy. A felesleget mindig itasd le egy zsebkendővel, így nemcsak szebb, de tartósabb is lesz az eredmény.

Lefolyó rúzs

A túl vastag rúzs, illetve szájfény a nap folyamán könnyen elmászhat, arról nem is beszélve, hogy mindenhol nyomot hagy. A felesleget mindig itasd le egy zsebkendővel, így nemcsak szebb, de tartósabb is lesz az eredmény.

Dia

 	Rúzs a fogon 	Ha kedveled az erős színű rúzsokat, mindig ügyelj arra, hogy a fogaidra ne ragadjon rá, és azok makulátlanok legyenek. Érdemes időről időre zsebtükörben ellenőrizni, hogy a rúzs csak a szádon van-e.

Rúzs a fogon

Ha kedveled az erős színű rúzsokat, mindig ügyelj arra, hogy a fogaidra ne ragadjon rá, és azok makulátlanok legyenek. Érdemes időről időre zsebtükörben ellenőrizni, hogy a rúzs csak a szádon van-e.

Ezt is szeretjük
Fotó: