Hogy csinálják a kínai nők? Évezredes praktikák Távol-Keletről

Vajon miért tagadhat le minden kínai nő tíz évet? Életszemléletük segít nekik fiatalságuk megőrzésében.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A távol-keleti nők híresek gyönyörű, bársonyos arcbőrükről, mely sokáig megtartja simaságát és rugalmasságát. De vajon hogyan csinálják a kínai nők, hogy 30 éves korukban is 20-nak néznek ki?

Egyrészt a szerencsés genetikáról van szó, de nem csupán ez áll a háttérben, hanem az is, hogy egy ősi módszert vetnek be a szépségük megőrzése érdekében. Tanulj tőlük te is!

A kínai szépségápolás a bőr állapotából, külleméből és tapintásából következtet arra, mely növények felelnek meg, hogy a kívánt eredményt elérjük. Ha belenézel a tükörbe, hamar felismerheted, melyik típus uralja az arcot, a jin vagy a jang. Ha ezek nincsenek egyensúlyban, akkor állnak elő a különböző bőrproblémák.

Kipirosodást, ráncokat, tág pórusokat, tisztátalanságokat és még sok mást láthatsz, ha jól megfigyeled a bőrt, ezek a megfigyelések képezik az első lépést a bőr helyes megítéléséhez. A kínai orvostudomány főként a megfigyelésen alapul, noha a diagnózis felállításakor más módszereket is figyelembe vesznek.

Minél őszintébb és nyitottabb vagy magaddal szemben, annál sikeresebb lesz a diagnózis. A taoista kozmoszban a bőrt - a test felszínét - a janghoz rendelik hozzá. Ez a felosztás azonban csak az ajtó, melyen át kell haladni ahhoz, hogy a szépség szobája feltáruljon.

A bőr azon képessége, hogy hatóanyagokat vegyen fel, sok tényezőtől függ. Ha valaki feszült vagy beteg, ha gyorsan felizgatja magát, ha gondjai vannak az emésztésével, jelentősen csökken a bőr felvevőképessége. Ehhez járulnak még hozzá a káros környezeti hatások és a túl sok napsugár. És ne feledkezz meg az egészségtelen táplálkozásról. Ezek azok a tényezők, melyek nagymértékben korlátozzák azon fáradozásaidat, hogy szép legyél.

Először tehát a negatív hatásokat kell elhárítanod: például építsd le a stresszt, kúráld ki magad, változtass az étkezési szokásaidon és a napirendeden.
A gyógyulás előrehaladását leolvashatod a bőrről éppúgy, mint a betegség első tüneteit jóval azelőtt, mielőtt még betegnek éreznéd magad. Például a sminket nem lehet felvinni a bőrre a megszokott módon. Hasonlóan viselkednek a krémek és a testápolók is: gyorsabban beszívódnak, jobban hasznosulnak.

Ez a keleti szemlélet a tüneteket és a megjelenést egyaránt hozzárendeli a jinhez és janghoz. A jin és jang elvben benne van az is, hogy az egyik mindig tartalmazza a másikat is. Ha több grízszem - apró, fehér, kiemelkedő pötty - van az arcon, mint pattanás, az jang tünet. A bőrtípus meghatározása mindig arra irányul, ahol a legnyilvánvalóbb jelek fellelhetők, ahol valamiből túl sok van. A narancsbőr például erőteljes jang probléma, aminek a megoldása a jinben keresendő.
  • Túl sok jang - repedezett bőr, grízszemek, szétpukkant erek, ekcéma, pikkelysömör, korpás bőr, foltok, szeplő, kipirosodás.
  • Túl sok jin - pattanás, akné, hegesedés, redők, ráncok.

Hogyan kövesd a keleti nőket?

Láthatod, hogy a keleti szemlélet a test egészét veszi mindig alapul, nem pedig az egyes szerveket. Hiába kezeled felületileg a pattanásokat, ha az egyensúly felborult a szervezetedben. Nézd te is magad egészként, és ne csak a tüneteket kezeld.

Cikkünk A kínai császárnék szépségtitkai című könyv segítségével készült.

Az örök fiatalság és a kifogástalan szépség titkát Kína császárnői fedték fel: receptúráik mind a mai napig megőrizték értéküket és hatékonyságukat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a receptúrákat jelenleg is elzárva tartják a pekingi Palotamúzeumban.

Shan Fengnek, a hagyományos kínai orvostudomány kutatójának sikerült elsőként a recepteket a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tenni. Könyvében rámutat arra is, hol szerezhetők be a hozzávalók, hogyan kell alkalmazni a recepteket, és miként hatnak a készítmények. Az eredmény: a szépségápolás teljesen új formája, ami a testre és a lélekre egyaránt figyelmet fordít.

Kiadja a Typo- Copy Bt.
Ára 1798 forint
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük