Gátolja az öregedést, óv a szeplőktől, és hidratál

Mi az?

A napozókrémek használatával késleltetheted a ráncok megjelenését. Mindig kend magad!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A nyári napozás az utóbbi időben sokkal veszélyesebbé vált, mint amilyen évekkel ezelőtt volt, azonban nem muszáj lemondanod a barnaságról, ha megfelelően védekezel az UV-sugarak ellen.

Ezzel nemcsak az egészségedet óvod meg, hanem lelassíthatod a bőr öregedésének folyamatát, így tovább maradhat feszes és sima a tested. Használj napvédő krémet az ifjúság megőrzésének érdekében!

UV-sugarak és ráncok

A káros UV-sugarak a bőrbe jutva felgyorsítják az öregedési folyamatokat, ugyanis a bőrben található kötőszöveti rostok meglazulnak, és emiatt a bőröd megereszkedik. Ez elősegíti a ráncok megjelenését, hiszen, ha a bőröd veszít rugalmasságából, akkor sokkal hamarabb meglátszódnak a mélyebb és kevésbé mély barázdák is.

Ezért fontos, hogy napozás során, vagy, ha tudod, hogy sokat tartózkodsz a napon, mindig bekend a bőrödet napozókrémmel. A leégés elkerülésével a bőrrák kialakulásának kockázatát is csökkented, ráadásul az sem utolsó szempont a védekezést illetően, hogy, ha a bőrödet megkapja a nap, könnyen hámlani kezd, sőt, a pigmentfoltok és a szeplők is sokkal erősebbé válhatnak.

Ilyet válassz

A naptejpiacon már számos termék jelen van, ezért a választás nem könnyű, ráadásul nagyban függ attól is, hogy milyen bőrtípussal rendelkezel. Világos bőrűként egyértelműen a magasabb, 30-as faktorszámú krémek azok, amelyek igazán védenek, viszont, ha sötétebb bőröd van, akkor a 20-as faktorszám is elég lehet.

Ennél magasabb védő tulajdonsággal rendelkező krémet nem érdemes választani, mert azzal a barnulást is akadályozod. Ha problémás, pattanásos bőröd van, akkor a könnyebb, vizesebb állagú krémeket válaszd, ezek alatt jobban tud a bőröd lélegezni, a nagyon zsíros állagú krémeket csak akkor használd, ha száraz a bőröd, ezek kifejezetten jót tesznek a berepedezett felületnek.

Így használd!

Napozás előtt legalább 15 perccel érdemes a krémet felkenni, ugyanis legalább ennyi idő szükséges, hogy felszívódjon a bőrödön, és kifejtse védőhatását. A vízálló termékek jobban bírják a strapát, ám két-három óránál tovább ezek sem maradnak fent, pláne, ha kacsaként állandóan a vízben pancsolsz, ezért napközben érdemes többször is újra bekenni magadat.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ne csak a látszólag érdemi területeket kend be, hanem még a legapróbb területet is, külön ügyelve a mellkas, a kéz-, illetve a lábfej területére, itt ugyanis egészen vékony a bőrréteg, így a napsugarak hamarabb alá jutnak. Végül, de nem utolsósorban, napozás után mindig zuhanyozz le, és ne feledkezz meg a napfürdő utáni hidratálásról se.

Te mindig bekened magad, ha napra mész?

Ezt is szeretjük