Milyen színű a hajad?

Ez a smink áll a legjobban!

A haj színe alapvetően befolyásolja az arc karakterét, ezért nem mindegy, hogyan sminkel, milyen árnyalatot használ a barna, és milyet a vörös.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A jó smink a tökéletes megjelenés egyik kulcsa. Kis gyakorlással szinte percek alatt elkészíthető egy mindent kibíró smink. Persze nem minden áll jól mindenkinek, és vannak olyan technikák, melyek, ha nem profi készíti el őket, katasztrofálisan nézhetnek ki.

Hogy kinek mi áll jól, azt meghatározza az életkor és az arc karaktere, nem utolsósorban pedig az illető saját színe, melynek fontos eleme a hajszín.

Ha megtalálod a hajad árnyalatához leginkább illeszkedő színeket, akkor nem követhetsz el nagy baklövést. Nem árt azonban, ha néhány olyan trükköt is elsajátítasz, mellyel kiemelheted saját karakteredet.

Szőke ciklonoknak

Elsősorban a született szőke hölgyekhez szólnánk, hiszen festett hajú társaik természetes árnyalatai mások lehetnek.
Akit a természet szalmahajjal ajándékozott meg, sokszor úgy érezheti, hogy arca túl lágy, nem karakteres, de még talán sápadtnak is mondhatnánk. Ezt elsősorban nem erős sminkkel lehet kompenzálni, mint azt sokan hiszik. A túl látványos kifestés ilyenkor kiemeli az arc lágyságát, és olyan hatást kelt, mint amikor egy kislány kifesti magát az anyukája festékeivel.
Sokkal jobb, ha nem erős kontúrokkal, inkább élénk színekkel játszol. Ha amúgy sem szereted az erős sminket, akkor válaszd a rózsaszínt, mely egyaránt jó a barna, a kék és a zöld szemhez. Használj kétfélét a szemhéjadon, egy világosabbat, melyet a szemhéj egészére felvihetsz, és egyet, melyet a szempillák tövébe, illetve a szemhéj mozgó részére. Ha kontúrozni szeretnél, akkor azt barnával tedd, mely megmelegíti az arcodat. Ne feledkezz meg a pirosítóról sem, hiszen anélkül sápadt maradhatsz.

Ha valami látványosabbra vágysz, próbálj ki egy barna-bronz párosítást. Ezek a színek szintén bármilyen szemet kiemelnek, de a kéknek adnak különös fényt.

A kék és a zöld szemfestéssel skandináv szépség lehetsz, csak figyelj rá, hogy ne legyen túl hideg az összhatás. A zöld árnyalatai legyenek aranyba hajlóak, a kékek pedig élénkek, és jól nézd meg, hogy ne legyen szürke, tompa fénye a festéknek, amit használsz.

Ha nem természetesek mézszínű tincseid, vedd hollywoodira a figurát, és fesd cseresznyepirosra az ajkaidat.

Szende barnáknak

A barna haj egyáltalán nem unalmas, árnyalatai is igen változatosak. Mivel semleges szín, a sminket elsősorban a szemek, illetve az arc karaktere határozza meg. Ha mégis a hajadhoz választanál, akkor azt javasoljuk, hogy a szemedet emeld ki elsősorban.

Szinte minden barnának jól áll a füstös szem. Ezt kis gyakorlás után nem nehéz elkészíteni, és nagyon látványos. Sokan szürkével készítik el, ha azonban nem akarsz öregíteni magadon, akkor válassz inkább fekete-barna kombinációt. Szükség lesz egy barna és egy fekete szemceruzára, egy barna és egy fekete szemhéjpúderre, és természetesen szempillaspirálra.Az alapozást követően a következőképp járj el: kis bátorság is szükségeltetik, ugyanis az első lépés, hogy a felső pillasor belső felét, majd az alsót barnával, illetve a felső külső részét feketével fesd ki. Ezután a barna szemceruzával húzz egy erős vonalat. Nem baj, ha nem egyenes, ugyanis következő lépésként egy szivacsos applikátorral vagy fülpiszkálóval dolgozhatod el a kontúr éles felső vonalát.

Ezután fogd a barna szemhéjpúdert, és egy kis ecsettel vidd fel a szemhéjadra. Fess rá a kontúrra, majd vidd fel a vonalat a szemgolyó tetejéig, ahol a bőr kis árkot képez.

Már megvan a füstös kontúr, jöhet a finom munka. A fekete szemhéjpúderrel fesd ki a szemhéj mozgó részének külső sarkát. Mielőtt a bőrhöz érintenéd, kicsit rázogasd le az ecsetet, hogy a pigmentek ne hulljanak az arcodra.
Ezután fogj egy egész pici ecsetet, és a barna szemhéjpúderrel kontúrozz az alsó pillasor alatt. Már csak a szempillaspirál maradt hátra, amiből bőven használj.

Démoni vöröseknek

A vörös haj egyrészt nagyon szexi, és sokszor a boszorkányos nőiességgel párosítják, másrészt, ha egy vörös nő arcát nézzük, a szinte láthatatlan szemöldökkel-szempillával és a szeplőkkel, akkor valójában nagyon is ártatlan, már-már kislányos benyomásunk van.

A vörös haj igencsak feltűnő, és ezzel kell a néha kissé színtelen arcot szinkronba hozni. Az első és legfontosabb, hogy a szemöldöködbe és a szempilláidba lehelj egy kis életet. Ezek úgy tűnhetnek, mint amik nem is léteznek. Ha ez neked is problémát okoz, akkor a legegyszerűbb, ha keresel egy jó kozmetikust, aki befesti a szemöldöködet. Otthon ilyesmivel tilos próbálkozni!
Ha nem szeretnél állandó színt, akkor az arc alapozása után fogj egy barna szemöldökceruzát, és óvatos mozdulatokkal színezd át. Szálirányba haladj, majd fogj egy puha ecsetet, esetleg régi, puha fogkefét, és keféld át. Ehhez a művelethez tökéletes szemöldök szükségeltetik, így előtte szedd ki a nemkívánatos szőrszálakat.

A vörös hajhoz legtöbbször zöld vagy barna, mégpedig aranyban játszó barna szem párosul. Mindkettőt gyönyörűen kiemeli a zöld és a lila szemsmink. Az utóbbi ne legyen tompa, és bánj vele csínján.
Egy bronzos-világosbarna összeállítás is szép lehet, ez lehet a vörösek legjobb hétköznapi sminkje.

Ha a hajad bronzszínben pompázik, ne feledkezz meg a pirosítóról. Válassz lazacos rózsaszínt, de kerüld a túl barnásakat.

Ha inkább a szájadat szeretnéd hangsúlyozni, akkor se feledkezz meg a szemöldököd hangsúlyosabbá tételéről. A vöröseknek különösen jól állnak az élénk, szájfénnyel megbolondított rúzsok. Merész, ha rózsaszínnek megbolondított pirosat választasz, de egy narancssárgás árnyalat is szép lehet. Viszont kerüld az öregítő terrakottát és az unalmas barnákat, melyek első pillantásra passzolnak a vörös hajhoz.

Ezt is szeretjük