Öregedésgátló, jó az akné ellen, és csak 500 forintba kerül

Mi az?

A méz igazi csodaszer, nem véletlenül használják évezredek óta. Fertőtlenítő és tápláló hatása kiváló.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A konyhában fellelhető csodaszerek közül a méz viszi el a pálmát. A benne található számos hatóanyagnak köszönhetően valamennyi bőrtípus számos problémáját megfelelően kezel, nem utolsósorban pedig a pénztárcádat is kíméli.

Édes kényeztetés

A mézet - mint kozmetikai csodaszert - már Kleopátra is használta. Ugyanakkor a népi gyógyászat hívei is esküsznek a folyékony arany hatásosságára sérülések esetén. A fentieken túl a náthás tünetekre is kiváló gyógyír, gondolj csak a forró, mézes teára. De talán a legnagyobb előnye a méznek, hogy a bőrre is remek hatással van.

Rengeteg B-, C- és K-vitamin található benne. Az első kettő inkább a száraz bőr kialakulását fékezi meg, míg a K-vitamin a vérkeringést serkenti, illetve a sebgyógyulást is elősegíti. A méznél jobbat keresve sem találhatsz, akár külsőleg, akár belsőleg kívánod alkalmazni.

Remek bőrápoló

Ha a hőmérő higanyszála közel esik a nullához, az bizony az arcodat is megviseli. Márpedig a hideg, szeles időjárás miatt megvastagodott hámréteg nemcsak szürkévé válik, hanem kiszárad, és ráncosodni is kezd. A méz szerencsére megköti a bőrben található vizet, ezáltal hidratálja azt, így a vízhiány okozta ráncok és kisebb barázdák kialakulása is elodázható. Illetve egyfajta védőréteg is kialakul az arcodon, így a mínuszok kevésbé tudják kikezdeni a ruha által nem fedett bőrfelületeket.

Ezenkívül a méz fertőtlenítő hatással is bír, következésképpen a zsíros bőrt is tisztítja. Ha pattanásokkal tarkított az arcod, keverj egy kevés mézet az arcpakolásodba - ennél jobbat talán még egy kozmetikai csodaszérum sem tehetne vele. Ugyanis a méz antibakteriális tulajdonsága mellett méregtelenítő hatása sem feledhető - utóbbi felszínre hozza a lerakódótt szennyeződéseket a pórusokból.

Csodás hatású, fiatalító arcpakolások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így használd!

Nemcsak az otthon kutyult arcpakolásokba keverheted bele a mézet, de a fürdővízbe is tehetsz egy keveset, így az egész testedet hidratálja. Szőkék esetében világosabb árnyalatúra szívja a hajat, ráadásul a kicserepesedett ajkakat is hamar helyrehozza, habár csak akkor, ha meg bírod állni, hogy lenyald a szádról.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mi több, még a narancsbőrt is csökkenti, méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően. Nem véletlen, hogy a szépségiparban előszeretettel alkalmazzák alapanyagként.

Te szoktál a konyhából válogatni kozmetikumokat?

Ezt is szeretjük