Így lesz kétszer annyi hajad

A legjobb házi hajdúsító trükkök

Nyáron könnyen a fejre lapul a haj, amitől kevesebbnek tűnik. Elmondjuk, hogy növeld meg a tömegét.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Nyáron különösen sokak tapasztalják, hogy a haj a fejre lapul, és fél órával a hajmosás után már nem tart a frizura. Ennek oka a meleg és a magas páratartalom, ami rakoncátlanná teszi a hajat.

Az izzadás miatt a hajtövek nem tartják meg a hajszálakat, és oda a reggel nagy gonddal megálmodott hajköltemény.

Ilyenkor két dolgot tehetsz, vagy összefogod, illetve feltűzöd a hajad a hosszától függően, vagy ha ragaszkodsz a megszokott hajhoz, akkor bevetsz néhány praktikát, melyekkel estig kitart a frizura.

Sok múlik a samponon

A samponok minősége között nincs nagy különbség, inkább alkat kérdése, hogy kinek mi válik be. Nyáron azonban mindenképpen olyat válassz, ami nem nehezíti el a hajszálaidat. Jó, ha mindennapos használatra is alkalmas, de leginkább onnan lehet megállapítani, hogy alkalmas-e nyári használatra, hogy átlátszó. A krémes, gyöngyházfényű samponokban található színezőanyagok rárakódnak a hajszálakra, így elnehezítik azokat.

Kipróbálhatod a száraz sampont is, ha nagyon vészes a helyzet, bár sokaknak nem válik be, mivel nehéz kikefélni a hajból.

Ugyanakkor felszívja a nedvességet és a zsírt. Ha ügyesen használod, akkor sokat segíthet, csupán annyit kell tenned, hogy nem a fejtetőre szórod, hanem a felső hajvonal alá, és alaposan kikeféled. Fontos, hogy sűrű szálú kefét használj, a sima fésű nem lesz elég. Ha a hajad fekete vagy sötétbarna, akkor inkább ne használj száraz sampont.

14 szexi frizura rövid, kevés hajból

Nézegess képeket!

Elolvasom

A balzsamozást felejtsd el egy időre, csak épphogy a hajvégekre tegyél hetente egy keveset, majd alaposan mosd ki a hajból. Így nem töredezik össze a klórtól, de nem is nehezülnek el a hajszálak a vékony filmrétegtől, amit a balzsam, illetve pakolás képes rajtuk.

Frizuragondok

A rövidhajúak igazán örülhetnek, hiszen a legjobban ők járnak a meleggel, nem szükséges túlzottan odafigyelni, csupán arra, hogy a hajformázók közül ne waxot és zselét, hanem inkább folyékony, víz alapút használjanak, esetleg habot. A frizura ugyanúgy tartani fog a melegben.

Ha azonban vállig érő vagy annál hosszabb hajjal rendelkezel, az könnyen a fejedre lapulhat. Fontos, hogy szárítás előtt olyan hajformázót válassz, ami nem nehezíti el a szálakat, ilyen például a Nivea hajformázó spray-je.

Ha a frufrudat beszárítottad, és a fejtetőn is többé-kevésbé szárazak már a tincsek, akkor hajtsd előre a fejed, és így fejezd be a műveletet. Így megemeled a hajat, mert a hajszálak függőlegesen száradnak, és nem lapulnak a fejre.

A hajvasalás és bármilyen hőkezelés, például meleg csavarók, segíthet a hajon, mert teljesen kiszárítja a hajszálakat. Gyakran alkalmazni éppen ezért nem szabad, mert nagyon megviseli a hajat, de ha buliba indulsz, és nem szeretnél a nyárestében fél óra után csapzottan táncolni, akkor bevetheted.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A párás levegőben a legtöbb ember haja picit begöndörödik, és felesleges harcolni ellene, hiszen nagyon bájos lehet. Inkább használj a hullámokat elősegítő hajhabot és diffúzort.

Ezt is szeretjük