Kováts Adél 15 évet simán letagadhat
Tudd meg, hogy csinálja!
A színésznő módszerét most te is ellesheted. Így lehet majd neked is fiatalosabb külsőd. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bátran kijelenthető, hogy Kováts Adél ma is szépségideál. Aki ma Magyarországon meghallja Kováts Adél nevét, a szépség is azonnal eszébe jut róla. Interjúnkban arról kérdeztük a művésznőt, hogy számára mit jelent a szépség, hogy viszonyul ehhez az adottsághoz, miként éli ezt meg.

- Kováts Adél, a szép?

- Az embereknek szükségük van arra, hogy címkéket ragasszanak az ismert emberekre: a vicces, a botrányos, a szép. Vannak olyanok is, akik ezt tudatosan építgetik. Én nem tartozom közéjük, de egyáltalán nem bánom, ha ez az én eposzi jelzőm, bár azt gondolom, hogy azért ezt kemény munkával sikerült művészileg meghaladni.

Fotó: Szabó Adél

Amikor én voltam fiatal, kezdő színésznő, nem volt a szépségnek ekkora kultusza, mint most. Az a fajta harmonikusság vagy hibátlanság, ami én akkor voltam, nekem nagyon sok lehetőséget is adott, ugyanakkor ki is zárt egy csomó dologból, hiszen akkor, a '80-as években a szép színésznő kategóriájában is a furcsán érdekes volt a divatos.

Persze voltak olyan szerepek, amiket az én külső megjelenésem gyakorlatilag lehívott. Ugyanakkor mindig azt éreztem, hogy nagyon sokat kell beletennem szakmailag, hogy észrevegyenek, hiszen a külső mindig sokkal jobban elöl van. Azt gondolom, hogy ha valakiről még 50 évesen is azt mondják, hogy a szép vagy a kortalanul szép, az már figyelmet érdemel. Én megpróbálom ezt is azzal a természetességgel és normalitással kezelni, mint mindent, bár úgy gondolom, hogy középen maradni bármiben a legnehezebb. Ezzel nem a középszerűséget dicsőítem, hiszen pontosan akkor nehéz középen maradni, hogy ha valaki fölfelé vagy lefelé kilóg valamiből.

- Küzd az idő múlása ellen?

- Egy bizonyos kor fölött egy középkorú nőnek meg kell érkeznie önmagához, hogy azt sugározza, hogy jóban van önmagával. Ehhez nem elsősorban a külsőt kell rekonstruálni, hiszen akkor tudok szép maradni, ha belülről próbálom táplálni ezt. Azt gondolom, hogy nekem abszolút önazonosnak kell maradnom, és ez soha nem válhat küzdelemmé - nevezzük inkább szépségápolásnak, amiből csak annyit szabad beengednem magamba, ami nem eredményez hajszoltságot. A külsőnek és a belsőnek a szinkronicitása roppant fontos a számomra.

- Hogyan ápolja, gondozza a szépségét?

- A külső megjelenés is egyfajta talentum, amit lehet és kell gondozni. Mint ahogy azt egy nagyon kedves barátnőm mondta, hogy a mozgás 50 alatt ajánlott, 50 év felett kötelező. Valahogy így van ez a szépségápolással is, hogy egy idő után már nem elég az, ha jó krémeket használunk, a bőrnek szüksége van arra, hogy belülről is megújuljon.

Mivel kevés időm van, nagyon ritkán jutok el rendszeresen valahová. Ami a mozgást illeti, az úszás és az otthoni torna rendszeres. Szépségápolás tekintetében a rendszerességet - egy kedves kolléganőm ajánlására - a Körúti OrvosEsztétikai Centrum jelenti nekem, ahol megtaláltam azokat a lehetőségeket, amik számomra is jól működnek.

Fotó: Szabó Adél

Abszolút a természetesség híve vagyok, és az a csodálatos, hogy annyi lehetőség van ma már, és dr. Papp Ildikó esztétikai bőrgyógyász szakértelmének a bizonyítéka, hogy még számomra is, aki irtózom a tűtől és mindenféle művi beavatkozástól, megtalálta azt a megoldást, ami elfogadható és hatásos.

- Elárulja, mi az?

- Dr. Papp Ildikó maximálisan figyelembe vette az én igényeimet a személyre szabott kezelési tervem kialakításánál. Nekem az a fontos, hogy a természetes folyamatokat stimuláljuk a bőrben. Erre ajánlotta a számomra leginkább megfelelő Gentle lézeres kezelést, ami nagyon kíméletes módja a bőrfiatalításnak, ugyanis - ahogy ezt Papp doktornő elmagyarázta - két rétegben melegíti fel a bőrt, és ezzel fokozza a kollagéntermelést a bőr mélyebb rétegeiben.

A kezelőfej hozzá sem ér a bőrömhöz, semmilyen külsérelmi nyoma nincs a kezelésnek, ott folytathatom a napomat, ahol abbahagytam. Valóban, ahogy a neve is jelzi, ez a leggyengédebb lézer - nekem találták ki. Ehhez a belső bőrfiatalításhoz még egy külsőleg tápláló kezelést is beiktattunk. Ez a két-három heti rendszerességgel ismétlődő NanoQ Platinum bőrfiatalító kozmetikai kezelés.

- Érzi a hatását a kezeléseknek?

- Határozottan érzem jótékony hatásukat, annyira megnyugtató és kellemes a környezet, hogy nemcsak a bőröm töltődik fel, hanem igazi lelki feltöltődést is jelent a számomra a Körúti OrvosEsztétikai Centrumban eltöltött idő. Ennek hatására érezhetően javul a bőröm állaga, érzem, hogy feszesebb, élettel telibb, és ami a legjobb: ezt a közvetlen környezetem is észreveszi. Annak ellenére, hogy nem változtattam a napirendemen és továbbra is nagyon sokat dolgozom, többen is megjegyezték, hogy milyen kipihent vagyok.

Fotó: Szabó Adél

- Ez hát a fiatalság titka?

- Nem, ez az a törődés, ami meghálálja magát. Az embernek tényleg néha úgy indul a napja, hogy úgy érzi, csatába megy, és ehhez kell a megfelelő fegyverzet. Egy nőnél ehhez abszolút hozzátartozik a megjelenése, hogy egészségesek, ápoltak legyünk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. És ha ez a fegyverzet megvan, magabiztosan aratunk győzelmet.

A fiatalság titka szerintem, hogy mindig legyenek álmaink, vágyaink. Ezeket nem szabad elengedni. Valahogy mi is teremtjük a lehetőségeinket, ezek kellenek ahhoz, hogy ne szippantsanak be a hétköznapok. A nyitottság és a fiatalság titka az ez.

Ezt is szeretjük