Divatos nadrágfazonok testalkatra szabva

Dia

 	A boyfriend fazon 	Alakromboló híre ellenére is sokak kedvence, így nem véletlen, hogy az idei trendekben már nem csak a farmerváltozatával találkozhatsz. Azért annyira nem tragikus darab, mert ha arányos a testalkatod, a lábaid nem túl rövidek, illetve a nadrág sem kimondottan trottyos, akkor bátran viselheted. Még picit szélesebb csípővel is, ám ebben az esetben a feltűnő oldalzsebeket és a mély ülepet felejtsd el.

A boyfriend fazon

Alakromboló híre ellenére is sokak kedvence, így nem véletlen, hogy az idei trendekben már nem csak a farmerváltozatával találkozhatsz. Azért annyira nem tragikus darab, mert ha arányos a testalkatod, a lábaid nem túl rövidek, illetve a nadrág sem kimondottan trottyos, akkor bátran viselheted. Még picit szélesebb csípővel is, ám ebben az esetben a feltűnő oldalzsebeket és a mély ülepet felejtsd el.

Dia

 	Répanadrág 	A konszolidáltabb, éppen csak répa fazonok között olyanok is akadnak, melyek nem hívják fel ordítva a figyelmet a csípőméretedre, ám az utcaképből merített tapasztalat azt igazolja, hogy eltúlzott társaik még a leheletvékony lányok arányait is szétcsúsztathatják, ha azok nem rendelkeznek hosszú virgácsokkal. Amennyiben kifejezetten az optikai csípőnövelés a célod, akkor rátaláltál az ideális fazonra.

Répanadrág

A konszolidáltabb, éppen csak répa fazonok között olyanok is akadnak, melyek nem hívják fel ordítva a figyelmet a csípőméretedre, ám az utcaképből merített tapasztalat azt igazolja, hogy eltúlzott társaik még a leheletvékony lányok arányait is szétcsúsztathatják, ha azok nem rendelkeznek hosszú virgácsokkal. Amennyiben kifejezetten az optikai csípőnövelés a célod, akkor rátaláltál az ideális fazonra.

Dia

 	Jogger fazon 	Az új módi szerint a melegítőalsóra emlékeztető pamutnadrágok is elférnek a hétköznapi viseletben, csajos újrafogalmazásban. A semleges színű, kevésbé ejtett ülepű típusok még akár alacsony termeten is működőképesek, de ehhez vékony lábakra van szükség. A bohémebb, mintás társaik inkább a hosszú lábak, illetve a fiúsabb csípővonal tulajdonosainak kedveznek.

Jogger fazon

Az új módi szerint a melegítőalsóra emlékeztető pamutnadrágok is elférnek a hétköznapi viseletben, csajos újrafogalmazásban. A semleges színű, kevésbé ejtett ülepű típusok még akár alacsony termeten is működőképesek, de ehhez vékony lábakra van szükség. A bohémebb, mintás társaik inkább a hosszú lábak, illetve a fiúsabb csípővonal tulajdonosainak kedveznek.

Dia

 	Egyenes fazon 	Aránykiegyenlítő hírében áll, és ez igaz is. Épp úgy jól mutat filigrán alkaton, mint a körte, homokóra vagy alma típusokon. A rövid lábú lányok is jól járnak vele, hiszen azért is karcsúsítja a csípővonalat, mert megnyújtja az alakot. Ha vékonyak a virgácsaid, szűkebb fazon mellett is dönthetsz, vastag combokra viszont előnyösebb egy bővebb megoldás. 	 

Egyenes fazon

Aránykiegyenlítő hírében áll, és ez igaz is. Épp úgy jól mutat filigrán alkaton, mint a körte, homokóra vagy alma típusokon. A rövid lábú lányok is jól járnak vele, hiszen azért is karcsúsítja a csípővonalat, mert megnyújtja az alakot. Ha vékonyak a virgácsaid, szűkebb fazon mellett is dönthetsz, vastag combokra viszont előnyösebb egy bővebb megoldás.
 

Dia

 	Hárem fazon 	Ha nem mély ülepű, illetve nem merev anyagú megoldásról van szó, akkor a háremnadrág is alkalmas lehet arra, hogy kicsit lefaragj a csípőd és a feneked méretéből. Ám ehhez az is fontos, hogy kevésbé legyen buggyos. A körte testalkatúaknak azonban mégsem ajánlott a bokát kettévágó passzrész miatt, mert vészesen megrövidítené a lábukat. A bohém, mintás változataik csak magas, vékony termeten mutatnak jól.

Hárem fazon

Ha nem mély ülepű, illetve nem merev anyagú megoldásról van szó, akkor a háremnadrág is alkalmas lehet arra, hogy kicsit lefaragj a csípőd és a feneked méretéből. Ám ehhez az is fontos, hogy kevésbé legyen buggyos. A körte testalkatúaknak azonban mégsem ajánlott a bokát kettévágó passzrész miatt, mert vészesen megrövidítené a lábukat. A bohém, mintás változataik csak magas, vékony termeten mutatnak jól.

Dia

 	A-vonalú nadrág 	Az egyenletesen bővülő fazon kifejezetten előnyös széles csípőre, ám nem minden esetben áldásos. Ha rövidek a lábaid, a nagyon kiszélesedő száraktól óvakodj, mert összenyomják az alakod. Válassz magas derekú, sötét színű, laza esésű modellt, és mindenképp magas sarkú cipővel viseld. A most divatos, hetvenes éveket idéző mintás társaik csak kevesés alkaton mutatnak jól, mert a leheletvékony anyagukon keresztül leplezetlenül átüt a popsi körvonala, amit a minták még fel is nagyíthatnak.

A-vonalú nadrág

Az egyenletesen bővülő fazon kifejezetten előnyös széles csípőre, ám nem minden esetben áldásos. Ha rövidek a lábaid, a nagyon kiszélesedő száraktól óvakodj, mert összenyomják az alakod. Válassz magas derekú, sötét színű, laza esésű modellt, és mindenképp magas sarkú cipővel viseld. A most divatos, hetvenes éveket idéző mintás társaik csak kevesés alkaton mutatnak jól, mert a leheletvékony anyagukon keresztül leplezetlenül átüt a popsi körvonala, amit a minták még fel is nagyíthatnak.

Dia

 	A klasszikus tengerész fazon 	A közepesen bő szárú típusok bármilyen testalkaton képesek jól mutatni, ám a magasított, különszabott derekú kreációk kiemelhetik a popsit. A kedvenc sötétkék és fekete tónusai kapóra jöhetnek, ha karcsúsítani szeretnéd az alsó fertályadat.

A klasszikus tengerész fazon

A közepesen bő szárú típusok bármilyen testalkaton képesek jól mutatni, ám a magasított, különszabott derekú kreációk kiemelhetik a popsit. A kedvenc sötétkék és fekete tónusai kapóra jöhetnek, ha karcsúsítani szeretnéd az alsó fertályadat.

Dia

 	Szűk fazon 	A cicanadrágszerű fazonok közül a fekete, bokáig érő típus a pöttöm lányokon is jól mutathat, ha arányos a testalkatuk. A világosabb, bokavillantós verzióik viszont inkább a magas termetűeknél jöhetnek szóba. Bár, ha magasított derekút választasz, és nem hosszú felsőkkel viseled, akkor kevésbé nyomja össze a lábaidat.

Szűk fazon

A cicanadrágszerű fazonok közül a fekete, bokáig érő típus a pöttöm lányokon is jól mutathat, ha arányos a testalkatuk. A világosabb, bokavillantós verzióik viszont inkább a magas termetűeknél jöhetnek szóba. Bár, ha magasított derekút választasz, és nem hosszú felsőkkel viseled, akkor kevésbé nyomja össze a lábaidat.

Dia

 	Szoknyanadrág 	A hetvenes évekre jellemző divat felmelegítésével a sátorfazonú szoknyanadrágok is visszatértek a köztudatba. Extra bő száruk miatt még az égimeszelő virgácsokat is képesek rövidebbnek feltüntetni, így még a magasságod ellenére is muszáj lábnyújtó trükköket bevetned, vagyis a pliszírozott, ráncolt darabokat részesítsd előnyben.

Szoknyanadrág

A hetvenes évekre jellemző divat felmelegítésével a sátorfazonú szoknyanadrágok is visszatértek a köztudatba. Extra bő száruk miatt még az égimeszelő virgácsokat is képesek rövidebbnek feltüntetni, így még a magasságod ellenére is muszáj lábnyújtó trükköket bevetned, vagyis a pliszírozott, ráncolt darabokat részesítsd előnyben.

Dia

 	Capri fazon 	Újabb nadrágtípus, mely szintén hosszú lábakat kíván. Széles csípőre sem kimondottan ajánlott, ha testre tapadós vagy répa fazonról van szó. Amennyiben nem súrolod a plafont a fejbúboddal, viszont arányosak a futóműveid, még mentőövként szolgálhat a nadrágba vasalt él, mely megnyújtja az alsótested.

Capri fazon

Újabb nadrágtípus, mely szintén hosszú lábakat kíván. Széles csípőre sem kimondottan ajánlott, ha testre tapadós vagy répa fazonról van szó. Amennyiben nem súrolod a plafont a fejbúboddal, viszont arányosak a futóműveid, még mentőövként szolgálhat a nadrágba vasalt él, mely megnyújtja az alsótested.

Dia

 	Trapéz fazon 	Szintén a hetvenes évek adta hozzá az ihletet, ám a hétköznapi divatban valószínűleg nem lesz annyira népszerű, mint amennyire foglalkoztatja a tervezők fantáziavilágát. Ehhez a nadrágfazonhoz ugyanis hosszú comb szükségeltetik, máskülönben csak rontja az összképet.

Trapéz fazon

Szintén a hetvenes évek adta hozzá az ihletet, ám a hétköznapi divatban valószínűleg nem lesz annyira népszerű, mint amennyire foglalkoztatja a tervezők fantáziavilágát. Ehhez a nadrágfazonhoz ugyanis hosszú comb szükségeltetik, máskülönben csak rontja az összképet.

Dia

 	Megbocsáthatatlan divatbaki 	Íme, két nadrág, ami még a modellek alakját is tönkreteszi! Ha az eltúlzott sátorfazon merev anyaggal párosul, illetve meggondolatlan módon bokát villant, nincs az a testalkat, melynek vonalaival kibékíthető lenne.

Megbocsáthatatlan divatbaki

Íme, két nadrág, ami még a modellek alakját is tönkreteszi! Ha az eltúlzott sátorfazon merev anyaggal párosul, illetve meggondolatlan módon bokát villant, nincs az a testalkat, melynek vonalaival kibékíthető lenne.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: