4 jel, hogy hamis parfümöt akarnak rád sózni
Ne dőlj be!
Az olcsóság nem mindig előny, a silány minőség megbosszulja magát a parfümöknél is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden parfüm bizonyos számú, kémiailag jól meghatározható anyagból áll, kideríthető az összetétel aránya is, elvileg tehát reprodukálható maga az illat. Legalábbis előállítható egy halvány másolat, ami viszont soha nem lesz ugyanolyan, mint az eredeti.

Nem mindegy ugyanis, hogy mesterséges vagy természetes illatanyagot használnak, hogy az milyen koncentrációjú, hogy az űrtartalom mennyi részét tölti ki az alkohol, vagy éppen hogy foltot hagy-e a ruhán a termék.

Nagyon sok minden meghatározza egy parfüm minőségét, elmondjuk, honnan ismerheted fel, ha hamisat szeretnének rád sózni.

Ha túl olcsó

Az első számú ok, amiért az emberek hamis parfümöt vesznek, a kecsegtető ára. De vajon miért adná valaki olcsón az egyébként nagykereskedelmi áron is többe kerülő eredetit fillérekért? Emberbaráti szeretetből? Nem, hanem azért, mert nem az igazit adja el. Legálisan szinte minden tisztességes kereskedő azonos áron jut hozzá, és adja tovább 5-10-15%-os eltéréssel. Érdemes több rendes boltban is megnézni, mennyibe kerül.

Elképzelhetőek akciók, így, ha valahol 12 ezer, máshol 10, az nem sokat számít, de ha ezt az illatot valaki 3 vagy 5 ezer forintért kívánja eladni neked, még akkor is, ha boltról és nem zugárusról van szó, gyanakodj.

Ha nem tart sokáig az illat

Az aluljáróban, kéz alatt vett parfüm eladása és vásárlása is bűncselekmény, így azzal nem foglalkozunk, de sok bolt árul hamis parfümöt, itt pedig van lehetőség a tesztelésre. Először kis papírcsíkra fújják, de ha megtetszik az illat, akkor kérj belőle a bőrödre is, majd távozz. Időnként ellenőrizd, és ha egy-két óra múlva semmit nem érzel, akkor az azt jelenti, hogy silány utánzatot szeretnének rád sózni. Nem véletlen kerül sokba egy eredeti parfüm, van, hogy még a zuhanyozás sem mossa le teljesen az illatanyagokat a bőrről. A szintetikus aromák azonban gyorsan elillannak.

Más az üveg

Talán ezt a legnehezebb ellenőrizni, hiszen nagyon ügyes utánzatokkal dolgoznak a hamisítók, és valószínűleg olyan parfümöt ismer így fel az ember, amit állandóan használ, de néhány jel árulkodó lehet. Ilyen a kupak kidolgozottsága és anyaga. Fém-e, vagy fémmel bevont műanyag, mennyire látszanak az illesztések, ha vannak ilyenek, mennyire illeszkedik az üvegre, könnyen lejön vagy jól zár?

Tudtad?
A FeminaShopban már parfümöket is vásárolhatsz, a shop kizárólag gondosan ellenőrzött beszállítótól származó, garantáltan eredeti parfümöket forgalmaz, női, férfi-, unisex és gyerekparfüm kategóriában. Webáruházunkban a díszcsomagolásos parfümök mellett elérhetőek az úgynevezett teszter parfümök. A teszter parfümök eredeti, a gyártótól származó termékek, azonban mivel papírdobozban, az üvegen teszter megjelöléssel szállítjuk, az áruk kedvezőbb a díszcsomagolásos parfümökénél.

A másik, amit megnézhetsz, az üveg, például, ha színes, akkor maga az üveg színezett, vagy egy vékony réteg adja a színt. Ezt esetleg a parfüm alján ellenőrizheted, ha az alja átlátszó, akkor az utóbbi. A betűket adó festék, illetve a betűk kidolgozottsága is árulkodó lehet.

Ha nem megbízható a háttér

Az online vásárlástól sokan ódzkodnak, pedig pár kattintással könnyen ellenőrizhető, hogy egy cég megbízható-e, vagy sem. Van a webáruház honlapján telefonszám, amin el is érhető a cég? Magyarországon bejegyzett vállalkozásról van szó? Rendelkezik az országon belül telephellyel? Ezek egy egyszerű Google-kereséssel könnyen kideríthetőek. Ha viszont nem nagyon lehet a nyomára bukkanni a cégnek, vajon mi lesz akkor, ha a parfümöt szeretnéd visszaküldeni, mert nem a megfelelő minőségű?

Ha a fentiek közül egyet is tapasztalsz, érdemes végiggondolni, hogy megvedd-e az adott parfümöt. Vajon mi éri meg, egy olcsó utánzat, ami pillanatok alatt elfogy, vagy az eredeti, amiért mélyebben kell a pénztárcádba nyúlni, de sokkal tovább kitart?

Ezt is szeretjük