Ez a minta lesz a legdivatosabb ősszel - A pöttyöset is túlszárnyalja
Elegáns, komoly, mégis csinos, és meghódította az üzleteket: mindenki ilyen mintás darabokra vágyik majd idén ősszel.

kockas ruha cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári divat legnagyobb slágerei a színes-mintás darabok voltak: pöttyökkel, trópusi motívumokkal, flamingókkal és virágokkal díszített ruhák árasztották el az üzletek kirakatait. Ezek ideje sajnos leáldozott, mert akármennyire is rossz belegondolni, mindjárt itt a hűvösebb, átmeneti évszak, ezzel együtt pedig beköszöntenek az őszi trendek is.

A pöttyös ruhák hódítása még nem ért véget, de egy sokkal figyelemfelkeltőbb, komolyabb minta veszi át tőlük a vezető szerepet a divatban. A hírességek és a bloggerek már be is szereztek közülük néhányat, ami nem is csoda, hiszen tényleg mutatós trendről van szó.

Az ősz kedvenc mintája

Szeptemberben a skótkockás, valamint a sakktáblaszerű kockákkal díszített ruhák lesznek a legnagyobb kedvencek. Igazi őszi hangulatot varázsolnak a szettedbe, és, mivel nemcsak a szürke, hanem a színesebb változataik is előtérbe kerülnek, biztos, hogy nem eredményeznek majd unalmas összhatást.

kockas ruhak 2

Ez a minta már a '80-as években is ott volt a legerősebb trendek közt, de tavaly ismét felütötte a fejét a kifutókon, és most teljesedik csak ki igazán. Tényleg mindenkinek jól áll, ráadásul rengetegféleképpen viselhető. Tökéletesen passzolhat az irodai összeállításokhoz blézer vagy nadrág formájában, de egy laza farmert is remekül kiegészít. Arra viszont ügyelni kell, hogy, ha erre esik a választásod, ne legyen túl színpompás a többi ruhád, illetve igyekezz nem keverni más extrém, feltűnő darabokkal. Az élénkebb, egyszínű kiegészítők viszont szuperül feldobják ezt a mintát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Így hordd a kockás ruhákat!

Mivel néhány esetben ez a minta hajlamos teltebbnek mutatni a testet, ajánlott figyelni a szabásra és a vonalvezetésre. Nadrágokból például válassz inkább cigaretta- vagy szivarfazont, a szoknyák közül pedig az alakot követő vagy A-vonalú változatokra szavazz. Blézerben pedig a hosszított, derékban szűkített verzió lesz a telitalálat: nemcsak karcsúsít, de magasabbnak is mutat majd.

H&M - 9990 forint, Mango - 9995 forint, Reserved - 8995 forint.
H&M - 9990 forint, Mango - 9995 forint, Reserved - 8995 forint.

Ha szeretnél beszerezni néhány ilyen darabot, akkor szerencsére nem lesz nehéz dolgod, mert szinte nincs olyan üzlet, ahol ne találnál már most valami hasonlót. A legnépszerűbbek a nadrágok, a blézerek és a szoknyák, melyek könnyed eleganciát és nőies hatást csempésznek a megjelenésedbe.

A sárga ősszel is tovább hódít

A színek közül nyáron az élénksárga volt a kedvenc, és ősszel sem veszít majd a népszerűségéből. Csupán annyi változik majd, hogy a melegebb, sötétebb árnyalatai kerülnek előtérbe. Mutatjuk, hogy hordd, hogy igazán csinos és fiatalos legyen.

Ezt is szeretjük