Milyen gyakran lehet hajat festeni? A fodrász elmondja
A hajfestés, bárki bármit mondjon, nem tesz jót a hajnak, így túlzásba sem szabad vinni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hajfestés gyors és egyszerű módja annak, hogy megváltoztassuk a külsőt, hogy feldobjuk az unalmas napokat. Ma már bárki elintézheti otthon is fél óra alatt a műveletet.

A haj aztán nőni kezd, a szín megkopik, és újra a festék után kell nyúlni. De vajon mennyi időnek kell eltelnie két festés között, milyen gyakran lehet hajat festetni?

Mikor festess hajat?

A reklámok alapján azt hihetnénk, hogy a hajfestékek nemhogy nem ártanak, de egyenes jót tesznek a hajnak. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy szóljon a hirdetés arról, hogy növényi olajokat tartalmaz az adott termék, vagy nincs benne ammónia, erős kemikáliák miatt képesek arra, hogy a hajszínt megváltoztassák, ráadásul nemcsak a hajjal, ami halott anyag, hanem a fejbőrrel is érintkeznek.

Az otthoni használatra készült hajfestékek ráadásul erősebbek, mint a professzionális termékek, hiszen mindenkinek a haján működniük kell, legyen az bármilyen vastag és erős. Éppen ezért a fodrászok szinte mindegyike azt javasolja, hogy inkább szalonban festessen a vendég, így ugyanis csak annyira lesz erős a hajfesték, amennyire a hajszálai megkövetelik.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Biztos sokan tapasztalják, hogy az otthoni hajfesték még hetek után is megszínezi a samponhabot, és jön le a hajról, ez a legritkább esetben fordul elő, ha profi festette a hajat.

A haj folyamatosan nő, kinek gyorsabban, kinek lassabban, általában az eredeti hajszín a hajtöveknél már három hét után is látszhat.

Szurovszki Norbert fodrászt kérdeztük arról, hogy milyen gyakran lehet hajat festeni.

- Sok mindentől függ, hogy milyen gyakran javaslom a festést a vendégeimnek. Ha lassan nő a haj, akkor hat hét, két hónap is eltelhet anélkül, hogy meglátszana a lenövés. Akinek gyorsan nő a haja, annak havonta, öthetente javaslom, kizárólag esztétikai szempontból. Ennél gyakrabban nem szabadna. Elképzelhető persze, hogy valakinek elrontják a hajszínét, és ezért akár napokon belül megtörténik a következő festés, de ez nagyon nem szerencsés. A haj szerkezetét tönkreteheti, és az eredmény bizony fájdalmas lehet a vendégnek.

Ezt is szeretjük