Karcsúsító tavaszi divat
Így kombináld a ruhatáradat!
Karcsúbb sziluettre vágysz? Nézz szét a szekrényedben és vesd be a legegyszerűbb optikai trükköket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A télen felszedett pluszkilóktól sajnos nem lehet pillanatok alatt megszabadulni. Ez a tény különösen bosszantó tud lenni, amikor az időjárás fittyet hány arra, hogy te még haladékot szeretnél, és csak azért is egyre kevesebb ruharéteget kíván.

Ám ne keseredj el, hiszen meglehet, hogy a leggyorsabb megoldás csupán egy karnyújtásnyira van tőled, mégpedig a szekrényedben.

Nem muszáj speciális ruhamodelleket beszerezned, illetve az sem baj, ha későbbre tervezed a tavaszi repertoárod felfrissítését, amikor már sikerült megszabadulnod a súlyfeleslegtől.

A karcsúsító optikai trükköket ugyanis a meglévő alapdarabjaid segítségével is bevetheted, amennyiben ellesel pár ravasz kombinációt. Ezek a turpisságok szintén a javadat szolgálhatják, ha olyan alkati adottságokkal rendelkezel, melyeken nem tudsz sporttal vagy diétával változtatni. Ráadásul, a régi kedvenceid az idei divatnak éppúgy megfelelhetnek, mint az alakjavító elvárásaidnak.

Blézer és dzseki, a titkos fegyvereid

Bizonyára akad a ruhatáradban egy rövidfazonú farmer- vagy bőrdzseki, esetleg egy hosszabb blézer. Ilyenkor egyébként is szükséged van rájuk, de a karcsúsításban szintén cinkosaid lehetnek.

A kis dzsekiket kétféleképpen viseld: kapd fel egy bő szabású tunikára vagy ruhára, az élénk darabok alá pedig öltözz monokróm, sötét tónusokba.

Az előbbi megoldás a csípő- és pocakleplező lebernyegekben is derekat csalhat neked, az utóbbi pedig a széles csípőjű körte típusoknak kedvezhet, hiszen a felsőtestre irányítja a figyelmet.

A hosszított blézerekkel megnyújthatod az alakodat, valamint palástolhatod a csípődre és a derekadra rakódott párnácskákat. Ha színes, világos modellel rendelkezel, fekete, egyenes szárú nadrággal párosítsd. A sötét, enyhén szűkített fazonokat A-vonalú ruhákkal és szoknyákkal hozd össze.

Szexi nadrágos szettek

Legalább egy fekete nadrágot mindenki tartogat a gardróbjában, általában elegáns alkalmakra. Most azonban a mindennapokba is beültetik a nőies trendek, így bátran előtúrhatod, ha finomítani szeretnéd a csípőd és a combod vonalait.

A bővebb fazonokhoz olyan V-kivágású blúzokat és topokat válogass, melyeket betűrve tudsz hordani. A testre tapadós típusokat felejtsd el, maradj a lezserebb megoldásoknál, amiket a hasadnál picit meg tudsz buggyosítani, ám finoman mégis követik a sziluetted.

A mintás, világos vagy élénk felsők elvonzzák a tekintetet a csípődről, viszont meg is rövidítik a felsőtested. Ezt a hatást hosszú blézerrel és kardigánnal ellensúlyozhatod. Lazább stílusú öltözék esetén, az A-vonalú farmerodat egyszerű, sötét inggel is viselheted, de ne gombold be nyakig. Ha van hosszú nyakláncod, dobd fel vele a szerelésedet, mert megnyújtja az alakod. A szűkebb nadrágjaidat sem kell félretenned, különösen a feketéket. Boronáld össze combtőig érő, lenge tunikákkal, vagy bő, mintás pólókkal. A csőnacikat persze csak akkor vesd be, ha formásak a lábaid. A magas sarkú cipőkről se feledkezz meg!

Így légy csinos szoknyában és ruhában is!

Az A-vonalú szoknya és a hosszított fazonú kardigán sem új keletű dolog, így meglehet, hogy mindkettő ott leledzik a ruhatáradban, bevetésre készen. Amennyiben körte testalkattal rendelkezel, a sötét szoknyádat mintás, fényes, színes vagy világos felsőkkel kombináld, amire egyszínű kardigánt, blézert is felkaphatsz. A hasonló színárnyalatok játékával az egész alakodat sudárrá teheted. A kardigán alatt azonban ne viselj nyakig zárt blúzokat.

A korábbi tengerész-őrületből megmaradt csíkos felsőidet most ismét előszedheted, hogy optikailag helyrebillenthesd velük az arányaidat. Rendelj melléjük sötétkék vagy fekete szoknyát, mely slankítja a csípődet. A derékhangsúlyos, lefelé bővülő ruháidat sem kell kizárnod az öltözködésedből, ha tömzsibbnek látod bennük a törzsedet.

Egy megkötős kardigánnal szűkítheted a vonalaidat. Amíg bizonytalan az időjárás, használd ki a fekete harisnya lábkarcsúsító hatását. Sálkendővel is trükközhetsz: a nyakadból lazán lelógatva megnyújtja a felsőtested, bokrétában a fejedre kötve pedig, megtoldja pár centivel a magasságod.

Ezt is szeretjük