Így találd meg az alkatodhoz illő ruhákat
Profi stylist tanácsait olvashatod
Alkat szerinti stílustanácsadás következik, ne hagyd ki! (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Találd meg a stílusodat és az alkatodhoz illő ruhát! Ehhez fontos, hogy ismerd önmagad.

Sok lány nincs tisztában azzal, hogy az adottságait hogyan hangsúlyozza, vagy épp ellenhangsúlyozza a maga javára. Kellőképpen el lehet rejteni a nemkívánatos testrészedet, és megmutatni azt, ami előnyödre válik. Minden testalkatnak megvan a maga szépsége, csak ismerned kell a praktikákat, amelyek segítségével bombasztikus formába hozhatod magadat.

Ha a tükörbe nézel, és elégedett vagy azzal, amit látsz, tetszel önmagadnak, akkor a lelkivilágod is sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. Persze ezt majd a környezeted is észreveszi, és mindenki kirobbanó formában lévő, csodálatos emberként fog rád tekinteni.

Te milyen alkattal rendelkezel?

Manapság rengeteg megnevezés és alkatkategória létezik. Említsünk meg párat. Van a három legjellemzőbb: alma, körte, homokóra, de ezeken kívül még sok más is létezik. Vannak oszlopkategóriák, alacsonyak, magasak, tölcsér formájúak, nyalóka típusúak - és még sorolhatnám. Azt, hogy te melyik típushoz tartozol, leginkább az határozza meg, hogy hová hízol. Persze az alkat is elég érdekes kérdéskör, hisz stylingolásom során nagyon sok olyan lánnyal találkoztam, akit pontosan nem lehetett bekategorizálni, vagy éppen két alkattípus keveréke volt.

Nézd meg a három legjellemzőbb alkatkategóriát, és hogy mit ajánlok nekik, mire figyeljenek.

Alma alkatú lányok

Az alma alkatú lányok hasra híznak, szélesebb derékkal, lekerekített vállakkal rendelkeznek. Ami roppant előnyös testrészük, az a lábuk. Csinos, vékony bokájuk, formás vádlijuk és szép combjuk van. Éppen ezért arra kérem az alma alkatú lányokat, mutogassák a csinos combjaikat. Hordhatnak mini-, lady, és ha a magasságuk engedi, midi- és maxiszoknyákat, -ruhákat is. Minél jobban mutatják a combjukat, annál jobban elveszik a figyelmet a hasukról.

Feltétlenül szűk vagy egyenes szabású alsórészek állnak nekik jól. Figyeljenek arra, hogy a has résznél ne legyenek nagyon feltűnő nagyító dolgok. Ha cicisebbek, dekoltázsos felsőt válasszanak, ha kisebb mellekkel rendelkeznek, akkor igazából mindegy. Akiknek feltűnően lekerekített válla van, az próbálja a ruhák segítségével szélesíteni, hangsúlyozni. Kiváló erre a válltömés, a rakott ujj, a visszahajtott vagy gombbal dísztett vállrész is.

Körte alkatú lányok

A körte alkatú lányok combra és fenékre híznak, szélesebb csípővel és vastagabb combokkal rendelkeznek. Ami nagyon előnyös testrészük, az a vékony, csinos derekuk, amelyet minden egyes esetben hangsúlyozni kell.

Mindenképp A-vonalú ruhákat és szoknyákat ajánlok nekik, hiszen ezekkel tudják takarni vastagabb testrészüket. Figyeljenek arra, hogy alulról ne legyenek zsúfoltak, figyelemfelkeltőek, a mintákat inkább a vékonyabb testrészükön viseljék. Nagyon jó praktika még az is, ha a derékra vékony vagy vastagabb övet helyeznek, hiszen ez is jobban hangsúlyozza a derékrészt.

Homokóra alkatú lányok

A homokóra alkatú lányok arányos testalkattal, egyforma váll- és csípőszélességgel rendelkeznek, derekuk vékony. Nagyon szerencsés testalkatúak, általában arányosan híznak és fogynak. Ők azok, akik viselhetnek A-vonalú, szűk szabású, rövid vagy hosszú szoknyát és ruhát egyaránt. Persze homokóra alkatnál is van, aki 45 kiló, és van, aki 88 kiló. Ha valaki a teltebb kategóriába tartozik, akkor figyelnie kell a mintákra, a színek használatra, illetve arra is, hogy akkor már nem feltétlenül előnyös számára az A-vonal.

Ha a cikk ellenére sem tudod, hogy mi is az, ami pontosan jól állna neked, akkor látogass el az oldalamra, jelentkezz be egy ingyenes stílustanácsadásra, és a Háda üzletünkben egy csajos nap keretén belül felöltöztetlek, és ellátlak kiváló praktikákkal.

Ágoston Bettina stylist - Háda

Ezt is szeretjük