Így lesz kétszer annyi hajad

A legjobb házi hajdúsító trükkök

Nyáron könnyen a fejre lapul a haj, amitől kevesebbnek tűnik. Elmondjuk, hogy növeld meg a tömegét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Nyáron különösen sokak tapasztalják, hogy a haj a fejre lapul, és fél órával a hajmosás után már nem tart a frizura. Ennek oka a meleg és a magas páratartalom, ami rakoncátlanná teszi a hajat.

Az izzadás miatt a hajtövek nem tartják meg a hajszálakat, és oda a reggel nagy gonddal megálmodott hajköltemény.

Ilyenkor két dolgot tehetsz, vagy összefogod, illetve feltűzöd a hajad a hosszától függően, vagy ha ragaszkodsz a megszokott hajhoz, akkor bevetsz néhány praktikát, melyekkel estig kitart a frizura.

Sok múlik a samponon

A samponok minősége között nincs nagy különbség, inkább alkat kérdése, hogy kinek mi válik be. Nyáron azonban mindenképpen olyat válassz, ami nem nehezíti el a hajszálaidat. Jó, ha mindennapos használatra is alkalmas, de leginkább onnan lehet megállapítani, hogy alkalmas-e nyári használatra, hogy átlátszó. A krémes, gyöngyházfényű samponokban található színezőanyagok rárakódnak a hajszálakra, így elnehezítik azokat.

Kipróbálhatod a száraz sampont is, ha nagyon vészes a helyzet, bár sokaknak nem válik be, mivel nehéz kikefélni a hajból.

Ugyanakkor felszívja a nedvességet és a zsírt. Ha ügyesen használod, akkor sokat segíthet, csupán annyit kell tenned, hogy nem a fejtetőre szórod, hanem a felső hajvonal alá, és alaposan kikeféled. Fontos, hogy sűrű szálú kefét használj, a sima fésű nem lesz elég. Ha a hajad fekete vagy sötétbarna, akkor inkább ne használj száraz sampont.

14 szexi frizura rövid, kevés hajból

Nézegess képeket!

Elolvasom

A balzsamozást felejtsd el egy időre, csak épphogy a hajvégekre tegyél hetente egy keveset, majd alaposan mosd ki a hajból. Így nem töredezik össze a klórtól, de nem is nehezülnek el a hajszálak a vékony filmrétegtől, amit a balzsam, illetve pakolás képes rajtuk.

Frizuragondok

A rövidhajúak igazán örülhetnek, hiszen a legjobban ők járnak a meleggel, nem szükséges túlzottan odafigyelni, csupán arra, hogy a hajformázók közül ne waxot és zselét, hanem inkább folyékony, víz alapút használjanak, esetleg habot. A frizura ugyanúgy tartani fog a melegben.

Ha azonban vállig érő vagy annál hosszabb hajjal rendelkezel, az könnyen a fejedre lapulhat. Fontos, hogy szárítás előtt olyan hajformázót válassz, ami nem nehezíti el a szálakat, ilyen például a Nivea hajformázó spray-je.

Ha a frufrudat beszárítottad, és a fejtetőn is többé-kevésbé szárazak már a tincsek, akkor hajtsd előre a fejed, és így fejezd be a műveletet. Így megemeled a hajat, mert a hajszálak függőlegesen száradnak, és nem lapulnak a fejre.

A hajvasalás és bármilyen hőkezelés, például meleg csavarók, segíthet a hajon, mert teljesen kiszárítja a hajszálakat. Gyakran alkalmazni éppen ezért nem szabad, mert nagyon megviseli a hajat, de ha buliba indulsz, és nem szeretnél a nyárestében fél óra után csapzottan táncolni, akkor bevetheted.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A párás levegőben a legtöbb ember haja picit begöndörödik, és felesleges harcolni ellene, hiszen nagyon bájos lehet. Inkább használj a hullámokat elősegítő hajhabot és diffúzort.

Ezt is szeretjük