Így lesz tökéletesen selymes és barna a bőröd
Önbarnító-felvitel profi módszerekkel
Nem muszáj a napon aszalódnod a barna bőr eléréséhez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári szín eléréséhez nem kell hosszú órákat töltened napozással, vagy ami még rosszabb, szoláriumozással.

Az önbarnító krémek nem károsak a szervezetedre, és akkor is megadják neked a bronzos barnaságot, amikor a napon csak pecsenyére sülnél. Tanuld meg, hogyan kell tökéletesen, foltok nélkül felvinni!

Szabadulj meg az elhalt hámsejtektől!

Sokan azért mondanak le már néhány használat után az önbarnító használatáról, mert a kapott végeredmény nem egyenletes. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az elszarusodott rétegeknél, például a könyök- vagy a térdhajlaton sokkal vastagabb a bőr, ami miatt a felület egyenetlenné válik, így itt sötétebb lesz a szín is.

Mielőtt egy egész tubusnyi krémet magadra kennél, legalább két egymást követő este radírozd le a tested minden egyes kis területét.

Így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, és a friss bőrön sokkal szebben fog megtapadni a barnító. Ugyanakkor legalább ennyire lényeges, hogy mielőtt felviszed a kozmetikumot, töröld teljesen szárazra a bőröd, és ne legyen rajtad parfüm sem!

Szőrteleníts!

Ha azoktól a fránya elhalt hámsejtektől már megszabadultál, akkor szőrteleníts. Ez azért nagyon lényeges, mert a szőr beszívja a barnítót, és sötétebbé válik a krém keratintartalma miatt. Itt nemcsak a lábadról, hanem a tested legapróbb szőrös porcikájáról is szó van, többek között a karodról, a szád feletti részről, de még a fejbőrödről is.

Gyantázás és borotválkozás után azonban legalább 24 óráig várj az önbarnítóval! Ugyanakkor, amikor felkened, külön ügyelj a hajtövekre: nedves vattával itasd le a le a körvonalat, hogy ne legyen vastag csík végig a fejeden.

Még több testápolás

Ha már neki tudsz fogni

Fontos, hogy milyen barnítót választasz. Vannak kifejezett barnító krémek, de léteznek barnítós testápolók is. Utóbbiak azért praktikusabbak, mert egyenletesebben lehet őket felvinni, és még hidratálják is a bőrt, ugyanakkor több ideig tart - akár néhány napig is -, míg a színbéli eredmény láthatóvá válik. Még ennél is lényegesebb azonban, hogy más-más barnítót kell a testen és az arcon használni, ha nem akarsz nevetséges, eltérő árnyalatokban pompázni, mint Ross a Jóbarátokban.

Mielőtt a krémet felkennéd, alaposan mosd meg a kezed, hogy minden szennyeződés lekerüljön róla, és hagyd, hogy rendesen megszáradjon. Ezután oszlasd el egyformán a krémet a testeden. Végül a művelet befejezése után nedves törlőkendővel távolítsd el a kezedről, a körmeid alól és a ráncokból - például a kar hajlatából - a megrekedt barnítót.

Te hogyan barnulsz?

Ezt is szeretjük