Melyik szín nem illik hozzád?
Típusodból kiderül!
A tökéletes megjelenés alapfeltétele a jól eltalált színvilág. Tudd meg, milyen árnyalatokat érdemes kerülnöd!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármennyire is furcsán hangzik, a kifogástalan megjelenés elsősorban nem a divattól függ. Ha vakon követed az általa diktált, évről évre változó divatszíneket, megeshet, hogy olyan árnyalatokat részesítesz majd előnyben, melyek cseppet sem harmonizálnak a saját tónusaiddal.

A hajad, a szemed és a bőröd színe ugyanis meghatározza, hogy milyen színárnyalatok előnyösek számodra, és mi az, ami megtörheti a békés összhangot, akár smink, akár ruha formájában viseled magadon.

Hogy kellő önbizalommal szűrhesd ki a hozzád passzoló színeket, nincs más dolgod, mint megkeresni, melyik évszak típusába tartozol. A saját árnyalataid ismerete segítségedre lehet a hajszínválasztásban is, ha változtatni szeretnél a külsődön.

Tavasz

A tavasz típus frissessége gyermekien ártatlan, akár a természet éledése. Nem véletlenül ezzel az évszakkal hozzák kapcsolatba, hiszen ragyogása olyan, akár az első, finoman tapogatózó napsugár, melynek fénye gyengéden lágy és törékeny, de mégis melegséggel árasztja el környezetét. A bőre színe világos, olykor szinte áttetsző, ám könnyen kipirosodik, vagy aranylóvá válik a nyári naptól. A haja arany-, búza-, méz- vagy eperszőke, de lehet vöröses árnyalatú, rézszínű, illetve rozsdabarna. A szeme csillogó világoszöld, smaragdzöld, világoskék, türkizkék, esetenként mézszínű vagy aranybarna.

Ha ebbe a típusba tartozol, a legszebb színeid a világos, tiszta, pasztelles árnyalatok, melyek összhangban állnak üdeségeddel. Óvakodj azonban a betegesen fakó színektől vagy a túlzó kontrasztoktól! A sötét ruhák könnyen sápaszthatnak és öregíthetnek, míg a vad, élénk színek elnyomják finomságod. A több színű, merészen mintás ruhák sem tesznek jót a megjelenésednek, mert valósággal eltűnsz bennük, és túl harsányak a küllemedhez. A földszínek közül csak a világosakat részesítsd előnyben, a mélyebb tónusokat - mint amilyen a kávébarna - jobb, ha elfelejted.

Ezeket kerüld el!

A galambszürke betegessé, fáradttá tesz, szinte kiöli belőled a fényt, és a szemeid színét is elhomályosítja. Az ezüstszürke csillogása pedig valósággal elhalványít, és beletaszít a semlegességbe. A fekete olyan számodra, mint egy börtön, szomorúnak és elesettnek látszol tőle.

A mélybarna árnyalatok is tompítják a kisugárzásodat, és a borvörössel kézen fogva öregebbnek és fásultabbnak tüntetnek fel. Az indigókék vibrálása valahogy kiszorít téged az összhatásból, mintha csak egymaga szeretné uralni a terepet. Éppen ezért válj meg örökre ezektől a színektől!

Nyár

Bár a nyári évszakról leginkább a tüzes, szenvedélyes, lobbanékony színvilág jut eszünkbe, ennek a típusnak az árnyalatai inkább visszafogottak, hidegek, ugyanakkor előkelőek, illetve kissé fátyolosak. A nyár tündére középszőke vagy mogyorószínű hajjal rendelkezik, melynek hideg fénye van. Bőre sápadt, már-már színtelen, olykor halovány rózsaszín. Szeplői is inkább szürkésbarnák és fakók, semmint aranylóak. A szeme lehet hidegszürke, kék, szürkével kevert zöld vagy világosbarna.

Ha nyár típus vagy, a palettádról hiányozzanak a rikító, agresszív színek. Minden árnyalatnak inkább a hűvösebb, füstösebb változata illik hozzád, mely arisztokratikus külsőt kölcsönöz neked. A sminked esetében is arra törekedj, hogy ne tedd magad közönségessé vadul vibráló színkombinációkkal.

Ezeket kerüld el!

A fekete és a fehér a lehető legrosszabb választás lehet számodra, mert elnyelik az energiáidat. A hivalkodó és élénk narancsos, vöröses árnyalatok porrá zúznák előkelő kisugárzásodat. A divatos neonszínektől is óvakodj, valamint a meleg, erőteljes tónusoktól, melyek túl nagy kontrasztot képeznének a bőrszíneddel.

Ősz

Az ősz típus a lemenő nap fényéhez hasonlítható, mely arannyal borítja be az eget. Csupa melegség és változatosság, akár az őszi erdő lombkoronája. A bőre is meleg árnyalatú, aranyló vagy csillogó bronz. A haja vöröses, gesztenyebarna, de lehet csokoládébarna is. A szeme színe sokféle lehet, de semmiféleképp sem hideg tónusú: aranyló borostyán, méz és vöröses mélybarna, zölddel kevert barna, esetleg sötét türkiz vagy sötétzöld.

Az őszi lány talán a legszerencsésebb, ami a színeket illeti, hiszen ő uralja szinte az egész meleg tartományt a színskálán. Ráadásul a merészebb színkombinációk sem válnak visszatetszővé rajta, sőt, különös összhangot és harmóniát sugárzanak, ha vele mutatkoznak. Ha az ősz típusba tartozol, a hideg színek állnak a legtávolabb tőled.

Ezeket kerüld el!

A rideg, fakó vagy fémes színeket, a betegesen erőtlen zöldeket és kékeket, illetve a túl sötét, morózus liláskéket, a fekete felé hajló bíborvöröset, valamint a nagyon rikító sárgákat és a vibráló narancspirosat hanyagold, mert ezek összevesznének a természetes tónusaiddal.

Tél

A tél leánya legjobban a mesebeli Hófehérkéhez hasonlítható: a haja sötétbarna vagy ébenfekete, amivel erős kontrasztot képez a szinte viaszosan fehér bőre. A szeme lehet barna, fekete, de a kék sem megy ritkaságszámba. A hidegkék szemekhez olykor szeplők is párosulhatnak. Az ajkai pedig csak úgy piroslanak a porcelános bőrén.

Ha ebbe a típusba sorolod magad, tisztában kell lenned mágikus erőddel. Szembetűnő határozottságod olykor drámai színek után kiált, ezért semmiképp se ragadj le a semleges árnyalatoknál!

Ezeket kerüld el!

A sápadt pasztelles sárga, a mentazöld és a pasztellrózsaszín menthetetlenül fáradttá tesznek, és szinte láthatóan lehervasztják sugárzó erődet.

Bár a hideg színek jól állnak neked, azok, melyek erőtlenek - mint a közép vízkék -, visszafognak téged, és valósággal gátat szabnak a benned lakozó energiáknak. A világos, rikító narancspiros viszont már túl hivalkodó számodra, és sehogy sem tud megbarátkozni a bőröd színével.

OLVASD EL EZT IS!

lanyok1
  • színek
  • évszak típusok

Melyik típusba tartozol?

Ezt is szeretjük