Így tüntesd el a fogkövet otthon, ha csillogó, hófehér fogakra vágysz!
Hatásos és természetes
Ha még nem súlyos a helyzet, te is kezelésbe veheted a fogkövet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogkőtől nemcsak esztétikai szempontból érdemes megszabadulni, ugyanis ha nem gondoskodsz erről, azt idővel a fogaid épsége bánja.

Nagy mennyiségű és régi fogkő eltávolítását csak a fogorvos tudja biztonságosan elvégezni, de ha még nem durvult el a helyzet, te is megteheted.

Mi okozza?

A fogkövet az ételekből, italokból származó, élő és elpusztult baktériumok alkotják. Ezek lerakódnak a fog felszínén, és 48 órán belül megkeményednek, vagyis kialakul belőlük a plakk.

Ha nem mosol fogat legalább naponta kétszer alaposan, könnyen szembesülhetsz a problémával.

Hosszú távon a kezeletlen fogkő ínybetegségeket okoz, és a fogakat is roncsolja, ezért megelőzésképpen a rendszeres tisztítás mellé havonta egyszer iktass be egy szódabikarbónás fogmosást, ami leoldja a szennyeződéseket.

Az is segíthet, ha étkezés előtt elfogyasztasz egy szelet sajtot, mert ez megakadályozza a savtermelődést.

Így távolítsd el!

Semmiképpen se próbáld meg körömmel vagy más éles tárggyal lepattintgatni a fogkövet, mert ezzel felsérted a fogzománcot! Helyette szerezz be természetes alapanyagokból készült fogport, amely a legtöbb drogériában és patikában kapható. Gyógynövény- és zeolittartalmú készítményt keress, ez nemcsak leoldja a fogkövet, hanem a száj pH-értékét is helyreállítja, ráadásul kismértékben fehéríti a fogakat.

A fogport nagyon egyszerű használni, csak bele kell mártani a nedves fogkefét, majd ugyanúgy, mintha fogkrémmel mosnál fogat, körkörös mozdulatokat kell végezni a szájban. Hetente egy-két alkalommal használd!

Ezt is szeretjük