Csak víz és rizs kell hozzá, hogy tükörfényes legyen a haj
Az ázsiai nők így készítik
A rizst évszázadok óta használják az ázsiaiak a bőrük és hajuk ápolására.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rizs nem csupán egy szimpla köret, hiszen általa sokkal szebb lehet a hajad és a bőröd is.

Ez az ásványokban és vitaminokban gazdag élelmiszer úgy segít kitisztítani a pórusaidat, hogy egészséges ragyogást hagy maga után. Készíts belőle jótékony rizsvizet!

Amire szükséged lesz:

  • fél csésze organikus rizs
  • víz
  • üvegcse

Elkészítés:

Önts fel egy fél csésze rizst annyi vízzel, hogy az ellepje. Fontos, hogy csakis organikus rizst használj, amely mentes a káros anyagoktól, ugyanis a végeredmény a bőrödre és a hajadra fog kerülni. Hagyd ázni a rizst néhány percre addig, amíg a felszínen "felhőcskék" nem keletkeznek, majd öntsd át a vizet az üvegbe. Ezután tedd a hűtőbe - itt tárolva akár négy-öt napig is felhasználhatod.

Felhasználás:

Bánj a kapott tonikkal ugyanúgy, mint bármilyen más arclemosóval: végy egy kozmetikai vattát, itasd át a rizsvízzel, majd vidd fel a bőrödre. Ezzel összehúzódnak a pórusok, és szép, egészségtől ragyogó bőröd lesz. Ugyanez a folyadék azonban csodát művelhet akár a hajaddal is: öblítsd át vele a sampon használata után, hagyd hatni egy pár percig, aztán mosd ki belőle.

Ezeket feltétlenül kerüld el, ha nem szeretnéd károsítani a bőrödet!

Ha italként fogyasztod

A rizsvizet italként is fogyaszthatod, ilyen módon rendkívül jót tehet az egészségednek is. Mivel magas a szénhidráttartalma, rengeteg energiával lát el, miközben nyolc elemi aminosav is megtalálható benne. Az egyes rizsfajták más-más tápanyagokból épülnek fel, ezért a rizs kiválasztásakor saját magad befolyásolhatod a szépítőnek is kiváló víz összetételét.

Ezt is szeretjük