Milyen a szemformád?

Így sminkeld nagyra és csábítóra

A szemformád az egész arcodat meghatározza, így nem mindegy, hogyan sminkeled.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szemformád meghatározza az egész arcodat, így fontos, hogy olyan sminkkel tedd hangsúlyossá, amely ténylegesen kiemeli, naggyá varázsolja.

Az igazán igéző tekintet eléréséhez sajátítsd el a sminkelés apró fortélyait, és hódítsd meg pillantásoddal az erősebbik nem képviselőit. A legnagyobb titkok a legkisebb részletekben rejlenek.

A szemfesték kiválasztása

Szemhéjpúdert por alakban vagy préselt formában vásárolhatsz. Mindkét fajtából rengetegféle létezik a matt hatásútól a csillámlóig, a színjátszótól a hideg árnyalatokig, és bármilyen meglepő, a különböző állagok az egyes szemformákat vagy kiemelik, vagy elnyomják.

Krémes állagú szemhéjfestékek kaphatók matt és csillámló változatban. Kiválóak a teljes szemhéj színezésére. De bánj velük óvatosan, mert ha sokat viszel fel belőlük, a krémes szemfesték meggyűlhet a ráncokban. Ez a fajta festék szó szerint kitágítja a tekinteted, mélyen ülő szemeknél kiváló választás lehet.

A folyékony szemhéjfesték általában csillogó, metálos felületet ad, és mellesleg ezzel a legnehezebb dolgozni. Mivel nem egyszerű elsatírozni, precízebben kell bánni vele, a legjobb, ha ecsettel viszed fel. A folyékony szemhéjfestéket vagy szemkihúzóként használd, vagy a szempilla vonalához közel tedd fel, hogy fokozd a színek intenzitását. Ez a típusú árnyaló szintén könnyedén megül a ráncokban, ezért mikor felviszed, lehunyt szemmel várd meg, míg teljesen megszárad. Színétől függően bármilyen típusú szemformát remekül keretez.

A legkínosabb sminkhibák

Nézegess képeket!

Elolvasom

A smink színe

Rejtett szemed vonalán felejtsd el a sötét tónusokat, ezek csak még jobban összenyomják az amúgy is szűkös szemhéjadat, szinte bezárják a szemet. Ha a két szemed közötti távolság eléggé nagy, akkor a szemgödrödet sötétítsd, és kifelé satírozva egyre világosítsd, így közelebb húzod őket egymáshoz.

A mélyen ülő szemek esetén a szemöldökcsont nagyon előreugrik, így a tekinteted elvész. Ezért olyan színekre van szükség a sminkeléskor, amelyek optikailag előrébb hozzá a szemet - ezek elsősorban a világos árnyalatok, amelyek akár picit csillognak is.

Nappali smink

Lesd el, hogyan készítheted el a tökéletes nappali sminket! Igazán egyszerű, csak gyakorlás kérdése!

Közel ülő szemeknél a távolság illúziójának megteremtése a fontos. Használj az orrnyergednél és a belső szemzugodnál egészen világos árnyalatokat, a sötéteket pedig hagyd meg kívülre, így máris távolabbinak fog tűnni a két szemed elhelyezkedése.

A szemceruza

A szemceruza nagyon hasznos a szem körülrajzolására, mert ha rendesen ki van hegyezve, roppant precízen lehet dolgozni vele. Ha befejezted a vonal megrajzolását, egyszerűen elkenheted az ujjaddal, egy szivacsvégű applikátorral vagy ecsettel, hogy elérd a kívánt hatást.

Azonban a szemceruza használatának titka is a színek megválasztásában rejlik. Ha például apró, szinte összeszűkülő szempárral áldott meg a sors, és sötét szemceruzával körberajzolod a területet, ahelyett, hogy kiemelnéd, csak még jobban összenyomod a tekinteted. Ilyen esetben válassz fehér vagy bézs színű szemceruzát és kizárólag alul, a szempillák alatt húzd végig apró mozdulatokkal a vonalat. De például akkor is hasznos lehet, ha közel ülő szemeidet szeretnéd palástolni, ilyenkor a szemzugod belső részét kicsit erősebben is hangsúlyozhatod vele.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mélyen ülő, távol ülő, picit kidülledő szemek esetén a sötét - barna vagy fekete - szemceruza a hangsúlyos választás. Ugyanis attól függően, hogy milyen hibát próbálsz leplezni, olyan vastagságú és erősségű vonalat kell húzni. Távol ülő szem esetében a külső szemhéjtól haladva csak úgymond félútig húzd meg a vonalat, míg a másik két esetben alul és felül is keretezd a szemed a szempillák tövében.

Cikkünk Robert Jones Sminkelés mesterfokon című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük