Mellnövelő kapszulák: veszélytelenek, de miért nem ajánlja a nőgyógyász?

Olvasd el, mit mond szakértőnk a csodaszernek titulált készítményekről.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valaki rákeres a mellnövelő kapszulákra, akkor kismillió találatot kiad a google, hivatalos fórumokat, nem hivatalosakat, szakértői válaszokat, eszmecseréket a termékekről.

Érthető, ha valaki nincs megelégedve a mellével, mert túl kicsinek találja, de az olvasottak alapján nem túl biztató a helyzet.

Hogyan működnek a mellnövelők?

Az elvileg csak természetes alapanyagokat tartalmazó készítmények, legfurább közöttük a mellnövelő rágó, nem tartalmaznak hormonokat, ebben minden gyártó megegyezik. Koncentrált növényi kivonatokkal dolgoznak, amelyekben fitoösztogének találhatók. Itt egy kis ellentmondásba ütközünk, mert a növényi hormonok is hormonok, bárki bármit is állítson. Ezek a hormonszerű anyagok hatnak az ösztrogénreceptorokra és stimulálják a mellet, és itt megintcsak a hormonrendszerbe való beavatkozásról van szó.

A kapszulák rendszeres szedésével a mell növekedése érhető el, de a fórumokon olvasottak szerint inkább csak feszesebb lesz a mell, esetleg egy kicsit teltebb, de nem találtunk olyan beszámolót, ami valós kosárnövekedésről számolt volna be, ugyanis ezt ígérik a gyártók.

A készítmények nem olcsók, sőt. Mivel nem három napig kell szedni őket, alapból 40-60 ezer forintos kiadásra lehet számítani.

Mit mond a nőgyógyász?

Megkérdeztük dr. Boros Edinát, hogy mi a véleménye ezekről a készítményekről, ajánlja-e, vagy sem, veszélyesek-e.
- A mellnövelő kapszulákat senkinek nem ajánlom, azon egyszerű oknál fogva, hogy hatástalanok. Mellékhatásokról én nem tudok, így nagy baja nem lesz annak, aki beszedi, de pénzkidobásnak találom. Sokan keresnek fel azzal, hogy írjak fel olyan fogamzásgátlót, amitől nő a mell, de sajnos mellnövelő hatása egy készítménynek sincs.

Mit mondanak a fórumokon?

Bár minden gyártó honlapján nagy betűkkel szerepel, hogy semmilyen mellékhatása nincs a kapszula szedésének, azért jó néhányan számoltak be durván elszaporodó pattanásokról, volt, akinek erősebb lett a menzesze. A mellbizsergés általános tünet, lehet, hogy ez normális, és a növekedést jelzi, de nem túl biztató.

Mit tehetsz?

Sajnos a mell műtéti úton növelhető meg valóban, de feszesebbé tehető tornával, mert a jól karbantartott izmok alátámasztják a mellállományt, a mellápoló krémek viszont csak a bőrt tartják feszesen, növekedni nem fog tőlük a cici.

A kis mellek egyáltalán nem jelentenek katasztrófát, a férfiak legtöbbjének mellékes a mellméret, sőt, van, aki a kisebb, kézbe való formát részesíti előnyben, éppen ezért nem érdemes bizonytalan eredményű kísérletezésbe kezdeni a testeddel.

Ezt is szeretjük