Tökéletes manikűr házilag

Ápolt és igényes kezek

Néhány egyszerű trükk segítségével olyan eredményt érhetsz el, mintha most léptél volna ki a manikűröstől. Íme, a legfontosabb praktikák!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egy kis készlet segítségével, illetve néhány egyszerű tudnivaló birtokában alig egy óra alatt elvégezheted a tökéletes kézápolást, melynek az eredménye legalább egy hétig kitart!

A megfelelő szín kiválasztása

Körömlakk vásárlásánál az adott évszak rúzsszíneit vedd alapul, hiszen a körömlakk színének összhangban kell lennie a rúzséval. A körömlakk lehetőleg menjen mindenhez, azaz ne üssön el se a rúzs, se a ruha színétől! Rövid körömhöz jobban illik egy halvány, semleges színű körömlakk, mint egy sötét vagy élénk színű.

A legfontosabb eszközök

Megfelelő eszközök, kéz- és körömápoló szerek nélkül hozzáfogni sem érdemes a manikűrözéshez. Ha az alább felsoroltak közül valamelyik hiányzik, bármelyik illatszerboltban beszerezheted.

 • Lakklemosó - Az acetont nem tartalmazó készítmények ajánlottak, mivel ezek kevésbé szárítják a körmöt és a ránövő bőrt.
 • Vattacsomó - Két változata ismert: labdacs és korong. Lemosáshoz az előbbi praktikusabb.
 • Körömreszelő - A farostszálakból készült reszelő előbb-utóbb elkopik. A fémből készült reszelő tovább tart, de kevésbé finoman reszeli a körmöt.
 • Folyékony bőrszegély-eltávolító - Felpuhítja a körömágy körüli bőrt, eltávolítja az elhalt hámszegélyt.
 • Bőrszegélypálcika, más néven narancspálcika - Segítségével hátratolhatod a körömre ránövő bőrt anélkül, hogy megsértenéd a körömágyat.
 • Alapozó- és fedőrétegek - Az alapozó megköti a körmön a színt, a fedőréteg pedig védi a sérülésektől, és biztosítja a tartósságát.
 • Körömlakk - Sima és gyöngyházfényű kivitelben kapható. Egy jó lakk öt-hét napig is kitart, természetesen attól függően, hogy milyen munkát végzel.

Tökéletes manikűr lépésről lépésre

Készítsd ki az előbb felsorolt eszközökön kívül a következőket: egy tálkában meleg, szappanhabos vizet, egy másikban tiszta, meleg vizet, valamint két kéztörlőt! Az egyik kéztörlőt terítsd az asztalra, és helyezd el rajta a körömápoló szereket!
Egy vattacsomóra önts némi lakklemosót, és gondosan távolítsd el a régi lakkbevonatot. Ezt a lépést akkor se hagyd ki, ha történetesen nem viselsz körömlakkot, mivel az esetleges olaj- vagy krémmaradványokat is eltávolíthatod a lemosóval.

A külső szélétől a közepe felé haladva reszeld a körmöd, és kerüld a fűrészelésre emlékeztető mozdulatokat!

Három percen át áztasd a kezed meleg, szappanhabos vízben, majd a pálcika hegyes végével távolítsd el a piszkot a köröm alól!

Vidd fel a bőrszegély-eltávolítót, és hagyd hatni három-öt percig. A pálcika ék alakú végével gyengéden told hátra a körömre ránövő bőrszegélyt. Mártsd bele a kezed a szappanos vízbe, és dörzsöld le a netán visszamaradt anyagot a körmödről. Öblítsd le a körmödet tiszta vízben, majd alaposan töröld szárazra. Közben finoman told hátra a bőrszegélyt a kéztörlővel.
Csavarj fel egy kis vattát a bőrszegély-eltávolító pálcika végére. Ezzel később - a lakklemosóba mártva - eltávolíthatod a bőrszegélyre jutó lakkot. A kiálló körömszilánkot vagy a behasadt bőrszegélyt vágd le. Arra viszont ügyelj, hogy ne vágd le végig a körömre ránövő bőrszegélyt, ettől ugyanis durvává válik, és berepedezik.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

PromócióAz alapozóréteget három - egy középső, majd két szélső - simítással kend fel a körömre, a köröm végétől a hegyéig, majd egy percig szárítsd. Ha a körmöd barázdált, még egyszer kend át az alapozóval.

A háromszori simítás módszerével vidd fel a lakkot. Az első réteg felkenése után várj három percet, amíg megszárad, majd kend fel a második réteget, és várj öt percet a teljes száradásig.

Kend fel a szokásos háromszori mozdulattal a védőréteget, és menj vele egy kicsit a körömhegy alá, hogy védd a körömszín szélét. A száradásra szánj legalább 15 percet.

Ha teljesen megszáradt a körmöd, masszírozd a zsíros krémet a kezedbe!

Sajátos problémák

Időnként mindenkinél előfordulhatnak sajátos, a köröm szépségét veszélyeztető gondok. Íme, a leggyakoribbak, illetve azok megoldásai.

 • Sárga elszíneződés - Eltávolíthatod, ha néhány percig citromlében áztatod a körmöd.
 • Töredezés - Éjszakára kenj rá körömágykrémet vagy babaolajat, majd húzz kesztyűt! Segíthet a körömerősítő lakk is. A körmödet ne reszeld vissza túlságosan a sarkaknál.
 • Barázdák - Gyengéd csiszolással, barázdakitöltővel és/vagy két rétegben felkent alapozóval elsimíthatod őket.
 • Elszíneződés - A köröm kifehéredhet a vérszegénységtől, elkékülhet a szívvel vagy a tüdővel kapcsolatos rendellenességek miatt. Ha félig fehér, félig rózsaszín, veseproblémára gyanakodhatsz. Fordulj orvoshoz!

OLVASD EL EZT IS!

piros lakk1
 • köröm
 • körömlakk

Fényes, erős körmök

Ezt is szeretjük