Kerek és szexi cicik: a tökéletes melltartó ismérvei
Érdemes időt áldozni arra, hogy megtaláld a tökéletes melltartót, mert enélkül nem lesz szép a dekoltázsod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők háromféle okból hordanak melltartót. Egyrészt, hogy ne lógjon a mellük, aztán hogy formát adjanak neki, és végül azért, mert átlátszó felsőrész van rajtuk. Manapság körülbelül 20 különféle típusú melltartó létezik, és mindegyik típuson belül rengeteg a variáció.

A telikosaras melltartó tökéletesen alátámasztja a mellet, lényege, hogy annyira támassza meg és takarja el, amennyire csak lehetséges. Idetartozik a minimizer, a látványcsökkentő hatású vagy méretcsökkentő melltartó.

A varrás nélküli melltartót átlátszó vagy testre szabott ruhákhoz tervezték, de póló alá is nagyon jó, mivel nem látszanak a melltartó vonalai. Merevítős és betétes változata is van, ha egy kis pluszra van szükséged!

Az életstílusodtól függ, hogy hány különféle melltartóra van szükséged. Ha van olyan típus, amit kedvelsz, és nap mint nap hordasz, tankolj fel jól ebből az egy fajtából. Ha azonban szoktál olyan eseményekre is járni, ahová esetleg pánt nélküli vagy mélyen kivágott ruhát veszel fel, legyen ezekhez illő melltartód is, még ha évente csak egyszer vagy kétszer viseled is őket. Az viszont már kizárólag személyes ügy, hogy hordasz-e valaha szexis melltartót. Egyébként nem rossz ötlet, mert ha kívülről nézve nem is vagy kifejezetten szexis, a tudat, hogy az alsóneműd az, már önmagában csodákat művel veled, és kicsit megnöveli az önbizalmadat is.

Méresd meg magad egy profival!

Szakértők szerint tíz nőből nyolc nem a megfelelő méretű melltartót hordja.
Miért is olyan fontos, hogy egy melltartó tökéletes legyen? Sétálj csak végig az utcán, és nézd meg azokat a nőket, akiknek itt vagy ott kibuggyan a testük a melltartóból. Vagy kérdezd meg a barátnőidet, vajon a melltartójukat kényelmesnek érzik-e. Mindkét esetben választ kapsz a fenti kérdésre.

A megfelelő méretű melltartóban jól nézel ki, és jól is érzed magad. A túl szoros nagyon kényelmetlen, a túl laza pedig nem támaszt meg eléggé. A jó méretű melltartóban ráadásul karcsúbbnak is tűnsz. Hogyan? Gondold csak el, hogy a legkarcsúbb testrészed közvetlenül a bordáid alatti rész. Általában minél lejjebb mész a bordáid alatt, annál szélesebb vagy. Az tehát a jó, ha valahogy ki tudod emelni a bordáid környékét. Ez pedig nem lehetséges, ha lógnak a melleid, és eltakarják a mellkasodat. A megfelelő méretű és fazonú melltartóban melleid feszesek lesznek, és láttatni engedik a bordáidat.

A neked való melltartóméretet egyedül nagyon nehéz meghatározni. Ehhez egy áruház fehérneműrészlegébe vagy egy fehérneműboltba kell elmenned. Ezeken a helyeken a bolti személyzet rendelkezik ehhez szükséges szaktudással. És ne feledd, hogy nem lehet jó melltartóméretet levenni, ha rajtad van a melltartó. Le kell venned, és hagynod kell, hogy egy hozzáértő megmérjen. Ne hagyd, hogy a szemérmességed megakadályozzon ebben. Hidd el, ezek az emberek láttak már ilyesmit, és jobban értenek hozzá, mint te. Méresd meg magad évente legalább egyszer, ha pedig sokat fogytál vagy híztál, akkor többször is.

Melltartóvásárlás

Akárhol veszel is melltartót, az alábbi lépéseket érdemes követned:

  • Állítsd a leglazábbra a pántot. A melltartó idővel kinyúlik, és ha néha meg akarod húzni, érdemes a leglazább fokozattal kezdened. Egy idő után a melltartó megnyúlik, és azt veszed észre, hogy a hátpánt felugrik a hátadon, és az egész nem tart már olyan jól. Ilyenkor állítsd szorosabbra a kapcsot. Amikor már nincs több kapocs, ideje új melltartót venned.
  • Dugd be az egyik ujjadat a melltartó pántja alá. Ha nem megy, a melltartó túl szoros. Ha két ujjad is aláfér, akkor túl laza.
  • Nézd meg magad a tükörben. Nem buggyannak ki a melleid oldalt vagy felül? A mellemelő melltartó kidomborítja ugyan az idomaidat, de a kibuggyanó mell azt jelenti, hogy a melltartó túl szoros.
  • Nézd meg jól a cviklit - azt a részt, ami elöl, középen, a két kosár között található. Ennek rá kell feküdnie a mellkasodra. Ha eláll, akkor vagy túl nagy a kosár, vagy túl bő a hátpánt.
  • Járkálj egy kicsit, és figyeld meg, milyen érzés. Hajolj előre, és nézd meg, nem lóg-e ki a melled a melltartóból. Ha igen, ez biztos jele annak, hogy a melltartó túl nagy.

Melltartó vásárlásakor két dolgot kell figyelembe venned: egyrészt, hogy hogyan néz ki, másrészt, hogy mennyire kényelmes. Ha megtaláltad azt a típust, ami mind a két szempontnak megfelel, nem számít, hol veszed meg. Ha azonban a legtöbb melltartóddal elégedetlen vagy, minél előbb látogass el egy fehérneműosztályra vagy fehérnemű-szaküzletbe, és költs annyit a megfelelő melltartóra, amennyit csak szükséges. A gyártók mindegyike évről évre kissé más fazonnal rukkol elő. Ha megtaláltad a tökéletes melltartót, jó, ha egyszerre többet is vesz belőle.

Cikkünk a Panem Kiadó Tantusz könyveinek Öltözködés című darabjának segítségével készült.

Ezt is szeretjük