Ezzel a telefonnal te is úgy fotózhatsz, mint Nánási Pál - Szuper képeket csinál az új, intelligens telefon

Kiss Ramóna és Magyarország leghíresebb fotósa mutatta be az új Huawei-készüléket.

nanasi pal huawei cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Mindig is csodálkozva nézegettem a hibátlan, éles Instagram- és Facebook-fotókat, és elképzelni sem tudtam, hogy csinálhatnak ilyet az emberek csupán egy telefonnal. Én is sokszor próbálkoztam, de sem szerkesztéssel, sem filterrel nem sikerült még ezekhez hasonlókat sem alkotnom, pedig nagyon szerettem volna. Ezért is örültem annyira, hogy lehetőséget kaptam, hogy egy szuper workshopon megnézhessem, mire is képes az első, mesterséges intelligenciával rendelkező Huawei-telefon, a Mate 10 Pro.

A márkáról eddig csakis jókat hallottam. Több ismerősömnek van ilyen okostelefonja, és akárhányszor kérdezősködtem utána, teljesen odavoltak azért, amit tud. És szinte mindig a fotózási teljesítményét emelték ki leginkább. Amikor pedig kiderült, hogy az ország hihetetlenül tehetséges sztárfotósa, Nánási Pál mutatja majd be, hogyan lehet a legújabb modellel profi képeket készíteni, csak még kíváncsibb lettem.

Tökéletes portréfotók egy telefonnal

A legtöbben azt hiszik - és eddig én is közéjük tartoztam -, hogy csakis méregdrága fényképezőgéppel lehet tökéletes képeket csinálni, és mellesleg érteni sem árt a fotózáshoz. Nánási Pál viszont élőben bizonyította be, hogy ez nem így van. A fotós elmondta, hogy imádja az újításokat, és egyáltalán nem veti meg a mobilos fotózást. Előfordul, hogy nincs nála a profi gépe, ilyenkor telefonnal szokta lekapni a pillanatot. De persze ekkor is fontos számára, hogy a legjobbat hozza ki a képből. Hozzátette, hogy ezért is lényeges, hogy olyan okosmobilja legyen, ami képes megfelelni az ő elvárásainak is: az új Mate 10 Pro pedig szerinte teljesíti, amit kell. Hiszen, ha nem így lenne, nem is vállalta volna el a nagyköveti címet.

- Fotósként korábban fenntartásokkal kezeltem az okostelefonnal készült fényképeket, azonban a Huawei Mate 10 Pro engem is meggyőzött, mert kiváló minőségű képeket lehet készíteni vele. Tökéletes alternatíva számomra is, amikor a hagyományos fényképezőgépem nincs velem. Nagyon élvezem, hogy válogathatok a számos fotós funkció közül és játszhatok a beállításokkal, az egyik kedvencem a monokróm mód - mondta Nánási Pál. A workshopon részletesen megmutatták, mit tud az új okoseszköz.

Nánási Pál úgy fotózta Ramónát, hogy közben mi minden egyes lépését láthattuk egy nagy képernyőn. Nemcsak azt, hogy mit és hogyan állít be, hanem azt is, hogy milyen lesz a végeredmény, közben pedig magyarázta az egész folyamatot, hogy mi is megértsük. A márkánál már jól ismert Dual Leica kamera a hátlapon 12 MP-es színes és 20 MP-es monokróm lencsével rendelkezik, ami nagyon jól látszott a képeken. Élesek lettek, gyönyörű színekkel, és az erős fények, valamint a sötétebb hátterek sem befolyásolták a képminőséget, sőt, csak még jobban kiemelték Ramónát. Aztán, amikor egyszer csak megjelent egy fehér vonal az arca körül, mindenki meglepődött. Kiderült, hogy a mesterséges intelligenciájú mobil mindent felismer, az embereket, az állatokat és a tárgyakat is, aztán pedig ehhez igazítja az összes beállítást a még szebb végeredményért. Így tehát azok is kihozhatják a legtöbbet fotójukból, akik nem értenek a részletesebb beállításokhoz, vagy nincs kedvük, idejük foglalkozni ezekkel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Fedezd fel a Dove Önbizalom Programját

A magabiztosság formálható. Ismerd meg a Dove Önbizalom Programját és mondj nemet a közösségi média káros szépségápolási tanácsaira. Útmutatónk támogatja a szülőket abban, hogy segítsék gyermekeiknek kiszűrni a hírfolyamaikon megjelenő ártalmas tippeket. Hiszünk abban, hogy a magabiztosság elérésével a tinédzserek képesek maximálisan kibontakoztatni képességeiket a mindennapokban.

Promóció

De kézzel is be lehet állítani rajta mindent, ha valakinek nem tetszene az automatikus állapot. Na és, ezeken kívül még rengeteg olyan funkciója van, amivel csak még szebbé tehető a kép, és az utólagos szerkesztésre is számtalan lehetőséget kínál. Ezeket hallva rögtön az jutott eszembe, és szerintem másoknak is, hogy biztos nem bírja sokáig töltés nélkül az akkumulátora, ahogyan a legtöbb telefonnak sem. De ebben a kérdésben is megcáfoltak: aktív használat mellett is két napig húzza, sőt, 20 perc töltés után már egy napig használható, amit Nánási Pál a tesztelés alatt rögtön észre is vett anélkül, hogy bárki jelezte volna neki.

Minket meggyőzött

Ha bárki ránéz Ramóna fotóira, biztosan nem mondaná meg, hogy nem egy profi és méregdrága fényképezőgéppel készültek. Ráadásul, ha felmerült volna bennünk, hogy persze, azért van, mert Ramónáról nem könnyű rossz képet csinálni, ezt a kétséget is eloszlatták, mert mi magunk is Nánási Pál kamerája elé állhattunk.

Be kell vallanom, ettől az elején féltem egy picit, és ezzel nem is voltam egyedül. Nem vagyok az a fotózkodós típus, nem szeretem, ha fényképeznek, és - mint a legtöbb nő - egy rólam készült képre sem mondom azt, hogy tényleg jól sikerült. Legalábbis egészen eddig. Miután kezelésbe vett a fodrász, és egy enyhe sminket is kaptam, választottam magamnak egy nyakláncot, aztán már készültek is a képek.

Szerencsére Nánási Pál mindenkinek részletesen elmondta, hogy mit csináljon, hogyan álljon, merre nézzen, és amikor elkészültek a remekművek, meg is mutatta őket a kivetítőn. Amikor én a sajátjaimat láttam, alig hittem a szememnek, és boldogan ismertem el, hogy ezeknél szebb képek még nem készültek rólam. Ez persze azért nemcsak a telefonnak, hanem a fotósnak is köszönhető, de az biztos, hogy az élénk színekért, az éles képért és a gyönyörű kontrasztokért az új Huawei-nek mondhatok köszönetet.

Nemcsak a legújabb modell készít csodás képeket

Bár természetesen a Mate 10 Pro tartalmazza a legtöbb újítást és a legprofibb technológiát, a korábbi modellekkel is meseszép képeket lehet készíteni. Mi például egy P9-essel fotóztuk körbe Kínát, aminek az eredményét a következő felvételeken meg is nézheted.

A telefon egyébként november 15-én került a boltok polcaira, további információkért pedig látogass el a Huawei honlapjára vagy Facebook-oldalára.

Ezt is szeretjük