Esős időben kócos és szálkás lesz a hajad? 7 trükk, amivel a párás napokon is megőrizheted a szépségét
A párás, nedves idő gyorsan tönkreteheti a frissen beszárított frizurát is. Eláruljuk, hogyan kerüld el a bosszantó problémát és a kócos hatást.

no eso haj
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűvös, párás és esős időjárás sosem kedvez a hajnak, de főleg akkor okoz sok gondot, ha szálkásak, göndörödésre, kócosodásra hajlamosak a tincseid.

A makacs szálakkal nem könnyű bánni, de megzabolázhatod őket, ha néhány apró részletre odafigyelsz. A következő trükkök segítenek abban, hogy a borús napokon is megőrizd frizurád szépségét.

Óvatosan a törölközővel!

Ha mosás után túl sokáig, vagy túl erősen dörzsölöd a szálakat törölközővel, esetleg túlságosan hosszú ideig hagyod rajta a fejeden, akkor sokkal szárazabbak, durvábbak lesznek, és még nehezebben kezelhetővé válnak. Figyelj arra, hogy inkább csak óvatosan felitasd vele a nedvességet, és gyorsan állj is neki a szárításnak! Így megőrizheted hajad fényét és rugalmasságát.

Figyelj a szárításra!

Ha tudod, hogy rossz idő lesz, vagy különösen fontos, hogy jól fessen a frizurád, szárítsd meg tincsenként körkefével. Így rendezettebbek lesznek a szálak, könnyebben megigazíthatod majd őket reggel, és tartósabb is marad az egyenesség. Arra is ügyelj, hogy ne hagyj sehol nedves részeket, hanem alaposan fújd át a hajzuhatagodat mindenhol.

A megfelelő ápolás sokat segít

Ma már szerencsére rengeteg olyan terméket kaphatsz, amelyek segítenek a hasonló gondokon. Jó ötlet például direkt nehezen kezelhető hajra készült samponokat, balzsamokat használni, és ne feledkezz meg a pakolásokról sem. Érdemes olyan simító, hővédő krémet is bevetni, amit nem kell kiöblítened a szárítás előtt. Ez hosszabb ideig gondoskodik hajad fényéről, egészségéről és szépségéről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mindezek mellett persze házi maszkokat is alkalmazhatsz. Remekül helyrehozza a száraz, szálkás és töredezett hajat a natúr joghurt, az avokádó, a banán vagy éppen a tojás is. Ha néha-néha felviszel egy ilyen kencét, sokkal egészségesebb összhatást érhetsz el.

A szárazsampont is bevetheted

Esős napokon érdemes magaddal vinned egy kis szárazsampont. A párától gyakran még a frissen mosott tincsek is ápolatlannak tűnnek, ezen pedig hatékonyan segít a szuper termék: fújj egy kicsit a hajadra, az ujjaiddal oszlasd el szépen, és hamarosan meglátod, mennyivel szebb lesz a frizurád. Felszívja a felesleges nedvességet, és egyenletesebb lesz tőle az összhatás.

Védd a tincseket, és kerüld a fésűt!

Az is jó megoldás, ha befonod, vagy kontyba kötöd a tincseidet, és egy sapka alá tűrve véded őket az időjárástól. Ha pedig már megtörtént a baj, semmiképp ne nyúlj hozzá a szálakhoz körkefével, mert ez csak ront a helyzeten, és még kócosabbá teszi őket. Inkább a kezeddel próbáld igazítani a hajat, ha úgy érzed, nagyon muszáj.

Ha már úgyis göndörödik…

Ha úgy érzed, sehogy sem sikerül megakadályozni a szálkás, bozontos hatást, előzd meg a problémát, és hullámosítsd be reggel a hajadat: a göndör fürtökön ugyanis kevésbé látszik a nedvesség hatása. De az is szuper ötlet, ha bevetsz egy tengeri sós hajspray-t, ami textúrát ad a tincseknek, és hullámos hatást eredményez.

Frizurák, amik nem igényelnek sok szárítást

Divatos, nőies frizurákat mutatunk, melyek nem igényelnek túl hosszas beszárítást, mégis nőiesek, csinosak, és tartást adnak a hajnak.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük