Nagy mell, kerek has és piszkafalábak: az alma alak tökéletes ruhatára

A hasad tájékára koncentrálódik a súlyod? Akkor hozd egyensúlyba az alsó- és a felsőtested.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nők legnagyobb részét testalkata alapján be lehet sorolni az alma vagy körte csoportba. A legtöbben körte alkattal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a csípőjük és a fenekük erősebb a felsőtestüknél.

A múlt héten megírtuk, hogy mi illik ezeknek a hölgyeknek. De mi a helyzet azokkal, akik inkább egy almára hajaznak?

Az alma alkatú nők deréktájon a legszélesebbek. Ha felszednek pár kilót, a hasukra és a felsőtestükre híznak. Általában nagyobb mellűek, felkarjuk és válluk szélesebb, a lábuk vékony, a fenekük pedig lapos.

Alma alkatú nőként is érdemes az előnyös testrészeidet előtérbe helyezni, tehát a melled tájékát és a lábaidat, gyengébb pontjaidról, vagyis a derekadról és csípődről pedig jobb elterelni a figyelmet, így kerül egyensúlyba a felső- és az alsótested. És mivel a tekintetet oda kell vonzani, ami igazán szép, helyezz különös hangsúlyt a lábaidra.

Hordhatsz mintásat, csak kövesd a következő tanácsokat. A nagy, feltűnő minta mindig vonzzák a tekintetet, úgyhogy felül ne viseld. Apró, visszafogottabb minták szóba jöhetnek, de biztosabb, ha inkább meghagyod alulra.

Egy érdekes mintázatú szoknya egy szolid kötött felsővel például nagyszerűen mutat, ráadásul az alakodat is a legelőnyösebb színben tünteti fel.

Ha viszonylag nagyok a melleid, és nem bánod, ha ez hangsúlyos, emeld ki ezt a részt. Ezáltal a deréktájékodról sikeresen el tudod vonni a figyelmet. Hordj szexis V-kivágású felsőt! Viselj olyan melltartót, ami megtámasztja a melleidet. Ügyelj arra, hogy a felsőd mindig eltakarja a melltartó pántjait.

Az A-vonalú szoknya előnyös viselet az alma alkatú nők számára. Ha a legtöbb almához hasonlóan neked is jók a lábaid, a rövid szoknya a nyerő választás. A munkahelyeden a legrövidebb az épphogy térd fölé érő szoknya legyen, de ha esti programod van, ennél feljebb is merészkedhetsz! Mivel az A-vonalú szoknyák deréktól lefelé bővülnek, felsőtested szépen egyensúlyba kerül az alsótesteddel, és arányossá válik az alakod.

Ha a popsid nem elég formás, és azt az illúziót akarod kelteni, mintha az volna, viselj farzsebes nadrágot. A farmered csak a csípődig érjen, és ne a derekadig, ami amúgy is túl széles. Ne hordj húzott vagy buggyos nadrágot, mert az a derekadat még vastagabbnak, a csípődet még szélesebbnek láttatja.

Ne hordj túl szűk nadrágot, még akkor sem, ha jók a lábaid, mert ettől a felsőtested hatalmasnak fog tűnni. Ne feledd, úgy kell kiemelned a valóban előnyös részeidet, hogy közben az egész alakod arányos maradjon.

Hordj hosszabb kiskabátot, a blézereid is lógjanak túl a derekadon, legalább a csípődig, így szép hosszú, karcsú vonala lesz a derekadnak. A blézer mindig egysoros legyen, amit nyitva viselj, és kerüld a dupla gombolásút.

Jill Martin: Öltözködés - Tantusz Könyvek

Az öltözködés olyan téma, amihez nagyon sok nőnek segítségre lenne szüksége, de nem tudja, kihez forduljon. Sok nő úgy érzi, nehezen igazodik el a divat világában. A pénztárca, a testalkat és a személyiség mind-mind fontos szerepet játszik a reggelente meghozandó döntésekben: „És ma mit vegyek fel?”

Miután elolvastad ezt a könyvet, a birtokában leszel egy-két olyan trükknek, ami lehetővé teszi, hogy stílusosan öltözködj. A könyv eligazít, hogy megismerd a tested és megtanuld, hogy mi illik hozzád, a lelki és a testalkatodhoz, és mitől leszel magabiztos.

Kiadja a Panem Kiadó.
Ára 3600 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük