Ceruzákat csavart a hajába, pár óra múlva ez a látvány fogadta: teljesen odavolt az eredményért
Te is könnyedén meg tudod csinálni.

gondor haj ceruzakkal cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miért adnál ki több ezer forintot a fodrásznál, ha csábítóan göndör fürtökre vágysz? Egy kis kézügyességgel, néhány egyszerű, a háztartásban található kellékkel és némi türelemmel zabolátlan hullámokat varázsolhatsz a hajadba.

Az ötletet Huda Kattan profi sminkmester rakta fel az Instagram-oldalára. A legjobb, hogy te is könnyedén elkészítheted otthon, és a ceruzákon kívül alig kell hozzá valami. Eláruljuk, hogy csináld, és videón is megnézheted a folyamatot.

Ceruzákkal készül a göndör frizura

Először is keríts elő egy csomó ceruzát, lehetőség szerint olyanokat, amelyeknek natúr fa a burkolata, mert a lakkozott hamarabb kicsúszik a hajból. Majd készíts elő hajfixálót, habot vagy lakkot, valamint szükséged lesz sima hullámcsatokra és hajszárítóra is. Ha mindezek megvannak, bele is vághatsz a frizurakészítésbe.

Nedvesítsd be a hajadat a felsorolt hajformázók bármelyikével. A félig nedves hajadat fésüld kisebb tincsekbe. Kezdd el egyenként felcsavarni a fürtöket a ceruzákra, alulról felfelé haladva, spirális formában. Az utolsó pár centit rögzítsd a hajtövekhez, akár több hullámcsattal. Szárítsd meg a felcsavart hajat nem túl forró légfúvással. Hagyd még így nagyjából 10-15 percen keresztül, aztán óvatosan engedd le a ceruzákról a fürtöket. Ne fésüld ki a göndörséget, csak rázd meg, és az ujjaiddal válaszd el őket egymástól. Utolsó simításként még fújhatsz rá egy kis hajlakkot.

Az eredmény zabolátlanul szétbomló, csábítóan hullámos loknifrizura. Különleges szépségét az adja, hogy nem szabályszerű csavarókon száradt fürtjeid lesznek így, hanem természetes hullámok, amikért nemcsak te leszel oda, de minden pasi fejét könnyedén el is csavarhatod velük.

Ezt is szeretjük