Egy apró dolgot változtatott meg maga körül, és megszűntek a hátán a pattanások
Meglepő trükk!
Egy hét alatt észreveszed a hatást.

Dia

	Mindig legyen nálad törülköző!	Az erős izzadást követően nem mindig tudja kellőképpen megtisztítani bőrét az ember, ez viszont hajlamosít a pattanások kialakulására, ezért a törülköző a nagy melegben mindig jó szolgálatot teljesít. A sportolásnál elengedhetetlen, de a hétköznapokban is hasznos lehet, ha alaposan megmosakszol, megtörlöd magad, esetleg ruhát váltasz. Ha műbőr irodai széked van, könnyen előfordulhat az is, hogy ráizzad a támlára a hátad. Egy huzattal vagy frottírtörülközővel megakadályozhatod ezt is. 

Mindig legyen nálad törülköző!

Az erős izzadást követően nem mindig tudja kellőképpen megtisztítani bőrét az ember, ez viszont hajlamosít a pattanások kialakulására, ezért a törülköző a nagy melegben mindig jó szolgálatot teljesít. A sportolásnál elengedhetetlen, de a hétköznapokban is hasznos lehet, ha alaposan megmosakszol, megtörlöd magad, esetleg ruhát váltasz. Ha műbőr irodai széked van, könnyen előfordulhat az is, hogy ráizzad a támlára a hátad. Egy huzattal vagy frottírtörülközővel megakadályozhatod ezt is. 

Dia

	Lengébb ruházat	Az izzadás elkerülése érdekében nyáron kiváltképpen kerüld a műszálas, illetve a szorosabb ruhadarabok viselését, amelyek a verejtékező bőrt nem hagyják levegőzni, és még dörzsölik is. A hátizsák szintén nem tanácsos hosszú távon a nagy melegben, főleg ujjatlan vagy pánt nélküli pólóval kombinálva! Preferáld a lenge és a pamutdarabokat, ha tudsz, vigyél váltóruhát is!

Lengébb ruházat

Az izzadás elkerülése érdekében nyáron kiváltképpen kerüld a műszálas, illetve a szorosabb ruhadarabok viselését, amelyek a verejtékező bőrt nem hagyják levegőzni, és még dörzsölik is. A hátizsák szintén nem tanácsos hosszú távon a nagy melegben, főleg ujjatlan vagy pánt nélküli pólóval kombinálva! Preferáld a lenge és a pamutdarabokat, ha tudsz, vigyél váltóruhát is!

Dia

	Kamillázz!	Ha már kialakult a baj, segítséget nyújthat számodra a gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású kamilla, amelynek lehűtött forrázatával megtisztíthatod az érintett bőrfelületet, ha pedig a gyűlölt pöttyök számodra elérhetetlen helyen vannak, a kamillás fürdő jelenthet megoldást.

Kamillázz!

Ha már kialakult a baj, segítséget nyújthat számodra a gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású kamilla, amelynek lehűtött forrázatával megtisztíthatod az érintett bőrfelületet, ha pedig a gyűlölt pöttyök számodra elérhetetlen helyen vannak, a kamillás fürdő jelenthet megoldást.

Dia

	Radírozd ki a problémát!	A testradírozás segít megelőzni a mitesszerek kialakulását, emellett nagyon puhává, egyenletessé teszi a bőrt, aminek következtében a nyáron elérni kívánt barnaság is sokkal egységesebb lesz. Ezen a linken nagyon jó házi testradírreceptet olvashatsz.

Radírozd ki a problémát!

A testradírozás segít megelőzni a mitesszerek kialakulását, emellett nagyon puhává, egyenletessé teszi a bőrt, aminek következtében a nyáron elérni kívánt barnaság is sokkal egységesebb lesz. Ezen a linken nagyon jó házi testradírreceptet olvashatsz.

Dia

	Miket ajánl a kozmetikus?	A kozmetikusok gyakran javasolják aknésodásra hajlamos bőrre a patikákban kapható, benzoil-peroxid- vagy szalicilsav-tartalmú kozmetikumokat, krémeket és lemosókat, főképpen esti használatra. Fontos, hogy az új termékek használata előtt olvasd el a tájékoztatót, vagy kérd ki szakértő tanácsát, ugyanis amennyiben az erős hatóanyag-tartalmú krémek szárítják a bőrt, azokat csak az érintett felületen ajánlott alkalmazni. Mindezek mellett az antiszeptikus hatású teafaolajas ecsetelés és az aloe verás pakolás is egykettőre megszabadít a pattanásoktól.

Miket ajánl a kozmetikus?

A kozmetikusok gyakran javasolják aknésodásra hajlamos bőrre a patikákban kapható, benzoil-peroxid- vagy szalicilsav-tartalmú kozmetikumokat, krémeket és lemosókat, főképpen esti használatra. Fontos, hogy az új termékek használata előtt olvasd el a tájékoztatót, vagy kérd ki szakértő tanácsát, ugyanis amennyiben az erős hatóanyag-tartalmú krémek szárítják a bőrt, azokat csak az érintett felületen ajánlott alkalmazni. Mindezek mellett az antiszeptikus hatású teafaolajas ecsetelés és az aloe verás pakolás is egykettőre megszabadít a pattanásoktól.

Dia

	A napfényvitamin haszna	Bár óva intünk attól, hogy naphosszat a strandon fekve kitedd magadat a káros ultraibolya-sugárzásnak, a kellő mennyiségű D-vitamin bevitele a bőr számára nélkülözhetetlen. Szebbé, simábbá, kvázi hibátlanná teszi a bőrt, ha megtalálod a középutat a napozásban. A tiltott időszakban - 11-től 15 óráig - lehetőleg húzódj fedett helyre vagy árnyékba, és máskor is használj magas faktorszámú, kevés szintetikus anyagot tartalmazó naptejet, figyelj a fokozott folyadék-utánpótlásra, viszont feltétlenül menj a szabadba nyáron is!

A napfényvitamin haszna

Bár óva intünk attól, hogy naphosszat a strandon fekve kitedd magadat a káros ultraibolya-sugárzásnak, a kellő mennyiségű D-vitamin bevitele a bőr számára nélkülözhetetlen. Szebbé, simábbá, kvázi hibátlanná teszi a bőrt, ha megtalálod a középutat a napozásban. A tiltott időszakban - 11-től 15 óráig - lehetőleg húzódj fedett helyre vagy árnyékba, és máskor is használj magas faktorszámú, kevés szintetikus anyagot tartalmazó naptejet, figyelj a fokozott folyadék-utánpótlásra, viszont feltétlenül menj a szabadba nyáron is!

Dia

	Figyelj rá, hogy mit eszel!	A felületi kezelések időlegesen hatékonyak tudnak lenni, ám előfordulhat az is, hogy a panaszok vissza-visszatérnek. Ahogy az arc pattanásainál, úgy az egyéb testfelületeket tekintve is fontos, hogy ügyelj az étkezésedre! Kerüld a zsíros, cukros ételeket, italokat. Figyeld meg életmódodat, és hagyd el a tünetekért felelős táplálékokat: sokaknál bőrproblémákat okoznak felnőttkorban például a tejtermékek, de az alkohol is tiltólistán szerepel, hiszen ugyancsak csúnya pattanásokat okoz. A vitaminban gazdag ételek azonban nagyon hasznosak, fogyassz sok tojást, májat, halat, répát, salátát, gombát, diót!

Figyelj rá, hogy mit eszel!

A felületi kezelések időlegesen hatékonyak tudnak lenni, ám előfordulhat az is, hogy a panaszok vissza-visszatérnek. Ahogy az arc pattanásainál, úgy az egyéb testfelületeket tekintve is fontos, hogy ügyelj az étkezésedre! Kerüld a zsíros, cukros ételeket, italokat. Figyeld meg életmódodat, és hagyd el a tünetekért felelős táplálékokat: sokaknál bőrproblémákat okoznak felnőttkorban például a tejtermékek, de az alkohol is tiltólistán szerepel, hiszen ugyancsak csúnya pattanásokat okoz. A vitaminban gazdag ételek azonban nagyon hasznosak, fogyassz sok tojást, májat, halat, répát, salátát, gombát, diót!

Dia

	Ha semmi nem használ	Amennyiben úgy érzed, hogy már szinte minden praktikát bevetettél, mégsem érted el a várt sikert, bátran fordulj szakértőhöz! A kozmetikákban nagyon jó tisztító kezeléseket kaphatsz, amelynek során gőzzel puhítják fel az érintett részt, eltávolítják a pattanásokat, majd fertőtlenítik, végül pakolásokkal nyugtatják a bőrödet. Komoly, visszatérő panaszok esetén érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt is, aki a speciális, felületi kezeléseken túl a probléma forrását is segít megtalálni.

Ha semmi nem használ

Amennyiben úgy érzed, hogy már szinte minden praktikát bevetettél, mégsem érted el a várt sikert, bátran fordulj szakértőhöz! A kozmetikákban nagyon jó tisztító kezeléseket kaphatsz, amelynek során gőzzel puhítják fel az érintett részt, eltávolítják a pattanásokat, majd fertőtlenítik, végül pakolásokkal nyugtatják a bőrödet. Komoly, visszatérő panaszok esetén érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt is, aki a speciális, felületi kezeléseken túl a probléma forrását is segít megtalálni.

Blog.hu ajánló
Fotó: