Forró törölközőt tett az arcára - Elképesztő, amit utána tapasztalt
Nem véletlenül alkalmazzák ezt a módszert a kozmetikai szalonok kezelései során is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szépségszalonok rendszeres vendégei számára már nem idegen a forró törölközővel végzett kezelés, amit a borbélyok is gyakran használnak a bőr és a szakáll felpuhítására, valamint a pórusok kitágítására a tökéletes borotváláshoz. Nézd meg, hogyan és mire használhatod otthon a forró törölközőt!

A nedves, forró törölközőből áradó hő és pára számos előnyös hatással rendelkezik, ráadásul teljesen ingyen, otthon is alkalmazhatod, így érdemes róla többet megtudnod.

A forró törölköző hatása az arcon

Az első dolog, ami a forró törölköző lekerülés után a kezelés résztvevőinek feltűnik, hogy a pórusok jelentősen kitágulnak a melegtől. Éppen ezért ezzel az egyszerű módszerrel tökéletesen előkészítheted az arcodat egy mélyhidratálás vagy tisztítás számára, mely sokkal hatékonyabb lesz, mint ha csak arcmosás után végezted volna.

Egy másik fontos hatás, hogy akárcsak a gőzölés során, az arcbőr a forró törölközőtől is felpuhul, ami nagyon jó érzés, ráadásul a szem alatti karikák és a kisebb ráncok is könnyebben eltüntethetőek ebben az állapotban.

Hogyan készítsd elő a kezelést?

A forró törölközős kezelés megkezdése előtt tisztítsd meg alaposan az arcodat minden szennyeződéstől és sminktől, míg a hajadat érdemes hátratűzni, vagy zuhanysapkát húzni rá, hogy megóvd.

A törölköző felforrósításához használhatsz nagyon meleg csapvizet, vagy lábasban melegíthetsz hozzá. Egyes oldalak és bloggerek ajánlják, hogy a megnedvesített törölközőt tedd a mikrohullámúba, ez azonban nem javasolt, ugyanis a törölköző száraz részei nagyon könnyen lángra kapnak. Vigyázz az égési sérülések elkerülésére! Csak olyan melegségű törölközőt használj, ami még jólesik a bőrödnek, emellett vigyázz a fertőzésekkel is, amelyeket egy tökéletesen frissen mosott törölköző használatával kiküszöbölhetsz.

Ezt követően helyezd a törölközőt az arcodra, és relaxálj, amíg elkezd kihűlni. Ha ez megtörtént, jöhet az általad alkalmazni kívánt kezelés, végül pedig a hidratálás. Érdemes az arcodat a krémek beszívódását követően kissé lehűteni hideg vízzel, hogy a pórusok visszanyerjék eredeti méretüket.

Ha szeretnél extra hidratálást biztosítani az arcodnak, akkor annak megtisztítását követően vigyél fel a bőrödre a megszokottnál több hidratálót, majd fóliázd le, és erre kerüljön a törölköző. Mindig gondoskodj arról, hogy a rétegek alatt is könnyen, egyenletesen tudj lélegezni! Végül mosd le a maradék krémet a bőrödről.

Hol máshol használhatod?

Japánban gyakori, hogy az éttermekben vagy hosszú repülőutak után forró törölközővel várják a vendégeket, amit azok szívesen használnak egyszerű relaxálásra. A lazító meleg alkalmas az izomfájdalmak enyhítésére, lábon a borotválkozás előkészítésére, a menstruációs görcsök csillapítására és a hát kezelésére is.

Ezt is szeretjük