10 kínos téli divatbaki, amit a legtöbb nő elkövet
A réteges öltözködés rejthet magában veszélyeket.

Dia

 	Slampos és összenyom  	Látványnak sem szép, ha a bő kabát alól még egy lábszárig érő szoknya is kibukkan, ugyanakkor a hosszabb-rövidebb rétegek optikailag felszabdalják az alakodat és jelentősen megrövidítik a lábadat. Érdemes úgy belőni a szoknya hosszát, hogy a kabát aljáig érjen, vagy egy arasznyival legyen hosszabb. Ez a két fazon együtt még magas sarkú csizmával is hanyag, slampos hatást kelt.

Slampos és összenyom

Látványnak sem szép, ha a bő kabát alól még egy lábszárig érő szoknya is kibukkan, ugyanakkor a hosszabb-rövidebb rétegek optikailag felszabdalják az alakodat és jelentősen megrövidítik a lábadat. Érdemes úgy belőni a szoknya hosszát, hogy a kabát aljáig érjen, vagy egy arasznyival legyen hosszabb. Ez a két fazon együtt még magas sarkú csizmával is hanyag, slampos hatást kelt.

Dia

 	Merénylet a pufikabát ellen  	Ma már vannak olyan karcsúsított, nőies pufikabátok, melyeket magas sarkú csizmával is fel lehet venni, de nem biztos, hogy a tűsarkú fazonok a legalkalmasabbak erre. Bár most divatos a stíluskeverés, az olyan trendjegyeket, melyek összeveszhetnek egymással, nem árt különválasztani. A sportos jellegű pufidzsekit maximum bakancsfazonú magassarkúval viseld, melynek vastag oszlopsarka van.

Merénylet a pufikabát ellen

Ma már vannak olyan karcsúsított, nőies pufikabátok, melyeket magas sarkú csizmával is fel lehet venni, de nem biztos, hogy a tűsarkú fazonok a legalkalmasabbak erre. Bár most divatos a stíluskeverés, az olyan trendjegyeket, melyek összeveszhetnek egymással, nem árt különválasztani. A sportos jellegű pufidzsekit maximum bakancsfazonú magassarkúval viseld, melynek vastag oszlopsarka van.

Dia

 	Lábrövidítő lábmelegítők  	A vastag, kötött lábmelegítő, illetve a bokaszőrme is divatos, nem beszélve az ormótlan jeticsizmáról, mely évek óta fel-felbukkan a téli utcákon, annak ellenére, hogy már nem erőltetik a trendek. A lábmelegítővel csak akkor van baj, ha vastag, rövid lábakkal találkozik, melyekre ordítva felhívja a figyelmet, míg ennek a részletnek az elhagyásával sokkal csinosabb lehet az összkép. A szőrmés hótaposók még a vékony, hosszú lábakon is furcsán mutatnak, egyetlen hasznuk, hogy melegek, de más fazonban éppúgy találhatsz bélelt verziót.

Lábrövidítő lábmelegítők

A vastag, kötött lábmelegítő, illetve a bokaszőrme is divatos, nem beszélve az ormótlan jeticsizmáról, mely évek óta fel-felbukkan a téli utcákon, annak ellenére, hogy már nem erőltetik a trendek. A lábmelegítővel csak akkor van baj, ha vastag, rövid lábakkal találkozik, melyekre ordítva felhívja a figyelmet, míg ennek a részletnek az elhagyásával sokkal csinosabb lehet az összkép. A szőrmés hótaposók még a vékony, hosszú lábakon is furcsán mutatnak, egyetlen hasznuk, hogy melegek, de más fazonban éppúgy találhatsz bélelt verziót.

Dia

 	Csupa bő fazon  	A boyfriend és az oversize irányzat is divatos idén, melyek a bő, lezser fazonokról szólnak. Ám ezek a trendek sok hibalehetőséget tartogatnak, különösen akkor, ha félreértik őket. A hosszított fazonú kardigánokat, a bő lebernyegeket és a túlméretezett kabátokat soha ne viseld lezser, trottyos vagy A-vonalú nadrágokkal, mert sehogy sem mutatnak jól együtt, illetve a sok ormótlan réteg összenyomja az alakodat. A bő nadrágokat rövid fazonú felsőkkel, a hatalmas kabátokat és kardigánokat pedig egyenes szárú vagy szűk nadrágokkal boronáld össze. Így nem fogsz úgy festeni, mint egy fogas, amire minden ruhát hanyagul rádobáltak.

Csupa bő fazon

A boyfriend és az oversize irányzat is divatos idén, melyek a bő, lezser fazonokról szólnak. Ám ezek a trendek sok hibalehetőséget tartogatnak, különösen akkor, ha félreértik őket. A hosszított fazonú kardigánokat, a bő lebernyegeket és a túlméretezett kabátokat soha ne viseld lezser, trottyos vagy A-vonalú nadrágokkal, mert sehogy sem mutatnak jól együtt, illetve a sok ormótlan réteg összenyomja az alakodat. A bő nadrágokat rövid fazonú felsőkkel, a hatalmas kabátokat és kardigánokat pedig egyenes szárú vagy szűk nadrágokkal boronáld össze. Így nem fogsz úgy festeni, mint egy fogas, amire minden ruhát hanyagul rádobáltak.

Dia

 	Leggings-bakik  	Télen kényelmes és meleg a vastag leggings, ráadásul le is egyszerűsíti az öltözködést. Sok nő azonban úgy gondolja, hogy a sűrű szálas, nem átlátszó darabokkal abszolút helyettesíthető a nadrág. A kabát takarásában még rendben van, ha a felső rövidebb a kelleténél, ám úgyis lekerül egyszer a felső réteg, és senki sem kíváncsi arra, hogy hol és mennyire vág be a testre tapadó leggings vagy pantalló. Akármilyen jó az alakod, ezeket az alsókat illik hosszú pulóverrel, hosszított fazonú inggel vagy tunikával viselni.

Leggings-bakik

Télen kényelmes és meleg a vastag leggings, ráadásul le is egyszerűsíti az öltözködést. Sok nő azonban úgy gondolja, hogy a sűrű szálas, nem átlátszó darabokkal abszolút helyettesíthető a nadrág. A kabát takarásában még rendben van, ha a felső rövidebb a kelleténél, ám úgyis lekerül egyszer a felső réteg, és senki sem kíváncsi arra, hogy hol és mennyire vág be a testre tapadó leggings vagy pantalló. Akármilyen jó az alakod, ezeket az alsókat illik hosszú pulóverrel, hosszított fazonú inggel vagy tunikával viselni.

Dia

 	Csizmás kandúr esete  	A hosszú csizmák bizonyos mértékig megnyújtják a lábakat, de nem mindegy, optikailag hol vágják el az alakot. Ha vastag a combod, egy térd fölé érő fazonnal könnyen kihangsúlyozhatod, illetve ugyanígy járhatsz a rövidebb, de szőrmeszegélyű verziókkal. A lezserebb, bővebb csizmaszárak azoknak ajánlottak, akiknél jobb, ha slankít a csizma, de ugyanezek a fazonok nevetségesen állhatnak vékonyka lábakon. Sajnos elég gyakran előfordul, hogy erről megfeledkeznek a nők a csizmaválasztásnál.

Csizmás kandúr esete

A hosszú csizmák bizonyos mértékig megnyújtják a lábakat, de nem mindegy, optikailag hol vágják el az alakot. Ha vastag a combod, egy térd fölé érő fazonnal könnyen kihangsúlyozhatod, illetve ugyanígy járhatsz a rövidebb, de szőrmeszegélyű verziókkal. A lezserebb, bővebb csizmaszárak azoknak ajánlottak, akiknél jobb, ha slankít a csizma, de ugyanezek a fazonok nevetségesen állhatnak vékonyka lábakon. Sajnos elég gyakran előfordul, hogy erről megfeledkeznek a nők a csizmaválasztásnál.

Dia

 	A szekrényfazonú kabát  	Az oversize divat elhozta a túlméretezett kabátokat, de ez nem azt jelenti, hogy egy számmal nagyobb kabátot kell viselni. Csak a fazonok lezserebbek, illetve egy-két trükkel még hangsúlyosabbá tették a bő szabást a tervezők, például a hosszított zakókialakítással, valamint az ujjak tojásdad formájával. Vigyázz azonban a merev, széles vállú kreációkkal, melyekben eltúlzott a válltömés. Ezek a szekrényalakú kabátok már túlmennek az oversize trend határain. Csúnyák, ormótlanok, és torzítják a viselőjük alakját.

A szekrényfazonú kabát

Az oversize divat elhozta a túlméretezett kabátokat, de ez nem azt jelenti, hogy egy számmal nagyobb kabátot kell viselni. Csak a fazonok lezserebbek, illetve egy-két trükkel még hangsúlyosabbá tették a bő szabást a tervezők, például a hosszított zakókialakítással, valamint az ujjak tojásdad formájával. Vigyázz azonban a merev, széles vállú kreációkkal, melyekben eltúlzott a válltömés. Ezek a szekrényalakú kabátok már túlmennek az oversize trend határain. Csúnyák, ormótlanok, és torzítják a viselőjük alakját.

Dia

 	Szőrmemellény  	Imádni való, praktikus és divatos darab a szőrmemellény, de sokan fittyet hánynak arra, hogy vannak kifejezetten kabát alatt viselhető, illetve inkább őszi, pulóverre felvevős, dzsekihelyettesítő fazonok. Pedig nem mindegy, mert nagyon kiábrándító tud lenni vastag pulóverre ráerőszakolva, kabát alá tuszkolva egy subának is beillő kreáció, mely nemcsak kövérít így viselve, hanem slampossá teszi a megjelenést.

Szőrmemellény

Imádni való, praktikus és divatos darab a szőrmemellény, de sokan fittyet hánynak arra, hogy vannak kifejezetten kabát alatt viselhető, illetve inkább őszi, pulóverre felvevős, dzsekihelyettesítő fazonok. Pedig nem mindegy, mert nagyon kiábrándító tud lenni vastag pulóverre ráerőszakolva, kabát alá tuszkolva egy subának is beillő kreáció, mely nemcsak kövérít így viselve, hanem slampossá teszi a megjelenést.

Dia

 	Infantilis állatos sapkák  	Nagyon elterjedtek a különféle állatfigurákban kapható sapkák, de nehéz megfejteni, hogy valójában mi célja van velük a divatnak. Valószínűleg a poénon kívül semmi egyéb, ezért nem árt, ha valóban a poén kategóriában maradnak. Korcsolyázás, kirándulás alkalmával még viccből fel lehet venni, de mindennapos viseletként sehogy sem tolerálhatóak, még kamaszok esetében sem. Lehet, hogy cuki, de senkit sem lehet ilyen tökfedőben komolyan venni, és nem mindegy, hogy viccesnek vagy inkább nevetségesnek találnak mások.

Infantilis állatos sapkák

Nagyon elterjedtek a különféle állatfigurákban kapható sapkák, de nehéz megfejteni, hogy valójában mi célja van velük a divatnak. Valószínűleg a poénon kívül semmi egyéb, ezért nem árt, ha valóban a poén kategóriában maradnak. Korcsolyázás, kirándulás alkalmával még viccből fel lehet venni, de mindennapos viseletként sehogy sem tolerálhatóak, még kamaszok esetében sem. Lehet, hogy cuki, de senkit sem lehet ilyen tökfedőben komolyan venni, és nem mindegy, hogy viccesnek vagy inkább nevetségesnek találnak mások.

Dia

 	Maxiszoknya  	A téli öltözékbe nagyon nehéz ízlésesen belekombinálni a maxiszoknyát, annak ellenére, hogy nincs vele semmi baj, máskor büntetlenül hordható, ha megfelel hozzá az alakod. Ám kevés olyan kabát akad, mely jól mutat hosszú szoknyával. Ha a kabát is hosszú, a sok vastag és bő anyaghalmaz végképp elnyel, de rövid fazonnal is slamposan mutathat, mintha rongyhalmokat aggatnál magadra. Sokan csak azért választják, mert úgy logikáznak, hogy a szoknya nőiesebb a nadrágnál, viszont fázni sem akarnak. Az utóbbit ma már könnyű kivédeni egy szép, vastag harisnyával, így nem baj, ha térdig ér, vagy annál rövidebb a szoknyafazon.

Maxiszoknya

A téli öltözékbe nagyon nehéz ízlésesen belekombinálni a maxiszoknyát, annak ellenére, hogy nincs vele semmi baj, máskor büntetlenül hordható, ha megfelel hozzá az alakod. Ám kevés olyan kabát akad, mely jól mutat hosszú szoknyával. Ha a kabát is hosszú, a sok vastag és bő anyaghalmaz végképp elnyel, de rövid fazonnal is slamposan mutathat, mintha rongyhalmokat aggatnál magadra. Sokan csak azért választják, mert úgy logikáznak, hogy a szoknya nőiesebb a nadrágnál, viszont fázni sem akarnak. Az utóbbit ma már könnyű kivédeni egy szép, vastag harisnyával, így nem baj, ha térdig ér, vagy annál rövidebb a szoknyafazon.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: