Öregedésgátló, jó az akné ellen, és csak 500 forintba kerül
Mi az?
A méz igazi csodaszer, nem véletlenül használják évezredek óta. Fertőtlenítő és tápláló hatása kiváló.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A konyhában fellelhető csodaszerek közül a méz viszi el a pálmát. A benne található számos hatóanyagnak köszönhetően valamennyi bőrtípus számos problémáját megfelelően kezel, nem utolsósorban pedig a pénztárcádat is kíméli.

Édes kényeztetés

A mézet - mint kozmetikai csodaszert - már Kleopátra is használta. Ugyanakkor a népi gyógyászat hívei is esküsznek a folyékony arany hatásosságára sérülések esetén. A fentieken túl a náthás tünetekre is kiváló gyógyír, gondolj csak a forró, mézes teára. De talán a legnagyobb előnye a méznek, hogy a bőrre is remek hatással van.

Rengeteg B-, C- és K-vitamin található benne. Az első kettő inkább a száraz bőr kialakulását fékezi meg, míg a K-vitamin a vérkeringést serkenti, illetve a sebgyógyulást is elősegíti. A méznél jobbat keresve sem találhatsz, akár külsőleg, akár belsőleg kívánod alkalmazni.

Remek bőrápoló

Ha a hőmérő higanyszála közel esik a nullához, az bizony az arcodat is megviseli. Márpedig a hideg, szeles időjárás miatt megvastagodott hámréteg nemcsak szürkévé válik, hanem kiszárad, és ráncosodni is kezd. A méz szerencsére megköti a bőrben található vizet, ezáltal hidratálja azt, így a vízhiány okozta ráncok és kisebb barázdák kialakulása is elodázható. Illetve egyfajta védőréteg is kialakul az arcodon, így a mínuszok kevésbé tudják kikezdeni a ruha által nem fedett bőrfelületeket.

Ezenkívül a méz fertőtlenítő hatással is bír, következésképpen a zsíros bőrt is tisztítja. Ha pattanásokkal tarkított az arcod, keverj egy kevés mézet az arcpakolásodba - ennél jobbat talán még egy kozmetikai csodaszérum sem tehetne vele. Ugyanis a méz antibakteriális tulajdonsága mellett méregtelenítő hatása sem feledhető - utóbbi felszínre hozza a lerakódótt szennyeződéseket a pórusokból.

Így használd!

Nemcsak az otthon kutyult arcpakolásokba keverheted bele a mézet, de a fürdővízbe is tehetsz egy keveset, így az egész testedet hidratálja. Szőkék esetében világosabb árnyalatúra szívja a hajat, ráadásul a kicserepesedett ajkakat is hamar helyrehozza, habár csak akkor, ha meg bírod állni, hogy lenyald a szádról.

Mi több, még a narancsbőrt is csökkenti, méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően. Nem véletlen, hogy a szépségiparban előszeretettel alkalmazzák alapanyagként.

Te szoktál a konyhából válogatni kozmetikumokat?

Ezt is szeretjük