Milyen frizuráért bolondulnak a férfiak?

Megkérdeztünk néhány illetékest, hogy mit is gondol a nagy hajkérdésről. Ismerd meg a férfiak véleményét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó frizura szinte mindent visz, ahogyan az is igaz, hogy lehet az egész öltözéked remekül összeválogatva, lehet a sminked tökéletes, ha a hajad nincs rendben, akkor romba dönti az összhatást.

Persze nem mindegy, hogy milyen frizuráról beszélünk. Olyanról, ami a legújabb, asszimetrikus, többszínű divatot követi, olyanról, ami illik az arcodhoz és személyiségedhez, esetleg férfibolondító fürtökről.

Ez utóbbi is nagyon fontos, hiszen a haj nagy szerepet vállal a csábításban. Egyrészt kiemeli a nőiességedet, másrészt illatával, fényességével viselője igényességéről is árulkodik.

Megmutattuk óriás képgalériánkat néhány férfinak, és megkértük őket, hogy az általunk megadott szempontok alapján elemezzék ki. Kérésünk az volt, hogy a hajakra koncentráljanak, és próbáljanak elvonatkoztatni a hírességektől.

Ami mindent visz

A dús, fényes, hosszú haj szerepel a lista első helyén. Ezt találták a legszexibbnek, ebbe jó beletúrni. A nőiesség egyik fontos elemének nevezték, és volt, aki megjegyezte, hogy nincs az a nő, akit a jól karbantartott, hosszú fürtök ne tennének szexivé.

Sokan nemcsak a haj látványát, de illatát is megemlítették. A frufru kérdése nem érdekes, nem is említette meg senki magától, utána viszont újranézve a képeket arra jutottak többen, hogy a túl hosszú, szembe lógó tincsek nem túl praktikusak.

A túlságosan kimódolt frizurák nem nyerték el sokak tetszését, Rihannánál megemlítették, hogy biztos sok a lakk rajta, ami a tapintási élményt rontja.

Legyen a tiéd is ilyen!

Látható, hogy az ápoltság áll az első helyen. Amit a férfiak talán nem tudnak, hogy a hosszú, lágy fürtöket bizony a fodrásznak is kezelésbe kell vennie. A rendszeres vágás ugyanis nagyon fontos ahhoz, hogy a hajnak szép esése legyen, ne tapadjon a fejre, és ne kelljen vészmegoldásként összekötni.

Az ápolás már a könnyebbik része, elég, ha minden harmadik mosásnál felteszel egy pakolást. Figyelj, hogy csak a hajadat érje, így nehezebben zsírosodik majd. A parfüm egyik legjobb helye a frissen mosott fürttenger, így, ha egy kicsit is elfordítod a fejed, az illat megcsapja a közelben ülők vagy állók orrát.

Mi a helyzet a színnel?

Bár barna és szőke hölgyek képei alkotják a galériát, csak kevesen hiányolták a vörös hajat, pontosabban ketten tettek róla említést. Ami érdekes, hogy inkább a barna szín a népszerű, ami nekünk meglepetés volt, de lehet, hogy csak beleestünk a férfiak a szőke nőket szeretik sztereotípiába. Azt viszont többen megjegyezték, hogy a természetes, illetve természetesnek tűnő hajszínt kedvelik.

Legyen a tiéd is ilyen!

Ha olyan szerencsés vagy, hogy a természet mély, szép árnyalatú hajszínnel ajándékozott meg, amivel meg is vagy elégedve, akkor nem is kell semmit tenned.

A nők többsége azonban inkább igénybe veszi a hajszínezők és hajfestékek áldásos hatásait. Tény, hogy a hajfesték használata nem a legegészségesebb, azonban mégiscsak praktikus, hiszen fényt és telítettséget ad a hajszínnek. Jobb, ha fodrásszal festetsz, ugyanis az otthoni használatra szánt festékekben erősebb szerek vannak, hogy mindenféle hajat befogjanak, míg a fodrász maga keveri majd ki.
A szőke haj esetében válaszd a melírt, ami sokkal szebb, mint a hidrogénezett haj. A haj világosítását viszont minden esetben bízd szakemberre.

És a rövid haj?

Egybehangzó vélemény volt, hogy csak nagyon keveseknek áll jól a rövid haj. A férfiak ezt fiúsnak tartják. Scarlett Johansson haja tetszett a rövidek közül, és alanyaink arra a következtetésre jutottak, hogy a nagyon nőies nőknek áll jól a rövid haj.

És, ha a tiéd rövid?

Szeretnénk leszögezni, hogy igenis vannak férfiak, akiknek a rövid haj tetszik. És akkor sem kell megnövesztened, ha te úgy találod, hogy a rövid tincsek állnak a legjobban. Arra azonban figyelj, hogy a megjelenésed egyéb elemei - a ruhád, a kiegészítők, a sminked - nőiessé tegyenek, kerüld a fiús nacikat, és nyugodtan aggass magadra nagy fülbevalót. A rövid hajnál különösen fontos a fazon, a középen elválasztott, elhanyagolt bubira emlékeztető frizura nem trendi.

OLVASD EL EZT IS!

hajszarito lead
  • hajápolás
  • hajdúsítás

Dús sörényt akarsz?

Ezt is szeretjük