Lapos has és darázsderék pillanatok alatt

A leghatásosabb optikai trükkök

Tudd meg, hogyan csalhatsz el jó néhány centit az alakodból!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Itt a valódi hideg, így aztán megérkezett a réteges öltözködés szezonja is. Decemberben azonban nem csupán az ápol és eltakar ruhadarabok kerülnek előtérbe, hanem az elegáns ruhák is, hiszen egyre több meghívást kaphatsz céges partikra és baráti összejövetelekre, a szilveszterről már nem is beszélve.

Ha nyár óta magadra szedtél némi súlyfelesleget, akkor a fogyókúrán túl is vannak alternatívák, hogy elcsalj néhány centit a derekadról vagy a hasadról. Ismerd meg a legjobb optikai trükköket, melyekkel vékonyabbnak tűnhetsz.

Varázslatos szabásvonal

Ha tényleg csak egy keveset szedtél fel, és nincs szükség nagy korrekcióra, akkor játssz a szabásvonalakkal. Olyan ruhát vagy összeállítást keress, mely a felsőtesten fentről lefelé szűkül, alul pedig pont fordítva. A legegyszerűbb, ha elképzelsz két háromszöget, melyek az egyik csúcsuknál összeérnek, de gondolhatsz a homokórára is, amikor nekiállsz kialakítani az öltözékedet.

Az optikai csalódásnak köszönhetően a szűkülő fazon keskenynek láttatja a derekat, és eltereli a tekintetet a derékról és a popsiról. Még szűk fazont sem kell felvenned, elég, ha a színekkel vagy mintákkal játszol, és lefelé-befelé tartó vonalakkal operálsz, persze a szűkített fazon is sokat segít az összképen.

A most nagyon divatos magasított derék is jó lehet, de olyan anyagból készült szoknyát válassz, ami elég merev, tehát egy picit összefogja a testet.

Keskenyítő színek

Könnyen eltüntetheted a felesleget, ha deréktájon sötét színeket alkalmazol, illetve, ha feltűnő árnyalatokkal eltereled a figyelmet. Egy magas derekú sötét ceruzaszoknya és egy élénk blúz remek kombináció, elegáns, mégis szexis, és a felsőtestre irányítja a figyelmet.

13 alakjavító divatötlet hidegben

Nézegess képeket!

Elolvasom

A sötét sáv, ami a derékon körbefut, lehet egy öv is, ami amúgy jó befektetés, ha szeretnél darázsderekat varázsolni. Egy szélesebb darabbal összefoghatod a laza egyberuhákat, de a szűkebbeket is szépen kihangsúlyozhatod. Válassz egyszínű feketét, kerüld a csillogást, így slankít ugyanis a legjobban.

A fekete öv akkor működik a legjobban, ha egyszínű öltözéken viseled. A monokróm öltözködés amúgy is karcsúsít. Vehetsz fel egyberuhát is, de választhatsz nadrág-blúz vagy szoknya-blúz összeállítást, a lényeg, hogy nagyon hasonló árnyalatokból álljon az egész öltözék.

Mit mond a stylist?

Ha nemcsak a derekadat és a hasadat szeretnéd vékonyabbnak láttatni, hanem egyéb testrészeiden is javítanál, nézd meg stylistunk tanácsait!

Ami valóban eltünteti

Ha karcsúsításról van szó, nem szabad alábecsülni a trükkös alsóneműk hatalmát. Az erős, gumis anyagból varrt bugyis és kisnadrágok tényleg egy perc alatt varázsolnak le viselőjükről két-három kilót hastájékon és a derékról is. Ugyanakkor figyelni kell, hogy ahol véget ér a fehérnemű, ott ne legyen éles a határvonal, ne buggyanjon ki semmi.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egyberuhákhoz és darázsderékhoz ezért a magas, mell alatt véget érő fehérnemű a tuti választás, de megpróbálhatod a klasszikus fűzőt is, biztos, hogy az utóbbit a párod is értékelni fogja.

Ezt is szeretjük