7 évesen kezdett őszülni, évtizedekig festékkel rejtegette a haját - Ma büszkén mutatja meg természetes tincseit

Sokáig öregesnek érezte, és szégyellte ősz tincseit, ma azonban már imádja őket. Képével fontos dolgot üzen a nőknek.

osz haj cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az őszülést sajnos sokan még mindig az öregedés egyértelmű jelének tartják, és a legtöbben mihelyt meglátják az első fehér szálat, azonnal rohannak a fodrászhoz vagy a boltba, hogy befessék a hajukat. Az igazság azonban az, hogy a szürke tincseken nincs mit szégyellni, hiszen ugyanúgy gyönyörűek, és egyáltalán nem is feltétlenül csak bizonyos kor környékén jelenhetnek meg.

A most 49 éves Mireya azért mesélte el saját, különleges történetét hamvas tincseivel való viszonyáról, hogy segítsen eloszlatni az ősz hajkoronát övező negatív megítélést, és hozzájáruljon ahhoz, hogy mindenki elfogadja, megszeresse haja fehér részleteit.

Szégyellte, hogy 7 évesen kezdett őszülni

A Grombre nevű Instagram-oldalon osztotta meg fotóját, mely alatt leírta, hogy hétéves korában teljesen ledöbbent, amikor az iskolában észrevett egy ősz szálat hosszú hajzuhatagában. Szinte gondolkodás nélkül azonnal kitépte, bár ekkor még nem zavarta az egész, hiszen szülei haja is régóta ősz volt, így teljesen normálisnak tartotta az eltérő színű tincseket. Aztán amikor második gyermeke megszületése után, 22 évesen visszament dolgozni, főnöke megjegyzése a földbe döngölte az önbizalmát. 

Felettese ugyanis mögötte állva egyszer csak felkiáltott, hogy egy ilyen fiatal nőnek hogy lehet ennyi ősz haja. Ennek hatására mindenki rögtön Mireyára figyelt, ő pedig rögtön megsemmisült a szégyentől. Mivel nem akarta, hogy öregnek könyveljék el ezért, 24 éves korában sötétbarnára festette tincseit, innentől kezdve pedig egészen 41 éves koráig kéthetente színeztette újra őket. Bevallotta, utálta az egész folyamatot, és azt is, hogy nagyon gyorsan nőtt a haja, ezért néha még akkor is vitt magával festéket, ha elutazott valahova. Úgy érezte, borzasztóan megalázó lenne számára, ha bárki meglátná, hogy őszül. Többször is megpróbálta lenöveszteni a színezett részt, de mindig öregnek látta magát az ezüstös szálaktól a tükörben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Aztán 42 éves korában betelt nála a pohár, és elhatározta, leáll a színezéssel. Akiknek elmondta, mindenki csodálkozott, és megpróbálta lebeszélni a döntéséről, méghozzá azzal az indokkal, hogy szerintük idősnek tűnne fehér hajjal. Ám betartotta önmagának tett ígéretét, és három év alatt teljesen megszabadult barna hajától. A változtatást pedig egyáltalán nem bánta meg: elárulta, azóta rengeteg dicséretet kapott hófehér hajzuhatagára, sőt általában azt hiszik róla, hogy még csak a harmincas éveiben jár. Gyönyörűnek érzi magát, férje is imádja természetes tincseit, történetével pedig másoknak is be szeretné bizonyítani, hogy az ősz haj természetes, szép, és egyáltalán nem öreges. 

Az ősz haj is csinos és gyönyörű

A Grombre nevű oldalon pedig rajta kívül többen is büszkén osztották meg szürkülő tincseiket azért, hogy bátorítsák a nőket a hajfestés elhagyására. A 33 éves Juliana például annak ellenére sem nyúlt színezőhöz az esküvője előtt, hogy mindenki erre biztatta. És milyen jól tette.

Marina szintén hétévesen kezdett őszülni, 16 éves korában pedig már láthatóan sok fehér hajszála volt. Éveken keresztül festette tincseit, ám most, 27 évesen már természetes hajával hódít, és egyszerűen imádja.

A nők azt szeretnék elérni, hogy senki ne szégyellje, ha őszülni kezd. Tudatosítani akarják mindenkiben, hogy egyáltalán nem csak az idő múlása miatt válthatnak fehérre a hajszálak, és azt is, hogy kortól függetlenül csodaszép lehet a hófehér hajzuhatag.

Színésznők, akik nem rejtegették ősz tincseiket a vörös szőnyegen

Ha vörös szőnyeges eseményről van szó, a legtöbben igyekeznek úgy festeni, akár egy baba, és egyetlen apró kis tökéletlenségüket sem hajlandóak megmutatni. Ezért is olyan szokatlan, ha valaki természetesebb külsővel jelenik meg a bemutatókon vagy a díjátadókon. Néhány színésznő viszont nem foglalkozott ezzel, és nem ült be a fodrászszékbe egy gyors festetésre a gála előtt.

Ezt is szeretjük