Napi tíz perc narancsbőr ellen - Zuhanyzás közben letudod a félet!
Csak egy mosdókesztyűt kell beszerezned, és begyakorolni egy-két egyszerű mozdulatot!

nagykep?cikkid=2315&kep=zuhany mosdokesztyu1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell feltétlenül több órás procedúrákkal bajlódni, hogy eltűnjenek a hepehupák a problémás területről. Napi 10 perc is bőven elég lehet, ha rendszeresen csinálod.

Kesztyűs kézzel

Vegyél egy két oldalú mosdókesztyűt, melynek egyik oldala, mint egy bőrradír, érdes felületű, a másik pedig selymes, puha anyagból készült.

Zuhanyozás közben tedd fel a lábad a kád, vagy zuhanyfülke szélére úgy, hogy a térdhajlatod derékszöget zárjon. A bőrödet először alaposan be kell melegítened, engedj rá közepes nyomással kellemesen meleg vizet a zuhanyrózsából. A víz sugarát felváltva közelítsd és távolítsd, öt centiméteres távolságokra mozgasd. Ezzel a gyengéd vízmasszázzsal felkészíted bőröd a következő lépésre.

Tegyél tusfürdőt a kesztyű puha felére, majd a szíved felé irányuló mozgással egyenletesen oszlasd szét a problémás bőrfelületen. Ezt követően nagy sugarú, körkörös mozdulatokkal, a kesztyű érdes felével dörzsöld át magad, míg a tusfürdő habossá nem válik, de ne túl erősen, mert sérülhet a bőröd. A nagyobb hatás növeléséhez használj masszírozó golyókat tartalmazó, bőrfeszesítő tusfürdőt. Maradj a meleg víz alatt, amíg a kipirosodás el nem múlik, majd hogy a pórusaidat összehúzd, használj hideg-meleg váltózuhanyt!

Öt perces masszázs

Ne gondold, hogy csak profi masszőr segíthet narancsbőrödön. Bizonyos masszázsfogásokat te is megtanulhatsz, és könnyedén napi öt percben elvégezhetsz.

A masszázs serkenti azon hajszálerek működését, melyek a hámréteget táplálják. Bár eredetileg ezek az erek tökéletesen működtek, de a sok ülés, kevés mozgás egyáltalán nem kedvez a működés fenntartásához, így mesterségesen kell rásegítened. Zuhanyozás után a testápolást kösd össze egy kis vérpezsdítéssel is!

A masszázs három részből áll:

  • Mivel be kell melegítened a bőrt és a hajszálereket, alaposan gyúrd át a kívánt területet, és annak tenyérnyi sugarát.
  • Ezután ujjbegyeidet erősen bőrödre nyomva, szíved irányában - például combodnál felfelé - folytasd a masszázst. Fontos, hogy mindig csak egy irányba végezd a mozgást. Ha a nyomástól nagyon dörzsölődik a bőr, ajánlott valamilyen olajat, testápolót vagy narancsbőr elleni krémet használni.
  • Levezetésképp gyors, apró, körkörös mozdulatokkal, a tenyereddel dörzsöld át bőrt. Ezzel hosszantartó friss hatást biztosítasz.

Ha ezt a tíz percet rászánod a combodra és fenekedre, hidd el, meg fogják hálálni. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg pénzt, időt, energiát és takargatást spórolhatsz meg.

Ezt is szeretjük