A 4 leggyakoribb plasztikai beavatkozás
Ha már eljátszottál a gondolattal, hogy szakemberrel változtass adottságaidon, akkor nem árt tudnod, mi mindenre számíthatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mai kozmetikai és plasztikai sebészeti ipar számtalan lehetőséget kínál arra, hogy megváltoztasd magadon azt, ami nem tetszik. New Yorkban egy rövid beavatkozás után Claudia Schiffer édes duzzogó szájacskájával térhetsz haza, Los Angelesben a fiatalok tizennyolcadik születésnapjukra új orrot kapnak.

Japánban a nők az ebédszünetben alakíttatják át európaivá ferdevágású szemüket. Hazánkban még ennyire nem elterjedt a szépségsebészet, de nálunk is sokan alávetnék magukat egy olyan beavatkozásnak, amitől még szebbek lehetnek.

Ha nem tudod elfogadni önmagad, és úgy érzed, hogy egy ilyen műtét esetleg segítene, akkor végy egy nagy levegőt, és keress fel egy jó plasztikai sebészt!

Orrplasztika

Kevesen vannak, akik meg vannak elégedve orruk méretével, formájával, többen gondolják, hogy jelentősen rontja arcunk összképét. Ma már semmi akadálya nincsen annak, hogy vonalaidat még esztétikusabbá varázsolják.

Hogyan történik?

A műtétek fájdalom nélkül elvégezhetők helyi érzéstelenítésben is, mégis a legtöbb páciens altatásban kéri.

Ez esetben egy nap benntartózkodás szükséges. Ilyenkor az orrcsontot és porcos vázát a kívánt formára alakítják, és a kívánt helyzetben rögzítik. A műtét végén az orrnyílásokba tampont tesznek, és az orrot kívülről gipszsínnel rögzítik. A műtétet az orron belülről, a nyálkahártya felől végzik. Ezért varratvonal, hegvonal egyáltalán nem marad vissza. A műtétet követően az orr és a szem körüli duzzanat 10-12 nap után múlik el. Az orr a beavatkozást követő hatodik-nyolcadik héten nyeri el végleges formáját. Mint minden műtétnek, ennek is vannak kockázatai, így például a rossz hegesedés, utóvérzés, ideiglenes érzéketlenség, légzési nehezítettség, aszimmetria. Súlyosabb esetben előfordulhat bőrelhalás, ez azonban igen ritka.

Ajakfeltöltés

Genetikai okokból, illetve az életkornak köszönhetően az ajkak egyre kisebbek és vékonyabbak lehetnek, mint azt szeretnéd. Ilyenkor érdemes feltöltetni az ajkaidat.

Hogyan történik?

Ajakfeltöltésre injekcióval beadott különböző anyagokat használnak az orvosok. Rutinvizsgálatok és a várható esztétikai eredmény megbeszélése után helyi érzéstelenítésben, ritkán nyugtató mellett, teljesen fájdalommentesen végezhető el. A végleges eredmény öt-hét nap múlva látható. A feltöltés után egy-két napig száraz jegelés, hűtés és a mimikai izmok pihentetése indokolt. A beadott szerrel szembeni érzékenység esetén előfordulhat allergiás reakció.

Bőrfiatalítás

Ha szükségét érzed, a ráncfeltöltés előtt még kipróbálhatsz egy technikát, ami szintén nagyon hatásos lehet.

Hogyan történik?

Nagy energiájú villanófényes eljárással. Öt alkalommal, háromhetente kell ismételni. A kezeléssel a kötőszövet sejtjeit stimulálják, a hő és a fény hatására a sejtek kollagéntermelése fokozódik, kisimulnak a ráncok. Nagy előnye, hogy nem keletkeznek hegek, sebek. Az eredmény körülbelül egy hónap után látható. Több hétig is bőrpír lehet az arcon, melyet otthoni kezeléssel meg lehet szüntetni.

Mellkorrekció

Nincs is talán még egy olyan testrész, amellyel ennyire elégedetlenek lennének a nők. Hol az a baj, hogy a mell túl kicsi, hol túlságosan nagy, ha pedig kellő méretű, akkor meg nem elég feszes. Sajnos tornával, tablettákkal és krémekkel ezeken a vélt vagy valós problémákon csak részben vagy egyáltalán nem tudsz változtatni. Tehát ha igazán zavar, akkor nyugodtan kérheted a plasztikai sebész segítségét.

Hogyan történik?

A mellplasztika elvégezhető helyi érzéstelenítésben, altatásban, ritkán epidurális érzéstelenítésben.

Mellfelvarrást akkor alkalmaznak, amikor a bőr kötőszövete igencsak megnyúlt, de nincs szükség implantátumra. Itt törekednek az optimális mellforma kialakításához szükséges legkisebb hegre. A mellfelvarrás műtéti hege lehet csak a bimbóudvar szélén körbefutó, ez kiegészülhet egy függőleges heggel, de leggyakrabban az úgynevezett „fordított T” típusú heggel járó műtétet alkalmaznak. Itt az előzőhöz képest még egy, a redőben futó harántirányú heggel van több.

Mellnagyobbítást implantátum beültetésével végeznek. Többféle formájú implantátum van, mely rugalmas, ellenálló, a környezetével nem lép reakcióba. Vannak kerek, csepp alakú és úgynevezett anatómiai implantátumok. Ezek formájának, illetve méretének kiválasztását alapos megbeszélés és vizsgálat előzi meg. A mellimplantátumot rugalmasságánál fogva viszonylag kis metszésen - 4-5 cm - keresztül lehet bejuttatni végleges helyére. Ez a metszés lehet a mell alsó redőjében, a bimbóudvar szélén, a bimbón keresztül vagy akár a hónaljban. Elhelyezését tekintve vagy az emlőmirigy alá, vagy a mellizom alá kerül, alkattól, illetve a kívánt végeredménytől függően.

Mellkisebbítésnél a páciensek egy részének fizikai vagy lelki megterhelést jelent aránytalanul nagy melle. Ilyenkor a mellfelvarráshoz hasonló műtét történik, melynek során azonban a mellből a zsírszövet egy részét eltávolítják.

A varratokat két hét után veszik ki, addig rugalmas pólya vagy sportmelltartó viselése szükséges, és a sebet szárazon kell tartani. A hegek folyamatosan halványulnak el, a mell több hónap után éri el végleges formáját. Az egész folyamat hozzávetőleg egy évig tart. A műtét után jelentkező fájdalom fájdalomcsillapítókkal enyhíthető. Az implantátum cseréje 10-15 év után szükségessé válhat.

A plasztikai műtétek nem veszélytelenek, ezért az ilyen jellegű beavatkozást olyan szakemberrel végeztesd, akinek szakmai tapasztalatáról és eredményeiről kézzelfogható bizonyítékaid vannak!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük