Ráncaid vagy pattanásaid vannak? Erről árulkodnak a kellemetlen tünetek

Ha a szem a lélek tükre, akkor a bőr az életmódé. Érzékeny szerkezet, amin minden meglátszik.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A bőröd nem tud hazudni, így rólad is sok mindent elárul, az arcodra van írva. No nem csak az érzelmek, hanem az életmódod is.

Odafigyelsz magadra, netán sok sót eszel? Rengeteg apró jel, amit ha megfigyelsz, megtudhatod, mennyit bír a bőröd!

Elsősorban az életmódod számít, hiába kened magadra ugyanis a legdrágább krémeket, ha rossz szokásaiddal romba döntöd az eredményt. És bizony a rossz szokások a lelkiéletedről is árulkodnak!

Szürkés arcbőr

Elsősorban a dohányzásnak köszönheted a szürkés arcbőrt. A füst kívülről és belülről is megteszi hatását. A füstben és a cigarettában található méreganyagok lassítják a keringést, eltömik az ereket, ezért elszürkítik a bőrt. Ha rózsás arcot szeretnél, akkor tedd le a cigarettát. Sajnos a passzív dohányzás is számít, amikor te nem is füstölsz, ezért próbáld meg elkerülni a füstös helyeket.

Azért nehéz letenni a cigarettát, mert elmarad a rítus, a szertartás. Másrészről, és ez lehet, hogy viccesen hangzik, de kevesebbet foglalkoztatod a szádat. Így pótolnod kell ezt az érzést, ami általában az evésben mutatkozik meg. A dohányzást sok pszichológus pótcselekvésnek tartja, illetve téves feszültséglevezetésnek.

Ráncok

A legtöbb ráncért a fotoöregedés a felelős, vagyis a káros UV-sugarak. Ezen kívül a túlzásba vitt szoláriumozás is nagyon megterheli a bőrt. Egyes szakemberek szerint károsabb, mint egy-egy leégés. És, ami nagyon fontos még, a megfelelő faktorszámú fényvédőkrém használata, főleg nyáron!

A száj körüli ráncok feszültségről árulkodnak. Összeszorítod, feszíted a szádat.
A szem körüli ráncok arra is utalhatnak, hogy hirtelen haragú vagy, és gyakran nézel mérgesen.
Mindkettőt úgy tudod orvosolni, ha oldod a belső feszültséget, akár relaxációval, akár szakember segítségével.

Karikás szemek

Az árkok a szemed alatt elsősorban fáradtságról árulkodnak. Vagy vérszegénységről. Ha eleget pihensz, és továbbra is sötét karikák vannak a szemed alatt, akkor vasra, illetve vérszaporító ételekre van szükséged. Az előbbit legjobban májból pótolhatod, az utóbbira pedig naponta egy pohár jó minőségű vörösbor az orvosság. Ha nem tudsz pihenni, akkor valószínűleg valami nem hagy nyugodni. Egy megoldatlan probléma vagy olyan nehézség, amit rajtad kívülálló okok idéztek elő. Nem is biztos, hogy ez tudatosul. Próbáld megoldani őket még lefekvés előtt. Már az is segít, ha leírod őket, így nem fog pörögni az agyad, hiszen tudja, hogy nem fogod elfelejteni a teendőidet.

Pattanásos, tisztátalan bőr

Két ok is megbújhat a háttérben a hajlamon kívül. Az egyik az egészségtelen, sok gyorsételt és zsírt tartalmazó étrend. Ha a bőr hiányt szenved tápanyagokból és mérgekkel telítődik, akkor azt megpróbálja kilökni magából, és máris megjelennek a pattanások.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A másik ok, hogy nem tisztítod alaposan a bőrödet, illetve, hogy gyakran alszol el sminkben. Így eltömíted a pórusokat, azok nem tudnak lélegezni, és a szennyeződésektől a pórusokba beszivárognak a smink maradványai. Tisztítsd meg minden este és reggel az arcod, egy bőrödnek megfelelő tisztítóval.

Az analóg gondolkodás szerint a pattanásos bőr a tudatalattiból előtörni akaró fájdalmat vagy mérget jelent. Mivel nem tud visszakerülni az agyba, elnyomod, ezért testi szinten próbál előbújni. Egyszerű stratégia, ha nem tartod magadban a mérgedet, hanem megmondod, ha bánt valami.

Fakó arcbőr

A légszennyezés és a mozgásszegény életmód, illetve vitaminhiány állhat a háttérben. Ha nem tiszta levegő kerül a tüdődbe, akkor rosszabb a keringés, és akár nehézfémek is juthatnak a szervezetedbe. Kívülről alapos tisztítással, belülről pedig kirándulással, túrázással - persze a jó levegőn!- segíthetsz a problémán. Gondoskodj arról, hogy a bőrödnek fontos vitaminokat, elsősorban A- és E-vitamint, pótold. Mozgással, tornával lendíthetsz a vérkeringéseden, így az arcod egy idő után visszanyeri rózsás színét. A fakó arcbőr utalhat arra, hogy nincs elég önbizalmad, hogy magad is fakó vagy. Nem szeretnél kitűnni a tömegből.

Ezt is szeretjük