Így tüntetheted el a karikákat a szemed alól: szakértőink tanácsai

Hiába alszol napi nyolc órát, mégis ott éktelenkednek a szemed alatt? Kozmetikusaink segítenek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szem alatti karikák minden nő életében feltűnnek, van, akinél időszakosan, de olyan is akad, akinek állandó társául szegődnek, nem kis bosszúságot okozva ezzel.

Az alvás sajnos nem mindig segít, mert előfordul, hogy nem a kialvatlanság okozza a sötét árkokat a szem alatt. A szakértőinkhez érkezett kérdésekből szemezgettünk.

-->

Andi kérdése az ödémáról és a karikákról

Kérdésem a szem alatti karikákra vonatkozik. Sajnos a bal alsó szemhéjam nekem is duzzadtabb, de ez inkább kitüremkedésnek tűnik, mint ödémának, mert a jobb alsó rendben van. Egyébként is vizesebb hatásúak a szemeim, a felső szemhéjam már kiskorom óta rálóg a pillákra. Van erre is valamiféle kezelés? Az is érdekelne, hogy az alsó szemhéjak alatti nagy karikákat hogyan lehetne kezelni? Nekem ezek néha halványabban, néha erősebben pirosak egy csíkban, ahol pici hajszálereket látok. Elég sokat iszom, a napi másfél-két liter mindig megvan, plusz szinte minden nap este uborkákat rakok az arcomra.

Harangvölgyi Anna válasza

- A szem alatti karikák és a pirosság összefügg. A tágult erek és a nem megfelelő keringés okozhatja. Az szuper, ha ennyi vizet iszol, nagyon fontos. Amire még figyelj, hogy kerüld a szoláriumot és a napot. Ha napra mész, a szem köré 50 faktoros krémet használj.

A szem alatti karika eltüntetése hosszú és összetett folyamat, mi egy speciális egyéni kúrát szoktunk rá összeállítani, mert csak így érhetünk el eredményt. Otthoni ápolással csak szinten tartani tudod, de ajánlom a vadgesztenye-kivonatot tartalmazó és K-vitaminos krémeket.

Melinda kérdése a szem alatti táskákról

37 éves vagyok. A szemem alatt lévő táskák okoznak problémát. Átestem kivizsgáláson, nincsen szervi baj, amely ilyen tüneteket okozhat. Próbálkoztam megemelt fejjel aludni, hideg tárggyal hűteni. Sajnos nem sok sikerrel. A smink sem sokat segít, régebben legalább nap közepére visszahúzódott, most már nem igazán. Édesanyámnak is elég duzzadtak a szemei mindig, úgyhogy gondolom, ez is örökölhető, legalábbis a hajlam. Tud esetleg ajánlani valamit, vagy a plasztikai sebész a megoldás?

Harangvölgyi Anna válasza

- A szem alatti ödéma összetett probléma. Jó, hogy voltál kivizsgáláson, mert belülről is kell kezelni, és valahonnan el kell kezdeni. Otthoni ápolásra olyan krémet szoktam adni a vendégeknek, ami a mikrokeringést fokozza a szem körül. Ennél a problémánál nagyon fontos, hogy folyamatosan hassunk a területre, és pörgessük a keringést a szem körül, mert az ödéma tulajdonképpen nyirokpangás. Nyirokkeringés-fokozó kezelést szoktunk csinálni, eleinte kúraszerűen, azután fenntartó kezelésekkel tartjuk karban. Jó eredményeket lehet ilyen természetes módszerekkel elérni! Belülről mindenképpen javaslom a másfél-két liter mentes víz elfogyasztását, ez kulcsfontosságú a kezelésnél!

Rövid kérdés a karikákról

-->

Kedves Márta! Nekem mindig karikás a szemem, ha sokat alszom, akkor is. Kérdésem, van valami megoldás az eltüntetésére?

 

Tugyi Márta válasza

A szem karikásságát okozhatja alacsony vérnyomás, illetve vashiány is. Ez a nőkre nagyon jellemző. Érdemes lenne egy vérképet csináltatni. Ebben a háziorvos tud segíteni. Ha a vérnyomás és a vérkép - vasszint - is rendben van, akkor lehet alkati tulajdonság, amit örököltél. Sajnos a szem körül a legvékonyabb a bőr, itt átlátszanak az erek, ennek van ilyen lilás-feketés sötét árnyalata, és ettől látszik karikásnak a szem. Masszírozd rendszeresen, öblögesd hideg-meleg vízzel, és korrektorral tudod palástolni. Először azért keresd fel a háziorvost egy vérkép erejéig. Ha vashiány okozza, akkor az vaspótlással gyorsan orvosolható. A közérzeted is jobb lesz utána.

Vizenyős szem

Nagyjából két éve tapasztalom, hogy mindkét szemhéjam vizenyős, püffedt, mintha sok alkoholt ittam volna. Ez egész nap fennáll, eleinte bíztam benne, hogy a nap előrehaladtával múlik, de sajnos nem. Ilcsi kozmetikumot használok, citromhabos lemosót, kökényhabos szemkrémet nappal, görögszénásat éjjel. Ismert allergiám nincs, gyógyszert nem szedek. Kérdésem, hogy tudna-e ajánlani olyan szert, ami legalább mérsékli a tüneteket. Nem eszem sósan, igyekszem elég folyadékot inni. 

Tugyi Márta válasza

A szem duzzanatának hátterében keringési probléma, illetve kiválasztási probléma állhat. Fontos lenne egy kivizsgálás, fel kellene keresni a háziorvost, és ő kiír egy vérvizsgálatot, illetve beutalót a megfelelő szakorvoshoz. Ez az első és legfontosabb teendő. A továbbiakban segíthet a magasabb párnán való alvás, valamint reggelente hideg vizes borogatás. A masszázs is jót tehet, hogy a keringés fokozódjon. De először irány az orvos!

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük