Ennyi sminket szeretnek a férfiak a nőn
Meglepő kutatás
Egy kutatásban arra keresték a választ, hogy mennyi sminket tartanak vonzónak az emberek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők legtöbbje, amikor szeretne nagyon jól kinézni egy randevú vagy esemény miatt, akkor hajlamos arra, hogy alaposan kisminkelje magát.

Pedig erre nincs szükség. Erre világított rá legalábbis egy pszichológiai kutatás, amit a kifejezetten a sminkről készítettek, és ami a The Quarterly Journal of Experimental Psychology publikált.

A smink és a férfiak

A kísérlet során 44 nőt kértek meg arra, hogy sminkeljék ki magukat, mintha buliba készülnének, ehhez persze biztosították az összes létező sminkszert és eszközt. A nőket folyamatosan fényképezték közben. Mindenkiről készült 21 fotó, a sminkelés különböző fázisaiban, és ezeket mutatták meg 44 tesztalanynak, 22 férfinak, illetve 22 nőnek.

A képekből ki kellett választani azt, amelyik szakaszban a legjobban tetszett egy-egy modell a tesztalanyoknak, illetve egy olyat is, ami az ellenkező nemű tesztalanyoknak tetszene.

A végeredmény önmagában nem meglepő, hiszen mind a férfiaknak, mind a nőknek kevesebb sminkkel tetszettek a modellek. Ami viszont megdöbbentő, hogy a 21 képből átlagosan a 14-iket választották ideálisnak, magyarán a nők még magukra tettek jó néhány réteget.

A végeredményt a legtöbb tesztalany nem találta vonzónak, vagy túl soknak ítélte a sminket. Ami szintén meglepő, hogy a tesztet végző nők azt gondolták, a férfiaknak több sminkkel tetszenek majd a modellek.

A kevesebb több elve tehát itt is bebizonyosodott, ha valakit szeretnél lenyűgözni, akkor érdemes időben letenni a sminkpalettát.

Amit nem bírnak elviselni

Ahogy a tesztből is kitűnik, a férfiak legtöbbje nem szereti a túl művi dolgokat, a következőkkel pedig egyenesen ki lehet őket kergetni a világból.

Ezt is szeretjük