Sima, puha bőr odalent

Örökre

A legtöbb nőnek nyűg a szőrtelenítés, ma már azonban nem lehetetlen örökre megszabadulni a nemkívánatos szőrtüszőktől.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szőrtelenítési láz igazából tavasszal kezdődik. A boltok polcain és a reklámokban megjelennek a borotvák, a gyanta, az epilálógépek, a szőrtelenítő krémek.

Ősszel azonban egy kicsit alábbhagy a lelkesedés, hiszen egyre kevesebbet vagyunk szoknyában és ujjatlan pólóban. Őszintén szólva, ha nem muszáj, akkor bizony a legtöbb nő nem szőrtelenít akkora intenzitással.

Örökre

A végleges szőrtelenítés időszaka mégis az ősz és a hidegebb időszak. Ennek több oka is van. A kezelt testfelületeknek nem tesz jót a napfény.

A másik pedig az, hogy bizony a szőrtelenítés alatt hagynod kell kinőni a szőrszálakat, mert csak így lehet elpusztítani őket.

A módszer

A végleges szőrtelenítésnek több módszere is van, illetve több technikája. A leismertebb az IPL villanófényes és a lézeres eljárás. A kezeléssorozat nem éppen olcsó, és nem két perc alatt szabadulhatsz meg a szőrszálaktól. A sikerhez legalább öt-hat alkalom szükséges.

A szőrtüszők életének három ciklusa van. A növekedési vagy anagén szakasz, az átmeneti vagy katagén fázis és a nyugalmi, vagyis telogén szakasz. Csak a növekedési szakaszban lévő szőrszálakat, illetve szőrszálat termelő szőrtüszőt lehet kivonni a forgalomból. Sajnos nem lehet egyszerre elintézni az összeset, hiszen a szőrtüszők nincsenek mind növekedési szakaszban. Meg kell várni, amíg szép lassan mindegyik eléri ezt a fázist.

A végleges szőrtelenítés igazán hatékonyan fehér bőrön és sötét szőrszálakon alkalmazható. A fény, illetve lézer a tüszőben található melaninban vezetődik el. A melanin felelős a bőr és a szőrök színéért. Ha tehát túl világos a szőr vagy túl sötét a bőr, nem vezetődik rendesen a fény, és nem lesz szép a végeredmény.

A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigmenttartalmában elnyelődik, és átalakul hőenergiává. Az növekedési fázisban levő szőrtüszők a hőenergia hatására nem termelnek több szőrt. Az eljárásban a környező szövetek nem melegszenek fel, nem sérülnek.

Néhány kérdés

Mielőtt időpontot foglalnál az első kezelésre, a megbeszélés során kérdezd meg a következőket: körülbelül hány alkalomra lesz szükség a te esetedben, csomagban vagy alkalmanként kell-e fizetni a kezelésért, milyen kockázatok rejlenek az eljárásban, milyen idősek a gépek, milyen technikát alkalmaznak, és végül az sem mindegy, hogy mennyire tapasztalt az a személy, aki majd a kezelést végzi.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Árak

Kis eltérések lehetnek a különböző szalonok árai között. Általában kezelésenként kell fizetni, és testterülettől függően 4-12 ezer forint között mozognak a kezelések árai. Hogy hány kezelés szükséges, csak útközben derül ki, de számolj hat alkalommal.

Megbízható szalonok
Az alábbi szalonokhoz bátran fordulhatsz, tapasztaltak a végleges szőrtelenítésben, igazi szakemberek végzik az eljárást.
Aesthetica Klinika
Harangvölgyi Szépségszalon

A végleges szőrtelenítésen nem érdemes spórolni. Az ár ugyanis függ a gép minőségétől, korától is. Ha már ekkora beavatkozásra adod a fejed, illetve lábad és bikinivonalad, akkor válaszd a legjobb minőséget.

Ezt is szeretjük