Ennyi lenne Görög Zita szépségének titka?
Így őrzi fiatalságát
Görög Zita szépsége néhány egyszerű, ám annál nagyszerűbb házi praktikából áll. Interjú.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Görög Zita kétgyermekes anyukaként is csak úgy sugárzik, bár állítása szerint ennek a hátterében semmilyen különleges szépségbravúr nem áll, egyszerűen csak jól érzi magát a bőrében, és odafigyel magára.

Ennek kapcsán készítettük vele interjúnkat is, melynek során rengeteg remek tippet adott a natúrkozmetikumok használóinak. Érdemes megfogadni őket!

- Úgy tudom, hogy te elkötelezett környezet- és egészségvédő életet élsz.

- Ezt így nem mondanám, bár természetes odafigyelek az egészségemre. Én is megeszem ugyanúgy azt a tábla csokit, mint bárki más, ha azt kívánom. Inkább úgy jellemezném magam, hogy külsőleg és belsőleg egyaránt a természetességben hiszek, ezért inkább a természetesebb dolgokat fogyasztom és használom, mint a szilikonokat és az E-ket.

- Egy termék megvásárlásakor elolvasod, hogy milyen összetevőkből készül?

- Ritkán veszek terméket, az olajokra esküszöm. Sebestyén Bence barátomnak - aki gyógynövényszakértő - vannak olyan olajai és krémjei, amiket nagyon-nagyon szeretek, régóta ezeket használom, és tiszta szívből ajánlom másoknak is. Ritkán fordul csak elő, hogy divatbemutatók előtt bekenem magam testápolóval, de akkor is kizárólag azért, mert másfajta csillogást ad a bőrnek.

 - Régebben nyilván megterhelte a bőrödet a sok smink a fotózások, divatbemutatók és forgatások során.

- Igen, így van. A maszkszerű, nagyon vastag sminkek miatt a bőröm nem tudott lélegezni, és ez meg is látszott rajta, időnként rendkívül csúnya volt. Ráadásul ezek a kozmetikumok elég sok mesterséges anyagot tartalmaznak, szóval ez sem javított az állapotán. Részben ezért is választottam az olajokat és a természetesen kikevert krémeket - így sokáig megóvhatom a bőrömet.

- Kozmetikumokból a természeteset választod. A sminkszereknél erre törekszel?

- Megmondom őszintén, két gyerek mellett, a hétköznapokban csak egy kis szempillaspirál és szájfény fér bele az időmbe, nem nagyon sminkelek. Alapozót ritkán teszek fel, és csak egyfajta van, amit elbír a bőröm, évek óta azt használom.

- Van ebben a termékben valami különleges anyag, ami miatt ennyire bevált?

- Grépfrútmagolajjal készül, azt gondolom, hogy ez lehet a titka. Ez a nyersolaj univerzális kozmetikum, ráncokra, pattanásokra, szem alatti karikákra is érdemes kipróbálni, nekem bevált.

- Vannak olyan dolgok, amelyeket minden nap megteszel a bőröd szépségének érdekében?

- Igazság szerint örülök neki, ha a fogmosásig eljutok reggel és este. Az arcom az, amit minden reggel és este letisztítok. De ezen kívül semmilyen különleges rituálét nem tartok.

- Szép barna a bőröd. Ezt a szoláriumnak vagy a napfénynek köszönheted?

- Nem mondom, hogy régebben nem jártam szoláriumba, bár csak mértékkel, és általában télen. Igazság szerint nem szerettem, mert hamar megégtem, csak egy olyan hely volt a fővárosban, aminek a csövei kevésbé károsították a bőröm. Napozni nincs időm, csak akkor barnulok, ha a gyerekekkel kint vagyok, a mostani színem is innen való. Ráadásul tartok is a káros sugaraktól, 11 és 16 óra között sosem engedem napra a gyerekeket sem.

Tanácsok a szépségért

Ha te is szeretnéd a bőröd hamvasságát és szépségét sokáig megőrizni, akkor hallgasd megy Tugyi Márta mesterkozmetikus tanácsait!

- Szoktad időnként azt érezni, hogy kár volt tükörbe nézni?

- Persze, ha nagy karikák vannak a szemem alatt, esetleg, ha felpuffadt a bőröm. De azt gondolom, hogy ilyenkor a lehető legjobb a hideg vizes arcmosás. Semmi extra, csak néhányszor átöblítem az arcom hideg vízzel, és nem törlöm meg. Ettől a duzzanat lelohad, a karikák elmúlnak, és máris felgyorsul a vérkeringésem, így a szürke arcbőr is nyomtalanul eltűnik.

- Modellként kezdted a pályafutásod, jelenleg saját iskolát vezetsz. Milyen szerepet játszik az életedben a divat?

- Nem különösebben foglalkoztat a divat, és nem azért, mert nincs rá időm a gyerekek mellett, hanem azért, mert érzem a minőségi változást. Egyszerűen már nem az a fontos, hogy minél trendibben nézzek ki, bújjam a divatlapokat vagy elmenjek shoppingolni a csajokkal. A gyerekek születése óta az igényesség az, amit fontosnak tartok, nem a trend. Egyébként is, a kicsiknek mindegy, miben vagyok, így hétköznapokra marad a farmer-póló összeállítás.

- Milyen tippeket adnál a Femina olvasóinak szépségük megőrzése érdekében?

- A kövirózsából készült pakolás nagyon jót tesz. Először ugyan kissé felpuhítja és felpuffasztja az arcot, de olyan tápanyagokat juttat a bőrbe, hogy az egész felér egy bőrmegújító kezeléssel.

Zöld teával is gyakran lemosom az arcom, természetesen nem filteres változattal, hanem igazi, szálas, forrázott teával. Ez ugyanis remekül tisztítja a bőrt, és feszesít is. Illetve az orbáncfűolajat is csak ajánlani tudom a szem alatti ráncok eltüntetésére, ennél hatásosabb ránctalanító szerintem nincs.

Hasznosnak találtad Zita tanácsait?

Ezt is szeretjük