Kisestélyi-körkép testalkatra szabva

Optikai alakjavítás

Matt vagy fényes anyag? Díszes vagy letisztult? Ha nem tudsz dönteni, nézd meg, mire mond igent az alakod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A tél az elegáns partik időszaka, amikor megcsillanthatod a benned szunnyadó dívát. Ám egy esetlen szabásvonal, egy rossz helyen domborodó fodor vagy rátűzés könnyen tönkrevághatja az összképet, legyen az bármilyen aprónak tűnő baki.

Mango
Bon Prix
Bon Prix
Zara

A megfelelő koktélruha kiválasztása bizony nem könnyű feladat, hiszen az alkalmi modellek egészen más síkon mozognak a divatban, vagyis a fényűző megjelenés érdekében cseppet sem bánnak szűkmarkúan a díszítőelemekkel és a csillogó anyagokkal.

Ezek útvesztőjében pedig könnyű eltévedni, hiszen a testalkat függvényében egyáltalán nem mindegy, a hangsúlyos elemeknek hová kell esniük, és mely részleteknél áldásosabb a semlegesség. Ha azonban jobban megismered azokat a pontokat az alakodon, melyek rizikófaktort jelenthetnek az öltözködés terén, máris magabiztosabban játszhatsz a divatos részletekkel.

Homokóra testalkatra

Ha homokóra arányaid vannak, széles csípővel és dús keblekkel rendelkezel, viszont a derekad karcsú. Ám az ilyen alakú nők között is vannak molettebbek, illetve filigránabbak, így érdemes azt is figyelembe venned, hogy mennyire hangsúlyos a derekad. A Monica Bellucci- vagy Salma Hayek-féle testalkatoknál büntetlenül lehet hangsúlyozni ezt a pontot. Így szóba jöhet akár egy testvonalat követő ruha is, V-alakban kivágott felsőrésszel, a melleknél rafinált átlapolással.

Ám a derék és csípő találkozásánál ne legyen túl feszes az anyag, hogy lágyabbnak tűnjön a széles és keskeny vonalak találkozása.
Ha viszont szélesebb a derekad, vesd be a fentről szűkülő, lefelé bővülő fazont. A görögös, redőzötten átlapolt dekoltázs előtérbe helyezi a melleket, ám a lefelé futó V-vonal nyújtja az alakod, a függőleges redők pedig slankítják a csípődet.

Így keskenyebbnek fog tűnni a derekad, akkor is, ha sötét helyett élénk színt választasz. A fényes anyagokkal, a fodrokkal és a vastag anyagrétegekkel azonban csínján bánj. Ha a ruhád nem túl mini, néhány függőleges és aszimmetrikus fodor felmerülhet az alsó szegélynél, de felül semmiképp. A Mango átlapolt felsőrészű, elegáns kisestélyit kínál számodra, 23 995 forintért.

Körte testalkatra

A körte típusoknál vékony a derékrész, de a felsőtesthez képest a csípő erősen kiszélesedik.

Ha ebbe a csoportba tartozol, a te mottód, hogy felül minden megengedett, alul viszont csakis az egyszerűség jöhet szóba. A felsőrész hangsúlyozásához tökéletesek a kétszínű ruhák, melyek felül világosak, fényesek vagy csillogóak, alul azonban sötét, matt árnyalatba burkolóznak.

Hogy a vállszélességedet egyensúlyba hozd a csípőkerületeddel, bevetheted a mindkét vállat szabadon hagyó Carmen-dekoltázst, a puffos vagy pillangó ujjú, válltöméses megoldásokat is. A ruhád alsó része egyenes szabású vagy A-vonalban bővülő legyen. Ha az utóbbi mellett döntesz, a lenge anyagrétegekre fókuszálj, és ügyelj rá, hogy ne legyen túl széles a szoknyarész. Ha az alsótested túlságosan zömök, vagyis a combod és a vádlid is széles, nyújtsd meg a sziluetted egy mell alatt szabott kisestélyivel. A Bon Prix webáruházból felül fényes alkalmi ruhát rendelhetsz, 6599 forintért.

Alma testalkatra

Az alma típusok gömbölydedek, akiknél leginkább a derék hiánya és a pocak okozhat gondot.

Ezt a problémát elfedheted egy A-vonalú, egyszerű ruhával. Az elegancia érdekében választhatsz enyhén vízfényű anyagot, de tartsd szem előtt, hogy a feltűnőbb elemek mindig az alakod legkeskenyebb pontjára essenek.

A ruhád lehetőleg térdig érjen, hogy megnyújtsa a lábadat. Választhatsz trükkös empire-fazont is, mely a mell alatt szélesedik ki, ám te se feledkezz meg a lágyan omló redőkről. Az átlós vállmegoldás keskenyíti a vállszélességedet, az aszimmetrikus szoknyaalj pedig magasabbnak mutat. A dús kebleid slankításához olyan dekoltázsú kreáció ajánlott számodra, mely nem teljesen zárt, de nem is szélesen nyitott. A Bon Prix mell alatt szabott, lenge anyagú koktélruháját 7999 forintért vásárolhatod meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sportos testalkatra

A vékonyságnak is van némi hátránya, ha elvész a nőies csípővonal, és lapos lesz a cici. Ám egy furfangosan díszes, fényes vagy színes ruhával játszva feltuningolhatod a látványt. Neked minden jól áll, ami hozzátold a csípődhöz, tehát választhatsz hagyma- és tulipánfazont is. Ha széles, sportos vállad van, finomíts rajta egy félvállas megoldással.

Amennyiben egyszerűségre törekedsz, egyszínű, letisztult ruha mellett is dönthetsz, például a most divatos, Charleston-modellek mellett, melyek vízszintes fodrokkal szélesítenek picit, de a buggyos, illetve rózsás anyagú kisestélyik is tökéletesek lehetnek számodra. A Zara textilrózsákkal kivarrt, pánt nélküli darabja 13 995 forintért lehet a tiéd.

Ezt is szeretjük