Így viseld a feketét!
A fekete szín csodákat tesz a teltkarcsú alakkal. Megmutatjuk, hogyan viseld!

Dia

 	Fekete-fehér 	A fekete-fehér színösszeállítás erős, határozott, modern stílust teremt. Könnyű vele játszani, és több variációt kihozni a világos-sötét kontrasztból. Az irodamódi elegánsan alkalmazza, a rockos és diáklányos irányzatok pedig a vagány oldalát villantják meg. Idén a bőrrátétek és a fémes kiegészítők teszik izgalmasabbá ezt a trendet. A függőleges fekete csíkokkal megnyújthatod az alakodat, a fekete, A-vonalú szoknyákkal és nadrágokkal pedig karcsúsíthatod a sziluetted, ha széles a csípőd.

Fekete-fehér

A fekete-fehér színösszeállítás erős, határozott, modern stílust teremt. Könnyű vele játszani, és több variációt kihozni a világos-sötét kontrasztból. Az irodamódi elegánsan alkalmazza, a rockos és diáklányos irányzatok pedig a vagány oldalát villantják meg. Idén a bőrrátétek és a fémes kiegészítők teszik izgalmasabbá ezt a trendet. A függőleges fekete csíkokkal megnyújthatod az alakodat, a fekete, A-vonalú szoknyákkal és nadrágokkal pedig karcsúsíthatod a sziluetted, ha széles a csípőd.

Dia

 	Kék és fekete 	A kék árnyalatoknak ősszel csak a fekete társaságában jut nagy szerep. A hamvas szilvakék és a vibráló királykék is roppant elegáns tud lenni, ha egyszerű, letisztult fazonokkal és fényes, finom anyagokkal találkozik. Ne feledd, hogy az élénk tónusok felnagyítanak és hangsúlyoznak, így nem árt oda irányítani őket, ahol nem árthatnak az alakodnak. Ám úgy is jó, ha sötét, matt kékkel boronálod össze a feketét, és csak a kiegészítőidben villantod meg az energikusabb változatait.

Kék és fekete

A kék árnyalatoknak ősszel csak a fekete társaságában jut nagy szerep. A hamvas szilvakék és a vibráló királykék is roppant elegáns tud lenni, ha egyszerű, letisztult fazonokkal és fényes, finom anyagokkal találkozik. Ne feledd, hogy az élénk tónusok felnagyítanak és hangsúlyoznak, így nem árt oda irányítani őket, ahol nem árthatnak az alakodnak. Ám úgy is jó, ha sötét, matt kékkel boronálod össze a feketét, és csak a kiegészítőidben villantod meg az energikusabb változatait.

Dia


            	Fémrátétek és szegecsek
            	Az elegancia sem ódzkodik idén a fekete mellé rendelt arany és ezüst szegecsektől, láncoktól és fémes kiegészítőktől, melyek modern, rockos irányba terelik a megjelenést. Ám azok a trendek, melyek mindezt összemossák a klasszikus eleganciával, nem viszik túlzásba a díszítést, csak jelzés szinten használják. Ha széles a csípőd, érdemes a vállakra terelni a hangsúlyt a fémrátétekkel, így optikailag arányosabbnak tűnhetsz.

Fémrátétek és szegecsek

Az elegancia sem ódzkodik idén a fekete mellé rendelt arany és ezüst szegecsektől, láncoktól és fémes kiegészítőktől, melyek modern, rockos irányba terelik a megjelenést. Ám azok a trendek, melyek mindezt összemossák a klasszikus eleganciával, nem viszik túlzásba a díszítést, csak jelzés szinten használják. Ha széles a csípőd, érdemes a vállakra terelni a hangsúlyt a fémrátétekkel, így optikailag arányosabbnak tűnhetsz.

Dia

 	Tüzes vörössel 	A fekete és a vörös együtt igazi nyerő páros. Ez a színkombináció erőt, magabiztosságot sugároz, mindemellett érzéki, titokzatos és csábító. Ráadásul, ha okosan játszol a feketével, karcsúbbá varázsolhatod a vonalaidat, ehhez persze a megfelelő fazont is meg kell találni. Ha nem akarod túlzásba vinni a pirosat, nehogy agresszívvá váljon, korlátozd csupán a kiegészítőidre, vagy csempészd bele a sminkedbe egy vibráló rúzzsal.

Tüzes vörössel

A fekete és a vörös együtt igazi nyerő páros. Ez a színkombináció erőt, magabiztosságot sugároz, mindemellett érzéki, titokzatos és csábító. Ráadásul, ha okosan játszol a feketével, karcsúbbá varázsolhatod a vonalaidat, ehhez persze a megfelelő fazont is meg kell találni. Ha nem akarod túlzásba vinni a pirosat, nehogy agresszívvá váljon, korlátozd csupán a kiegészítőidre, vagy csempészd bele a sminkedbe egy vibráló rúzzsal.

Dia

 	Csipke és bőr 	Az elegancia idén ősszel többféle stílusárnyalatát megmutatja: a klasszikus nőiesség mellett a rockos, modern megjelenésben is helyet kapnak a drámai csipkék, ám vagány bőrrel kombinálva. Csajosabbá varázsolja a szetted, ha a fekete csipke rejtekéből egy világos pasztellszín kukucskál elő.

Csipke és bőr

Az elegancia idén ősszel többféle stílusárnyalatát megmutatja: a klasszikus nőiesség mellett a rockos, modern megjelenésben is helyet kapnak a drámai csipkék, ám vagány bőrrel kombinálva. Csajosabbá varázsolja a szetted, ha a fekete csipke rejtekéből egy világos pasztellszín kukucskál elő.

Dia

 	Áttetsző anyagok 	A sejtelmes, áttetsző anyagok ősszel sem vonulnak ki a divatból, sőt, új trend fonódik köréjük. A fekete, monokróm öltözékek egy pici rockos és gótos beütést kaphatnak, de csak nagyon árnyaltan, finoman, minden túlzás nélkül. Még vagányabb lesz a szerelésed, ha a csipke- vagy muszlinblúzod gallérját fémszegecsekkel, brossal vagy csillogó lánccal díszíted. Ha el akarod kerülni a pimasz, frivol hatást, viselj fekete topot vagy bodyt a felsőd alatt.

Áttetsző anyagok

A sejtelmes, áttetsző anyagok ősszel sem vonulnak ki a divatból, sőt, új trend fonódik köréjük. A fekete, monokróm öltözékek egy pici rockos és gótos beütést kaphatnak, de csak nagyon árnyaltan, finoman, minden túlzás nélkül. Még vagányabb lesz a szerelésed, ha a csipke- vagy muszlinblúzod gallérját fémszegecsekkel, brossal vagy csillogó lánccal díszíted. Ha el akarod kerülni a pimasz, frivol hatást, viselj fekete topot vagy bodyt a felsőd alatt.

Dia

 	Fekete-fehér minták 	Játékos, vagány és nőies stílusverziókat valósíthatsz meg a most divatos fekete-fehér mintákkal. Ám nem árt az óvatosság, mert a szemkápráztató geometrikus és tyúklábminták erősen szélesítenek. Az előbbiek vagány és retró verzióban mutatnak jól, az utóbbiak pedig elegánssá teszik a letisztult öltözéket.

Fekete-fehér minták

Játékos, vagány és nőies stílusverziókat valósíthatsz meg a most divatos fekete-fehér mintákkal. Ám nem árt az óvatosság, mert a szemkápráztató geometrikus és tyúklábminták erősen szélesítenek. Az előbbiek vagány és retró verzióban mutatnak jól, az utóbbiak pedig elegánssá teszik a letisztult öltözéket.

Dia

 	Sárga és fekete 	A sárga-fekete párosítás különösen népszerű ősszel. Még azok számára is csábító lehet, akik egyébként ódzkodnak a fekete színtől, mert ebben a formában tovaillan minden szigorúsága és komorsága. Ráadásul trükközésre is alkalmas ez a tónusduó, mert a sárga vonzza a figyelmet elevenségével és vidámságával, a fekete pedig ápol és eltakar.

Sárga és fekete

A sárga-fekete párosítás különösen népszerű ősszel. Még azok számára is csábító lehet, akik egyébként ódzkodnak a fekete színtől, mert ebben a formában tovaillan minden szigorúsága és komorsága. Ráadásul trükközésre is alkalmas ez a tónusduó, mert a sárga vonzza a figyelmet elevenségével és vidámságával, a fekete pedig ápol és eltakar.

Dia

 	Elegancia, két tónusra alapozva 	Hihetetlen, de egy vékonyka, színes övvel, a körömlakkod vagy a rúzsod színével, esetleg a táskád fémfülével vagy a cipőd fémsarkával is feldobhatod a feketére alapozott, üzletasszonyos stílust. Bár egy idő után kimerül a variációk tárháza, a kéttónusú öltözékekkel nehéz félrelőni, és az a veszély sem fenyeget, hogy valamivel elhalványítod a fekete slankító erejét.

Elegancia, két tónusra alapozva

Hihetetlen, de egy vékonyka, színes övvel, a körömlakkod vagy a rúzsod színével, esetleg a táskád fémfülével vagy a cipőd fémsarkával is feldobhatod a feketére alapozott, üzletasszonyos stílust. Bár egy idő után kimerül a variációk tárháza, a kéttónusú öltözékekkel nehéz félrelőni, és az a veszély sem fenyeget, hogy valamivel elhalványítod a fekete slankító erejét.

Dia


            	Kockás divat
            	A diáklány trend és a nőies retró irányzatok egyaránt visszahozzák a divatba a fekete-fehér kockás mintát. A fehértől azonban a négyzetrácsok szinte vibrálnak, így, ha rossz fazonnal találkoznak, kövéríthetnek. Különösen akkor, ha a kockás ruhadarab nehézkes, vastag anyagból készült. Ám szerencsére a retró módi most odáig van a magasított, karcsúsított derekú szabásokért, melyek nőiesebbé, finomabbá teszik a sziluettet.

Kockás divat

A diáklány trend és a nőies retró irányzatok egyaránt visszahozzák a divatba a fekete-fehér kockás mintát. A fehértől azonban a négyzetrácsok szinte vibrálnak, így, ha rossz fazonnal találkoznak, kövéríthetnek. Különösen akkor, ha a kockás ruhadarab nehézkes, vastag anyagból készült. Ám szerencsére a retró módi most odáig van a magasított, karcsúsított derekú szabásokért, melyek nőiesebbé, finomabbá teszik a sziluettet.

Dia

 	Barokk minta 	Az őszi divat meglepő különlegességgel rukkolt elő: beemelte az öltözködésbe a cikornyás, aranyban pompázó, barokk mintákat. Nem könnyű velük bánni, hiszen könnyen giccsessé tehetik a megjelenést, de a fekete az elegancia medrébe terelheti őket. Vagány és nőies stílusverzióban úgyszintén viselheted a barokkos elemeket, de óvatosan adagold az aranyló csillogást, mert még úgy is az alakod ellen fordulhat, ha fekete alapon tobzódik.

Barokk minta

Az őszi divat meglepő különlegességgel rukkolt elő: beemelte az öltözködésbe a cikornyás, aranyban pompázó, barokk mintákat. Nem könnyű velük bánni, hiszen könnyen giccsessé tehetik a megjelenést, de a fekete az elegancia medrébe terelheti őket. Vagány és nőies stílusverzióban úgyszintén viselheted a barokkos elemeket, de óvatosan adagold az aranyló csillogást, mert még úgy is az alakod ellen fordulhat, ha fekete alapon tobzódik.

Dia

 	Csipetnyi állatmintával 	Az állatminta most sokadik fénykorát éli, így a nyár végével sem vonult ki a trendekből. Ám a trópusi irányzatnak már búcsút intett, és a szafari stílust is kezdi kinőni. Sokkal közelebb áll hozzá az elegáns és vagány, csajos megjelenés - például a glam rock trend tárt karokkal fogadta. Az ocelot- és hüllőminták azonban könnyen a közönségesség irányába vihetik el az öltözéked, így érdemes letisztult, egyszerű fazonokkal, kevés kiegészítővel és díszítőelemmel, illetve fekete színnel kombinálni az efféle darabokat.

Csipetnyi állatmintával

Az állatminta most sokadik fénykorát éli, így a nyár végével sem vonult ki a trendekből. Ám a trópusi irányzatnak már búcsút intett, és a szafari stílust is kezdi kinőni. Sokkal közelebb áll hozzá az elegáns és vagány, csajos megjelenés - például a glam rock trend tárt karokkal fogadta. Az ocelot- és hüllőminták azonban könnyen a közönségesség irányába vihetik el az öltözéked, így érdemes letisztult, egyszerű fazonokkal, kevés kiegészítővel és díszítőelemmel, illetve fekete színnel kombinálni az efféle darabokat.

Dia

 	Minimál stílus, parányi színfolttal 	A monokróm, fekete összeállítások remekül nyújtják az alakot, roppant elegánsak, és hibázni sem lehet velük. Erős, határozott, ultramodern stílust tükröz az ilyen öltözék, viszont nem túl fiatalos. Ha ezen változtatnál, néhány apró színfolt is megteszi, melyek csodákra képesek a feketével. Most nagyon divatos, ha az ing gallérját csillogó, színes kövek vagy vibráló árnyalatok díszítik. Ha a sminkedben is feltűnik egy-egy vidám tónus, nem kell attól tartanod, hogy a fekete komorrá tesz, vagy öregít.

Minimál stílus, parányi színfolttal

A monokróm, fekete összeállítások remekül nyújtják az alakot, roppant elegánsak, és hibázni sem lehet velük. Erős, határozott, ultramodern stílust tükröz az ilyen öltözék, viszont nem túl fiatalos. Ha ezen változtatnál, néhány apró színfolt is megteszi, melyek csodákra képesek a feketével. Most nagyon divatos, ha az ing gallérját csillogó, színes kövek vagy vibráló árnyalatok díszítik. Ha a sminkedben is feltűnik egy-egy vidám tónus, nem kell attól tartanod, hogy a fekete komorrá tesz, vagy öregít.

Blog.hu ajánló
Fotó: