Egy hétig nem ivott kávét, csak zöld teát: ez történt a bőrével

Régóta küzdött a pattanásokkal, ezért vágott bele az érdekes kísérletbe, aminek látható eredménye lett.

kave tea

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kávé nemcsak jól bevált élénkítő, hanem az egyik leghatásosabb házi összetevő a szépségápolásban: segít megszabadulni a szem alatti karikáktól, sőt, még narancsbőr elleni testradírként is hatásos. Annak ellenére viszont, hogy külsőleg igazi csodaszer, fogyasztva egyáltalán nem biztos, hogy jót tesz a bőrödnek.

Lindsey Rose Blacknek édesapja hívta fel a figyelmét arra, hogy túl sok kávét iszik, és lehet, hogy ezért jelennek meg állandóan újabb és újabb pattanások, piros foltok az arcán. A lány elment egy bőrgyógyászhoz, aki alátámasztotta az apuka véleményét, és azt ajánlotta neki, váltsa le a frissítő feketét egy ideig zöld teára. Lindsey meg is fogadta a tanácsot, és egy hétig teára cserélte a kávéját.

Kávé vs. zöld tea

A lány a Bustle oldalán mesélte el a tapasztalatait a hétnapos kísérletről. Kifejtette, hogy az orvosa szerint a koffeines ital befolyásolja a hormonokat, és erős vízhajtó, így hozzájárulhat a bőr dehidratációjához, ami a káros anyagok felgyülemlését is okozhatja. Ennek a következménye a gyulladt, pattanásos és fakó arcbőr. Nem beszélve a cukor és a tejszín hatásairól, melyeket még sokan a kávéjukhoz tesznek: ezek mind fokozhatják a piros pöttyök és a bőrhibák kialakulásának kockázatát. A zöld tea ezzel szemben a bőrgyógyász szerint nem emeli meg annyira a kortizolszintet, és jobban hidratál, mint a kávé, ezért is lehet sokkal előnyösebb hatással a bőrre.

kave nelkul 1

Így hatott a zöld tea a bőrére

Lindsay a szakértő szavai után egy kis félelemmel fűszerezett lelkesedéssel vágott bele a kísérletbe. Hosszú évek óta kávérajongó ugyanis, és attól tartott, hogy nem bírja majd ki a kedvenc itala nélkül. Ráadásul az is megfordult a fejében, hogy állandóan fáradt lesz az ital hiánya miatt. Az első napot valóban nehezen bírta, többször megfájdult a feje, ezért gyógyszert kellett bevennie, és ez másnapra is csak picit enyhült. A harmadik napon viszont úgy érezte, hogy teljesen kitisztult az elméje, élénkebb lett, jobban tudott gondolkodni, de a bőrén csak kicsi változást észlelt.

A kísérlet negyedik napján megjött a menzesze, és ekkor jött rá igazán, hogy igenis van eredménye a teázós napoknak. Elmesélte, hogy ilyenkor mindig pattanásos szokott lenni az arca, most viszont egy bőrhibát sem látott. A következő napokban a hatás egyre csak fokozódott. Egyenletesebb lett a bőrképe, eltűntek a szeme alól a karikák, és sokkal energikusabbnak érezte magát, mint általában.

Lindsey a kísérlet előtt - balra -, illetve az utolsó napon - jobbra.
Lindsey a kísérlet előtt - balra -, illetve az utolsó napon - jobbra.

Végül az utolsó nap, amikor összehasonlította a kísérlet előtt és után készült fotókat, alig hitt a szemének. Nem gondolta volna, hogy már egy hét is ekkora változást hoz. Mert, bár lehet, hogy egy kicsit más a fény, a képeken is jól látszik, hogy sokkal szebb és tisztább lett a bőre. Azt azért hozzátette, hogy nagyon is hiányolta az egyik kedvenc italának az ízét, és biztosan nem bírná ki nélküle egy egész hónapig, de a jövőben figyelni fog arra, hogy minél kevesebbet fogyasszon belőle. Sőt, Lindsey mindenkinek ajánlja a kísérlet kipróbálását, mert ő egyszerűen odavolt az eredményéért. 

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük