Nagy hajfestékkörkép

Melyiket válaszd?

A hajfestés bizony gyakori feladat, és nem mindegy, hogy mit használsz hozzá. A megfelelő terméket az igényeid alapján találhatod meg.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Nagyon kevés nő marad meg az eredeti hajszíne mellett, nem csak azért, mert a változatosság gyönyörködtet, de azért is, mert talán a házilag használható hajfestékekkel érhető el a legszembetűnőbb változás, így bármikor fel lehet dobni velük a külsőt. Ráadásul egy fodrászati festésnél jóval olcsóbb, ha magad fested a hajad. Nem árt azonban figyelembe venni néhány dolgot.

Mire figyelj?

A boltban kapható hajfestékekben több az úgynevezett előhívó anyag, mint a szalonban alkalmazott keverékekben. Az előhívó teszi lehetővé, hogy a festék a hajszálakba hatoljon.

Míg a fodrász a hajad minősége alapján eldöntheti, hogy mennyire van szükség, és maga keveri ki a festéket, addig a bolti változatoknál a lehető legtöbbet teszik bele, hogy a legerősebb hajszálat is befogja a festék.

A dobozban található mennyiség átlagos sűrűségű, félhosszú hajra elegendő. Ha a hajad hosszú, vagy szerencsés vagy, és sűrű, akkor érdemes két dobozzal vásárolnod az adott termékből, nehogy útközben derüljön ki, hogy kevés a festék. Ha megtaláltad a neked leginkább tetsző árnyalatot, akkor maradj meg mellette, ahogy nő a haj ugyanis, láthatóak lesznek a sávok, amikor színt váltottál.

Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy a dobozban ott van-e a nejlonkesztyű, illetve, hogy a színezőkrémre nyomtatott szám megegyezik-e a dobozon találhatóval. Bár nagyon ritka, előfordulhat, hogy nem megfelelő kerül a dobozba, és erre nem túl kellemes későn ráébredni. Mindig tartsd be a gyártó utasítását, mely a hatóidőre és a felvitelre vonatkozik.

A 48 órás allergiatesztet se hagyd ki, bár lehet, hogy soha nem tapasztaltál problémát, jó, ha tudod, hogy allergia bármikor kialakulhat.
Érdemes beszerezni egy hajfestő ecsetet, illetve kinevezni egy tálkát a festéknek. Bár elvileg könnyen felvihető egyenesen a flakonból, nem vagyunk meggyőződve arról, hogy az ujjakkal eloszlatott festék egyenletes és szép eredményt hoz.

Barnából szőke - 13 sztár kétféle hajszínnel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bár a legtöbb termék dobozán szerepel a természetes összetevők szó, illetve igen nagy hangsúlyt kapnak az ápoló anyagok, például az olíva- vagy jojobaolaj, gyümölcskivonatok és hasonlók, jó, ha tudod, hogy a hajfestékben erős kemikáliák vannak. A regenerálás pedig igen távol áll bármilyen hajszínezőtől, kivéve a hennát.

Hipergyorsan

Talán az idő az, ami leginkább a házi hajfestés mellett szól, hiszen otthon gyorsabban megoldható, mint akkor, ha elzarándokolsz egy szalonba. A L'oreal Excell 10 perces hajfestékével pillanatok alatt elvégezheted a procedúrát. Ráadásul praktikus adagolófejével azok is szépen tudják felvinni, akik még soha nem színezték maguk a hajukat, így valóban nincs szükség ecsetre, mert a felvivő úgy működik. A dobozon többször figyelmeztetnek, hogy a tíz perces hatóidőt nem szabad túllépni, mert a szín nem olyan lesz, mint amit vártál. Az eredmény fényes haj, a festék jól fed - az ősz szálakat is -, szép, intenzív szín az eredmény. Erősebb szálú hajra ajánljuk, illetve inkább sötétebb árnyalatúra. Nyolc színben kapható.

A hajfestés, bár az eredmény általában fényes és csillogó haj, roncsolja és szárítja a hajat. Tartsd be a hat hetes szabályt, vagyis ennél gyakrabban ne fesd. A festések között pedig ápold pakolásokkal.

Szőkék előnyben

Ha mindig is világos tincsekre vágytál, de nem merted kipróbálni, mert féltél az eredménytől, vagy túl sötétnek ítélted eredeti hajszínedet, akkor próbáld ki a Palette Blonde-sorozat valamelyik darabját. A termékek között találsz hideg árnyalatú szőkéket, melírozásra való festéket, sőt, olyan hajszínezőt is, ami akár hat-nyolc árnyalatot is világosít a hajadon, így nem kell több lépcsőben szőkíteni. A legtöbb termékben rezesárnyalat-stoppoló van, de fontos, hogy a szín kialakulásához betartsd a hatóidőt, mivel a szőkítők több lépésben vonják ki a pigmenteket a hajból, így, ha idő előtt lemosod, nem lesz szép az eredmény.

Ha nem vágysz tartós színre, viszont szeretnél új árnyalatokat kipróbálni, akkor a Palette Instant Color zacskós kiszerelésű, kimosható hajszínező az ideális választás. A tíz árnyalat közül biztosan találsz kedvedre valót.

Erős színek

A Garnier 100% Color hajfestéke elsősorban fiataloknak szól, hiszen erőteljes színei nem ajánlottak senkinek, aki nem szereti, ha rá figyelnek. Ha azonban élénk, sokáig tartó színt szeretnél, válaszd ezt a festéket. Extra tartós színpigmentjei erősen megtapadnak a hajszálakban, így a hajszín sokáig olyan intenzív marad, mint a festés napján. Hosszabb hajra mindenképpen két doboz festéket vegyél. Választékban nincs hiány, hiszen 25 árnyalatban kapható. A természetes színek mellett sok az élénk és feltűnő vörös - a répavöröstől a padlizsánig -, de természetesen van mélyfekete és szőke is, ahogyan a barnából is öt árnyalat.

Természetesen

Ha nem azért húzódozol a hajfestéstől, mert pepecselős, hanem nem szeretnéd kemikáliákkal terhelni a hajad, akkor válaszd a hennát. Nem lehet tíz perc alatt befesteni vele a hajat, és a kialakult szín is nagyban függ az eredetitől, de valóban ápolja a hajat. Jól gondold meg, hogy belefogsz-e, mert egy fél délutánt biztosan felemészt a hennás színezés. Az angol natúrkozmetikumokat forgalmazó Lush négyféle színű hennát is kínál. Hogy mire is kell figyelni a hennával való hajfestés során, arról a Lush oldalán részletesen tájékozódhatsz. A hennát nem csupán színezésre használhatod, de ápolásra is. Azonban mindig fontos tincspróbát végezned, főleg, ha előtte festetted már a hajad, hogy biztos legyél abban, milyen lesz az eredmény.

Ezt is szeretjük