Melyik típusba tartozol?

A hozzád illő smink

Az ideális smink nemcsak az arcodhoz, szem- és hajszínedhez illeszkedik, de passzol a személyiségedhez is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egy szépen elkészített smink önbizalmat ad, és kihangsúlyozza előnyös arcvonásaidat. Az azonban, hogy milyen típusú arcfestés áll jól neked, nem csak a saját színeiden, de a személyiségeden is múlik.

Ha visszahúzódó vagy, nem érzed majd jól magad vadító, vörös ajkakkal, ha pedig éppen flörtölős időszakodat éled, akkor talán a natúr sminket nem találod elegendőnek.

Válaszd ki az alábbi három lehetőség közül azt, amit a legközelebbinek érzel magadhoz, és érezd jól magad a bőrödben.

Ráadásul túl sok idő sem kell ahhoz, hogy az eredmény tökéletes legyen. Az alábbi sminkek negyed óra alatt elkészíthetők, sőt, ha már gyakorlott vagy, akár tíz perc is elég lehet.

Ennyi ideje pedig mindenkinek akad. A sminkelés télen nemcsak a látványon javít, de egy finom, jó minőségű alapozó védi is a bőrödet az elemek haragjával szemben.

Szende lányoknak

Ha nem érzed magad a végzet asszonyának, de nem a kendőzetlen arcot részesíted előnyben, akkor egy jó natúr smink az ideális számodra.

Az egyszerű, szinte láthatatlan smink a legjobb választás hétköznapokra is. A többi smink is ebből építkezik, és nem tart tovább öt percnél az elkészítése.

Mire lesz szükséged?

  • Korrektor.
  • Alapozó.
  • Arcpír.
  • Barna szempillaspirál.
  • Alapozó szivacs.
  • Nagy ecset.

Ezzel a négy festékkel egyszerű, diszkrét, mégis mutatós sminket készíthetsz. A lényeg a mértékletesség. Sminkelés előtt tisztítsd meg az arcodat, majd hidratáld, enélkül nem lesz szép az eredmény.

15 gyönyörű sztársmink

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha szükséges, használj korrektort a szem alá, illetve a kisebb bőrhibákra. Dolgozd el alaposan, a szemed alatt figyelj arra, hogy ne üljön meg a ráncokban. Ezután kissé nedves sminkszivaccsal vidd fel az alapozót.

Nyomd a kézfejedre, és innen adagold. Ne legyen vastag. Dolgozd el a hajtőnél és a nyaknál. Ne hagyd ki a szemhéjadat sem. Ezt követően egy nagyméretű púderecsettel vidd fel a pirosítót. A színe rózsaszínes legyen, ez frissíti az arcot. Ezután szedd rendbe a szemöldököd, és fesd ki a szempillád.
Ha van időd, akkor használj kevés pezsgőszínű szemhéjpúdert a szemed mozgó részére.

Határozott hölgyeknek

Ha szereted magadra vonni a figyelmet, és nem jössz zavarba, ha állni kell valaki tekintetét, akkor hangsúlyozd a szemeidet. A fent felsorolt eszközökhöz csatlakozik egy vagy két szemhéjpúder és egy szemceruza. Az előbbiből válaszd egy szín két árnyalatát, egy sötétebbet és egy világosabbat.

A pezsgőszínű alapot is használhatod, de magában is szép lesz a két szín. A világosabb púderrel fedd be a szemed egész mozgó részét, és fölfelé dolgozd el. A sötétebbel húzz egy lágy vonalat a szemed háromnegyedétől egészen a sarkakig. Ezután kontúrozz a színben harmonizáló szemceruzával.
A színt a szemedéhez igazítsd: kékhez használj rózsaszínt vagy zöldet, a barnához zöldet, a zöldhöz pedig lilát vagy barnát. Ezekkel a színekkel kiemeled a szemszínedet.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A végzet asszonyainak

Ha magad vagy a megtestesült csábítás, vagy úgy érzed, hogy aznap beléd bújt a kisördög, hangsúlyozd a szádat. A fenti natúr smink mellé már csak rúzsozni kell. A rúzs színe akkor lesz igazán szép, ha az ajkakat is lealapozod. Ezután használj a rúzzsal megegyező színű kontúrceruzát. Idő híján azonban ne rajzold körbe a szád. Ajakecsettel vidd fel a rúzst, és dolgozd el egyenletesen. Így szépen meg tudod festeni a szád formáját. Ha kész, egy kevés átlátszó szájfényt vigyél fel rá, és már kész is.

Csillogó szájfények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha az erős szájfestés mellett döntesz, akkor a szemedet inkább hagyd natúran, csak egy kis semleges szemhéjpúdert vigyél fel.

Ezt is szeretjük